AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Αγώνας κρίκετ προκάλεσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία

[ad_1]

Τον Οκτώβριο του 2023 σύγκρουση τραίνων στην Ινδία προκάλεσε τον θάνατο 14 ανθρώπων και όπως ανακοινώθηκε αιτία ήταν ένας αγώνας κρίκετ.

Τον περασμένο Οκτώβριο 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν, έπειτα από σύγκρουση τραίνων στη νότια Ινδία και όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, το δυστύχημα προκλήθηκε εξ αιτίας ενός αγώνα κρίκετ.

Οπως δήλωσε τη Δευτέρα (4/3) ο υπουργός Σιδηροδρόμων και Μεταφορών της χώρας Ασβίνι Βαϊσνάου, ο μηχανοδηγός του ενός τραίνου και ο βοηθός του δεν αντελήφθησαν το σήμα κινδύνου, επειδή παρακολουθούσαν αγώνα κρίκετ στο κινητό τηλέφωνο.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι παρακολουθούσαν το παιχνίδι της Ινδίας με την Αγγλία κατά τη διάρκεια του μονοήμερου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους και οι δύο.

Εκατοντάδες εκατομμύρια λάτρεις του κρίκετ συντονίστηκαν για να δουν τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα, τον οποίο κέρδισε η Ινδία.

Τρία βαγόνια του επιβατικού τραίνου εκτροχιάστηκαν όταν ένα δεύτερο τρένο έπεσε πάνω του από πίσω. Εκατοντάδες ασθενοφόρα, γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό διάσωσης στάλθηκαν στο σημείο για να διασώσουν επιβάτες και να ανασύρουν πτώματα.

Από την προανάκριση των σιδηροδρομικών αρχών αμέσως μετά το συμβάν διαπιστώθηκε ότι το τρένο είχε κάνει υπέρβαση σήματος.

Ο υπουργός είπε ότι θα εγκατασταθούν νέα συστήματα ασφαλείας μετά το περιστατικό για να «εντοπιστεί οποιαδήποτε τέτοια απόσπαση της προσοχής και να διασφαλιστεί ότι οι μηχανοδηγοί είναι πλήρως εστιασμένοι στην εργασία τους».

Η Ινδία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο και έχει βιώσει αρκετές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένης μιας το 1981, όταν ένα τραίνο εκτροχιάστηκε ενώ διέσχιζε μια γέφυρα στην ολιτεία Μπιχάρ, σε ένα δυστύχημα με 800 νεκρούς.

Μόλις τον περασμένο μήνα σε ένα άλλο περιστατικό στον σιδηρόδρομο, ένα εμπορικό τραίνο κάλυψε περισσότερα από 70 χιλιόμετρα χωρίς οδηγό!

Τα τελευταία χρόνια, η Ινδία έχει επενδύσει πολλά στον εκσυγχρονισμό του δικτύου με σύγχρονους σταθμούς και συστήματα ηλεκτρονικής σηματοδότησης.


[ad_2]

Source link

Related posts

Νέο Skoda: Οι προσφορές για τον Απρίλιο

Σάκκαρη: «Τέσσερις – πέντε Έλληνες ισοδυναμούν με 300»

Κηφισιά – ΑΕΚ 1-1: «Γκέλα» μεγατόνων μ’ ένα τσουβάλι χαμένα γκολ!

Αφήστε ένα σχόλιο