AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

ΑΕΚ: Τα 5+1 «πρέπει» ενόψει επανέναρξης και συνέχειας

[ad_1]

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της για το 2024 με στόχο ξανά το νταμπλ και για να το διεκδικήσει θα πρέπει να διατηρήσει τη φιλοσοφία που τη χαρακτηρίζει με τον Ματίας Αλμέιδα, αλλά και να βελτιωθεί σε ορισμένους τομείς, όπως η αποτελεσματικότητα.

Η ΑΕΚ δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το ονειρικό γι’ αυτήν 2023. Μια χρονιά κατά την οποία κατέκτησε το νταμπλ ολοκληρώθηκε με δύο γκέλες πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων που στέρησαν από την Ένωση τη δυνατότητα να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην αυγή του νέου έτους. Παρ’ όλα αυτά η απόσταση των τριών βαθμών από την κορυφή είναι μια διαφορά που η ΑΕΚ ξέρει να καλύπτει όπως απέδειξε περίτρανα την περσινή σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση για την ΑΕΚ μπήκε ένας γεμάτος Γενάρης με πολλές και σημαντικές αναμετρήσεις, με τους κιτρινόμαυρους να θέλουν στο τέλος να επαναλάβουν αυτό που πανηγύρισαν πέρυσι: Το νταμπλ. Βγάζοντας αρχικά εκτός την κουβέντα για μεταγραφές και μιλώντας με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα, τι πρέπει να βελτιώσει ή να διατηρήσει η ΑΕΚ με βάση αυτά που μας έχει δείξει;

Να αυξήσει την αποτελεσματικότητα

Για να διεκδικήσει η ΑΕΚ τους στόχους της προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή θα πρέπει σίγουρα να βελτιωθεί στον τομέα της αποτελεσματικότητας. Παρότι η παραγωγή ευκαιριών από το ξεκίνημα της σεζόν είναι μεγάλη, τα τελειώματα των φάσεων, όπως αποδεικνύεται και από τους αριθμούς, θα έπρεπε να ήταν πολύ καλύτερα. Η Ένωση δεν έχει σκοράρει όσα γκολ θα μπορούσε βάσει της ποιότητας των φάσεων που δημιουργεί και αυτό έχει παίξει ρόλο σε βαθμούς που έχει «πετάξει» στο πρωτάθλημα, ενώ ήταν κάτι που της στοίχισε και στην Ευρώπη.

Να αποφύγει τα ατομικά λάθη

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να περιοριστούν κάποια ατομικά λάθη που κόστισαν βαθμούς, ειδικά στις δύο τελευταίες απώλειες. Το καθαρό μυαλό έλειπε από την ΑΕΚ με συνέπεια να γίνουν συγκεκριμένα λάθη που έβαλαν από το πουθενά δύσκολα στους κιτρινόμαυρους. Η συγκέντρωση και η απόλυτη προσήλωση σε κάθε παιχνίδι, είτε αυτό πρόκειται για ντέρμπι, είτε όχι είναι το πρώτο και κύριο προκειμένου η ΑΕΚ να διατηρηθεί κοντά στην κορυφή ή και να προσπεράσει στη συνέχεια και έπειτα στην καθοριστική διαδικασία των play-offs, εκεί που θα κριθούν όλα, να καταφέρει και φέτος να επιβληθεί.

Να παίρνει το απόλυτο από τα δυνατά της «όπλα»

Η δυναμική επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία με τα γκολ που σημείωσε σε συνεχόμενα παιχνίδια τελευταία δείχνουν ότι το «υπερόπλο» της ΑΕΚ είναι ξανά εδώ. Έναν παίκτη που στερήθηκε σημαντικά λόγω των τραυματισμών ο Αλμέιδα από το ξεκίνημα της σεζόν. Το ίδιο σημαντικό είναι και να επιστρέψει δυνατός στην πορεία ο Αραούχο για παράδειγμα καθώς πρόκειται για έναν παίκτη που συμπαρασύρει το σύνολο. Όπως επίσης να δώσει ό,τι και πέρυσι ο Γκατσίνοβιτς, ο οποίος τελευταία ανεβάζει απόδοση, όπως και να προσφέρουν οι Πόνσε και Πισάρο, κάτι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό. Βαρόμετρο αποτελεί φυσικά και ο Πινέδα, ο οποίος πάντα κάνει τη διαφορά με την ποιότητά του και η επιστροφή του επίσης θα δώσει ώθηση, ενώ σημαντικό είναι να διατηρηθεί ο Τσούμπερ στη φόρμα που βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο.

Να διατηρήσει τη νοοτροπία νικητή στα μεγάλα ματς

Από την άλλη βέβαια, η ΑΕΚ απέδειξε και πέρυσι με τον Αλμέιδα, αλλά και φέτος στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ότι στα μεγάλα ματς έχει τη φιλοσοφία του νικητή που έχει δώσει στο σύνολό του ο «Πελάδο». Στα ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη η ΑΕΚ είχε τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Την περσινή σεζόν τα νικηφόρα αποτελέσματά της στα ντέρμπι στην κανονική διάρκεια της σεζόν, αλλά και στα play-offs της έδωσαν τον τίτλο και στο τέλος και το νταμπλ. Ο Γενάρης μάλιστα στον οποίο μπήκαμε έχει τέτοια παιχνίδια και η ΑΕΚ του Αλμέιδα έχει αποδείξει ότι διαθέτει το know-how.

Να έχει λιγότερους τραυματισμούς

Επίσης, υπάρχει και το κομμάτι των απουσιών οι οποίες ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν ως δικαιολογία από τον Αλμέιδα. Το ρόστερ της ΑΕΚ έχει αναμφισβήτητα βάθος, ωστόσο στα τελευταία δύο ματς πριν τις γιορτές οι απουσίες λόγω τραυματισμών άγγιξαν σχεδόν διψήφιο νούμερο. Ο Αλμέιδα είδε μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων τις απουσίες να μειώνονται σημαντικά, αν και θα προκύψουν νέες καθώς θα χάσει τους Μοχαμάντι, Χατζισαφί και Μουκουντί λόγω των υποχρεώσεών τους με τις Εθνικές ομάδες. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να έχει από εδώ και πέρα όσο το δυνατόν λιγότερους τραυματισμούς καθώς αυτό θα αποτελέσει και το ατού των κιτρινόμαυρων στη διαχείριση των παιχνιδιών απέναντι στον ανταγωνισμό.

Το μεταγραφικό «μέτωπο»

Φυσικά, εκτός από τα αμιγώς αγωνιστικά με το τωρινό ρόστερ, υπάρχει και το κομμάτι ενίσχυση, στο οποίο οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού δουλεύουν με ορίζοντα καλοκαιριού. Για την ΑΕΚ προτεραιότητα για τον Ιανουάριο είναι η απόκτηση ενός αριστερού μπακ που να έρθει και να αποτελέσει βασική επιλογή και βρίσκεται στην αγορά για κάτι τέτοιο, ενώ γίνεται και τσεκάρισμα για μεσοεπιθετικό που να μπορεί να παίζει αριστερά. Γενικότερα, είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα προχωρήσει σε προσθήκη ή προσθήκες μόνο για να φέρει καλύτερους προκειμένου να αναβαθμιστεί ουσιαστικά και δεν θα πάρει για να πάρει, με τον τελευταίο λόγο όπως πάντα στις μεταγραφές να τον έχει ο Αλμέιδα.

[ad_2]

Source link

Related posts

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Βραδινό το πρώτο ματς του Κυπέλλου

Jlab Go Air: Τα προσιτά in-ear ακουστικά τεχνολογίας Bluetooth (vid)

Error 404 | gazzetta.gr

Αφήστε ένα σχόλιο