AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Αναβάτης έχασε τη ζωή του στο Ράλλυ Ντακάρ

[ad_1]

Δυστυχώς και φέτος υπήρξε ανθρώπινη απώλεια στην πιο απαιτητική αγωνιστική δοκιμασία στον πλανήτη.

Δυστυχώς η μαύρη λίστα των αγωνιζόμενων στο Ράλλυ Ντακάρ που έχασαν τη ζωή τους στην έρημο, απέκτησε ένα νέο όνομα: αυτό του Κάρλες Φαλκόν. Ο Ισπανός αναβάτης υπέκυψε στα τραύματά του, από την άσχημη πτώση που είχε κατά τη διάρκεια της δεύτερης ειδικής διαδρομής του φετινού αγώνα.

Ο Κάρλες Φαλκόν έχασε τη ζωή του στο Ράλλυ Ντακάρ

Ο Ισπανός που αγωνιζόταν για δεύτερη φορά στο Ράλλυ Ντακάρ, είχε εντοπιστεί στο 448ο χιλιόμετρο της διαδρομής από την Αλ Χενακιγιά προς το Αλ Ντουαντίμι, δίχως να έχει σφυγμό. Το σωστικό συνεργείο τον επανέφερε στη ζωή και ο Φαλκόν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Αλ Ντουαντίμι.

Ο Κάρλες Φαλκόν έχασε τη ζωή του στο Ράλλυ Ντακάρ

Έπειτα με αεροπλάνο στην πρωτεύουσα Ριάντ κι μετά στην πατρίδα του, την Ισπανία. Εκεί βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας με τους γιατρούς να τον έχουν βάλει σε τεχνητό κώμα λόγω του εγκεφαλικού οιδήματος που προκλήθηκε από το κάταγμα του σπονδύλου C2. Παράλληλα, είχε σπάσει τα πλευρά του, την κλείδα του και τον καρπό του.

Στις 15/1, ανακοινώθηκε πως ο άτυχος αναβάτης της TwinTrail Racing είχε χάσει τη μάχη. Η ανακοίνωση της ομάδας του ανέφερε πως η νευρολογική βλάβη που είχε προκληθεί από την καρδιαγγειακή ανακοπή τη στιγμή του ατυχήματος ήταν μη αναστρέψιμη.

Ο Κάρλες Φαλκόν έχασε τη ζωή του στο Ράλλυ Ντακάρ

Ο Φαλκόν είναι ο 33ος αγωνιζόμενος που έχασε τη ζωή του στα 46 Ράλλυ Ντακάρ που έχουν λάβει χώρα έως σήμερα. Οι 14 εξ αυτών, ήταν αναβάτες μοτοσικλετών.

Ο Κάρλες Φαλκόν έχασε τη ζωή του στο Ράλλυ Ντακάρ

Φωτογραφίες: twin_trail Racing Team/Facebook


[ad_2]

Source link

Related posts

Οι εφέτες, η αξιοπιστία του πρωταθλήματος και το «ιδιαίτερο» των ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ! | Blog – Κώστας Νικολακόπουλος

Νίκος Παππάς για Κασσελάκη: «Είχα συνομιλία μαζί του, τα συστημικά Μέσα προσπαθούν να απομυθοποιήσουν έναν άνθρωπο “φρέσκο”» (vid)

Ο Βόβορας νίκησε τον Αντετοκούνμπο στη Λιθουανία

Αφήστε ένα σχόλιο