AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Από κέρατα μέχρι λαμπάκια: Όλο και περισσότεροι στολίζουν τα αυτοκίνητα τους για τα Χριστούγεννα (vid)

[ad_1]

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να στολίζουν τα αυτοκίνητα τους για Χριστούγεννα, με μερικούς να πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα.

Βρισκόμαστε μια ανάσα από τα Χριστούγεννα και το TikTok είναι γεμάτο από DIY hacks. Μια τάση που κερδίζει έδαφος είναι η διακόσμηση αυτοκινήτων, με θέμα τα Χριστούγεννα.

Παρά την αυξανόμενη δημοτικότητά της, με τις αναζητήσεις για «Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις αυτοκινήτων» να έχουν αυξηθεί κατά 209% τον τελευταίο μήνα, οι ειδικοί συνιστούν προσοχή σε ορισμένες ιογενείς ιδέες διακόσμησης που μπορεί να είναι επικίνδυνες ή και παράνομες.

1. Φώτα LED στο εξωτερικό του οχήματος

Ένα βίντεο στο TikTok που έχει συγκεντρώσει 2,4 εκατομμύρια προβολές και πάνω από 433.000 likes, παρουσιάζει ένα αυτοκίνητο υπερβολικά τυλιγμένο σε φώτα LED. Παρόλο που το θέαμα είναι αρκετά εντυπωσιακό, αρκετές είναι οι ασφαλιστικές που είναι ενάντια σε αυτή τη τάση. Τα πρόσθετα φώτα σε ένα όχημα μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή των άλλων οδηγών, αποτελώντας σημαντικό κίνδυνο στο δρόμο. Επιπλέον, η τροποποίηση του εξωτερικού ενός αυτοκινήτου με τέτοια φώτα θα μπορούσε να ακυρώσει την ασφαλιστική κάλυψη, καθώς συχνά θεωρείται τροποποίηση οχήματος.

@slickedandslow I better see every last one of you with some decorations this year 🎅🏽 #GenesisCoupe #CarsOfTikTok #CarTok #Christmas #Miata #Corolla ♬ Own Brand Freestyle – FelixThe1st & Dreya Mac

2. Φώτα γύρω από το παρμπρίζ

Μια άλλη τάση, που επιδεικνύεται από TikToker, περιλαμβάνει τη διακόσμηση του μπροστινού ταμπλό με πούλιες και φωτάκια. Παρά την εορταστική του εμφάνιση, η πρακτική αυτή δεν είναι συνετή. Η προσθήκη οποιασδήποτε διακόσμησης που εμποδίζει την ορατότητα είναι επικίνδυνη. Η οδήγηση με περιορισμένη ορατότητα μπορεί να χαρακτηριστεί ως απρόσεκτη οδήγηση, που μπορεί να οδηγήσει σε βαρύ πρόστιμο έως και 5.000 ευρώ.

@idelettevanvuuren Who else?🙊 #christmas #decoration #car #holidays #fyp #foryou #foryoupage ♬ It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas – Perry Como & The Fontane Sisters

3. Εσωτερικά φώτα

Η προσθήκη LED στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι η τρίτη δημοφιλής τάση, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν και για αυτή την πρακτική. Τα εσωτερικά φώτα μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή τόσο του οδηγού όσο και των άλλων χρηστών του δρόμου και να επηρεάσουν τη θέα από το πίσω παράθυρο, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφαλή οδήγηση.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιαδήποτε προσθήκη σε ένα όχημα που επηρεάζει την ορατότητα ή αποσπά την προσοχή των άλλων οδηγών θα πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά. Τέτοιες πρακτικές, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Επιπλέον, τα περισσότερα συμβόλαια αυτοκινήτων δεν καλύπτουν τις μετατροπές, εκτός εάν έχουν δηλωθεί ρητά στον ασφαλιστή. Οι μη εγκεκριμένες προσθήκες, όπως τα εξωτερικά φώτα ή οι υπερμεγέθεις διακοσμήσεις, μπορεί να καταστήσουν την ασφάλιση άκυρη. Αυτό όχι μόνο παραβιάζει το νόμο, αλλά αφήνει και τον οδηγό απροστάτευτο σε περίπτωση ατυχήματος.

[ad_2]

Source link

Related posts

«Βόμβα» με Τσάριτς ο Πανιώνιος

ΝτιΒιντσέντζο: Δήλωσε πως θέλει να αγωνιστεί με την Ιταλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ιταλία: Αναζητείται ο σύντροφος νεαρής Γαλλίδας που βρέθηκε δολοφονημένη μέσα σε ερειπωμένη εκκλησία

Αφήστε ένα σχόλιο