AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

ΑΕΚ: Η έδρα, η νοοτροπία νικητή και ο συναγωνισμός για μια θέση στα πλάνα του Αλμέιδα για το ντέρμπι

[ad_1]

Η ΑΕΚ με τη δύναμη της Νέας Φιλαδέλφειας και τη νοοτροπία νικητή στα μεγάλα παιχνίδια ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, με τον Ματίας Αλμέιδα να βλέπει όλη τη βδομάδα τους παίκτες του να «μάχονται» για μια θέση στην ενδεκάδα και γενικότερα στην αποστολή.

Η ΑΕΚ, όπως πέρυσι, έτσι και στην τωρινή συνθήκη, καλείται να ανταποκριθεί στα συνεχόμενα πολύ μεγάλα ματς που έρχονται στα play off, κάτι που αν συμβεί θα κάνει τους κιτρινόμαυρους το απόλυτο φαβορί για τον back to back τίτλο. Για να επαναλάβει την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι σημαντικό για την Ένωση να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της Νέας Φιλαδέλφειας. Η OPAP Arena έχει αποδεχθεί «κάστρο» για την ΑΕΚ και πρέπει να το αποδείξει και στο αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον οποίο μέχρι στιγμής τον έχει νικήσει εκεί μόνο για το Κύπελλο καθώς στις τρεις αναμετρήσεις σε επίπεδο πρωταθλήματος η Ένωση μετράει μία ήττα και δύο ισοπαλίες.

Η νοοτροπία νικητή που έχει δώσει στο σύνολό του ο Ματίας Αλμέιδα από την περσινή πρώτη του χρονιά στην ομάδα αποτελεί ένα από τα ισχυρά ατού της ΑΕΚ. Και αυτή τη νοοτροπία θέλει ο Αλμέιδα από τους παίκτες του στο ντέρμπι, έχοντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία σε περίπτωση που καταφέρουν τον στόχο τους να αφήσουν τον Ολυμπιακό οκτώ βαθμούς πίσω. Εκμεταλλευόμενοι παράλληλα και την απώλεια ή τις απώλειες που θα προκύψουν από το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο νωρίτερα.

Έχοντας δει τις απουσίες να εκμηδενίζονται τελευταία, ο συναγωνισμός μεταξύ των παικτών του Αλμέιδα για μια θέση στα πλάνα του αλλά και γενικότερα στην 20αδα φούντωσε. Η προσέγγιση των επιλογών του για το αρχικό σχήμα απέναντι στον Ολυμπιακό μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με τις σταθερές βέβαια να υπάρχουν. Όπως για παράδειγμα ο Στάνκοβιτς στην εστία και το δίδυμο Μουκουντί και Βίντα στο κέντρο της άμυνας καθώς ο Καμερουνέζος στόπερ αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα. Στα άκρα της άμυνας από την άλλη είναι ανοικτές οι θέσεις με τον Ρότα να έχει ένα προβάδισμα έναντι του Σιντιμπέ και τον Χατζισαφί έναντι του Πήλιου.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Πινέδα πρόκειται να ξεκινήσει είτε μαζί με τον Γιόνσον είτε με τον Σιμάνσκι. Ο Γκατσίνοβιτς λογικά θα επανέλθει στην αριστερή πλευρά, δεξιά Άμραμπατ και Ελίασον διεκδικούν τη θέση, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα όταν και οι δύο είναι διαθέσιμοι, ενώ στην επίθεση ο Τσούμπερ αναμένεται να ξεκινήσει πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή. Δεν θα πρέπει φυσικά να αποκλειστεί και κάποια διαφορετική σκέψη, ενώ θα πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι σημαντική για τον «Πελάδο» είναι και η διαχείριση του ματς με τις πέντε αλλαγές που του δίνουν τη δυνατότητα να διατηρεί την ένταση σε υψηλά επίπεδα, αλλά και συνολικά των τριών αγώνων με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ που ακολουθούν.

[ad_2]

Source link

Related posts

Πόλο: Συνάντηση Βρούτση με την Εθνική ανδρών πριν το Ευρωπαϊκό

ΕΟΚ: Κάλεσε σε απολογία την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για εξηγήσεις

LIVE το NBA στο Gazzetta

Αφήστε ένα σχόλιο