AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Από τις χαμηλότερες προμήθειες POS στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα

[ad_1]

Για τις πιέσεις που ασκεί η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, ως αποτέλεσμα της υποχρεωτικότητας στη χρήση των POS από όλες -πλέον- τις κατηγορίες εμπόρων και επαγγελματιών, ο κ. Tornaghi αποκάλυψε ότι μόνο στη χώρα μας και στην Ιταλία έχει παρέμβει το Κράτος στις πολιτικές τιμολόγησης των εκκαθαριστών (acquirers), καθώς είναι οι μοναδικές χώρες στην Ευρώπη που χρησιμοποιούν τις ψηφιακές πληρωμές για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. 

Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, ο εμπορικός διευθυντής της Nexi Ελλάδος,  Νίκος Παπαδόγλου εξήγησε ότι οι χαμηλότερες συγκριτικά προμήθειες στην ελληνική αγορά σχετίζεται κυρίως με το γεγονός ότι εκκαθαριστές ήταν οι τράπεζες που είχαν πολλαπλά προϊόντα. Ως εκ τούτου, σημείωσε ο ίδιος, σε σχέση με το ΑΕΠ οι τιμές είναι σε ένα καλό επίπεδο – ούτε είναι οι ακριβότερες και σίγουρα δεν είναι οι φθηνότερες στην Ευρώπη. “Η ανταγωνιστικότητα είναι το κλειδί, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον στο κομμάτι των χρεώσεων”, υπογράμμισε το στέλεχος της εταιρείας.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο, είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο, υπογράμμισε ο κ. Tornaghi, τονίζοντας πάντως ότι οι εκκαθαριστές -και εν προκειμένω η Nexi- αποτελούν κρίκο της αλυσίδας πληρωμών και στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις. Σύμφωνα με τα στελέχη της Nexi Ελλάδος, στις επίμαχες συζητήσεις με το οικονομικό επιτελείο γίνεται προσπάθεια να αποφευχθούν τα μοντέλα εκείνα που ακολούθησαν άλλες χώρες και αποδεδειγμένα απέτυχαν, εκτιμώντας πως μία κίνηση της κυβέρνησης να νομοθετήσει τις χρεώσεις θα πλήξει τον ανταγωνισμό.

Tο γεγονός ότι στη χώρα μας η τιμολόγηση των υπηρεσιών εκκαθάρισης είναι χαμηλότερη λόγω του ότι μέχρι πρότινος εκκαθαριστές και τράπεζες ταυτίζονταν, είχε οδηγήσει τις εταιρείες αυτές να εξετάζουν το ενδεχόμενο ανατιμολόγησης των υπηρεσιών τους προς τα επάνω προκειμένου να επιτευχθεί σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. 

Ωστόσο, τόσο οι ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις της τελευταίας διετίας, σε συνδυασμό με την υποχρεωτικότητα που νομοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση, έχουν βάλει στον “πάγο” προς το παρόν τα σχέδια των acquirers. “Όσο αυξάνονται τα κόστη, ένα μέρος της αύξησης θα το απορροφήσουμε εμείς, ένα άλλο όχι. Θα βρούμε την κατάλληλη ισορροπία. Ενδεχομένως να υπάρξουν μικρές αλλαγές στις τιμές, άλλωστε, δεν τις αλλάζουμε μαζικά, αλλά σε επιμέρους τμήματα”, σχολίασαν τα στελέχη της Nexi.

 

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Mόνο από εγκεκριμένα σημεία πώλησης προμήθεια σφάγιων αμνοεριφίων

Χάθηκαν μελίσσια, ακόμα και στο μισό η παραγωγή μελιού, κολλημένες οι τιμές

Γνώση και διασύνδεση κάνουν τη διαφορά στους επαγγελματίες αγρότες

Αφήστε ένα σχόλιο