AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» κερδίζει το βραβείο κυκλικής οικονομίας

[ad_1]

Ο Συνεταιρισμός, με έντονο σεβασμό προς το περιβάλλον, εφαρμόζει πρακτικές Κυκλικής Οικονομίας, αποτελώντας τη μοναδική επιχείρηση στη χώρα που έχει ενσωματώσει όλες τις σύγχρονες διαδικασίες ανακύκλωσης σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας της. Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων (ΠΙΝΔΟΣ) διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για τη διαχείριση, την αποτελεσματική αξιοποίηση των αποβλήτων και τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία “ΠΙΝΔΟΣ” ξεχωρίζει ως η πρώτη στον τομέα της που επενδύει στις βιώσιμες συσκευασίες. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί στις έτοιμες ψημένες συσκευασίες της ένα ποσοστό 30% ανακυκλώσιμου πλαστικού r-ΡΕΤ. Το αγαπημένο κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής προσφάτως κυκλοφόρησε στην αγορά με μια καινοτόμα συσκευασία από χαρτί, με αποτέλεσμα να μειώνεται δραστικά η χρήση πλαστικού. Συγκεκριμένα, κάθε συσκευασία αυτής της σειράς περιέχει 93% λιγότερο πλαστικό σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις.

Ο βασικός πυλώνας της ανάπτυξης αυτού του προτύπου επικεντρώνεται στο να ελαχιστοποιεί ή ακόμα και να εξαλείφει τα απόβλητα σε όλα τα στάδια παραγωγής, καθώς και μετά το πέρας του κύκλου ζωής των προϊόντων. Η εταιρία “ΠΙΝΔΟΣ” προωθεί ενεργά τη χρήση δευτερογενών υλικών και αποβλήτων ως παραγωγικούς πόρους, ενισχύοντας τη διάσταση της βιωσιμότητας στο παραγωγικό μοντέλο.

Ο Συνεταιρισμός, παραμένοντας πιστός στη δέσμευσή του για αειφόρο ανάπτυξη, υλοποιεί επιπλέον ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος. Κεντρική προτεραιότητα του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ είναι η ενεργή μείωση του οικολογικού του αποτυπώματος, και αυτό υλοποιείται μέσω όλων των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει η εταιρία κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους.

Σύμφωνα με τη δήλωση της κα. Μασούρα Ελευθερίας, Head of Marketing and Communications: «Είναι χαρά μας που σήμερα παραλαμβάνουμε το βραβείο αυτό, καθώς κάθε χρόνο προσπαθούμε στην πράξη να ερχόμαστε πιο κοντά στο περιβάλλον εφαρμόζοντας μεθόδους κυκλικής οικονομίας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής μας διαδικασίας. Σε μια περίοδο που η κλιματική κρίση και τα αποτελέσματά της απασχολούν τις σύγχρονες επιχειρήσεις, η ΠΙΝΔΟΣ βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων αποδεικνύοντας έμπρακτα με τις ενέργειες και τις πρακτικές που υιοθετεί πως παραμένουμε πιστοί στο αυστηρό περιβαλλοντικό πρότυπο που έχουμε θέσει».

Πηγή: etheas.gr

[ad_2]

Source link

Related posts

Ξεκινούν έλεγχοι από το ΥΠΑΑΝ για τις εμπορικές πρακτικές των influencers

Πλάνα για απορρόφηση πόρων 91 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης έως το 2026

Τα βήματα μετά την ένταξη του Ζαγορίου στην UNESCO

Αφήστε ένα σχόλιο