AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Υγεια

«Αρχαίοι ιοί ζόμπι» και υπερθέρμανση: Τρομοκρατία άλλου επιπέδου!!

[ad_1]

Το πήγαν σε άλλο επίπεδο! Τέτοια έχουμε αρχίσει τα τελευταία χρόνια να ακούμε και στην Ελλάδα!

Οι…«ειδικοί» έχουν προειδοποιήσει ότι οι αρχαίοι «ιοί ζόμπι» που έχουν παγιδευτεί στο μόνιμο πάγο στη Σιβηρία μπορεί σύντομα να απελευθερωθούν και να προκαλέσουν μια νέα θανατηφόρα πανδημία καθώς η ναυτιλία αλλά και η θερμοκρασία αυξάνονται στην περιοχή.

Οι επιστήμονες λένε πως γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι τα «μικρόβια Methuselah», κύτταρα που παρέμειναν αδρανή στον μόνιμο παγετό για δεκάδες χιλιάδες χρόνια, φέρουν τον κίνδυνο να πολλαπλασιαστούν και να εξαπλωθούν σαν πυρκαγιά, εάν βγουν από τα παγωμένα τους όρια.

Βρήκαν νέο μέσο τρομοκρατίας τώρα, τη στιγμή που άλλοι επιστήμονες (και όχι «ειδικοί»!!!) λένε πως η γη στην πραγματικότητα ψύχεται και δεν θερμαίνεται!!

Τι διαβάζουμε λοιπόν σε ΜΜΕ του εξωτερικού:

«Αλλά έχουν αρχίσει να προειδοποιούν ότι με το 2023 να είναι η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί από τότε που ξεκίνησαν τα παγκόσμια ρεκόρ το 1850 (σ.σ. μόλις 170 χρόνια καταγραφών!!!!), ο κίνδυνος μιας θανατηφόρας πανδημίας που προκαλείται από ιούς ζόμπι είναι υψηλότερος από ποτέ, καθώς όλο και μεγαλύτερο μέρος του μόνιμου πάγου που καλύπτει το ένα τέταρτο του βόρειου ημισφαιρίου, λιώνει.

Το World Wide Fund for Nature (WWF) αναφέρει ότι η μέση θερμοκρασία της Αρκτικής έχει ήδη αυξηθεί με ρυθμό τρεις φορές υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο και είναι η περιοχή με τον υψηλότερο ρυθμό μεταβολής της μέσης θερμοκρασίας.

Ο Jean-Michel Claverie, γενετιστής στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille στη νότια Γαλλία, είπε στον Observer: “Το κρίσιμο σημείο για το permafrost (μόνιμα παγωμένα έδαφος) είναι ότι είναι κρύο, σκοτεινό και στερείται οξυγόνου, το οποίο είναι τέλειο για τη διατήρηση του βιολογικού υλικού.

“Θα μπορούσατε να βάλετε ένα γιαούρτι σε συνθήκες permafrost και μπορεί να είναι ακόμα βρώσιμο 50.000 χρόνια αργότερα”.

Είπε ότι η εξαφάνιση του θαλάσσιου πάγου της Αρκτικής, που προκαλείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη, αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

“Αυτό επιτρέπει ανάπτυξη της ναυτιλίας, την κυκλοφορία και τη βιομηχανική ανάπτυξη στη Σιβηρία. Σχεδιάζονται τεράστιες εξορυκτικές εργασίες και πρόκειται να ανοίξουν τεράστιες τρύπες στον βαθύ μόνιμο πάγο για την εξαγωγή πετρελαίου και μεταλλευμάτων”, είπε στην εφημερίδα.

“Αυτές οι επεμβάσεις θα απελευθερώσουν τεράστιες ποσότητες παθογόνων που εξακολουθούν να ευδοκιμούν εκεί. Οι ανθρακωρύχοι θα μπουν και θα αναπνεύσουν τους ιούς. Οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές”».

freepik photo


[ad_2]

Source link

Related posts

«Πνευμονία σε επίπεδα επιδημίας»: Ξαφνικός συναγερμός σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Τα όνειρα είναι οι “φύλακες” του ύπνου

Θα μπορούσε το τυρί να μειώσει τη χοληστερόλη και να κάνει καλό στην καρδιά και στον εγκέφαλό σας; Τι δείχνουν μελέτες

Αφήστε ένα σχόλιο