AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Ασημένιο μετάλλιο για το «Feedrate Control System» στις αλωνιστικές Case IH Axial-Flow

[ad_1]

Τα ασημένια μετάλλια που απονέμονται στα πλαίσια της έκθεσης Agritechnica σε καινοτόμες και πρακτικές εξελίξεις που επιφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις, την ποιότητα, τη λειτουργία, την ασφάλεια, τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και την κατανάλωση ενέργειας, δείχνουν παράλληλα και το δρόμο όλων των κατασκευαστριών στον αγροτικό κλάδο.

Έτσι και η Case IH με το «Advanced Feedrate Control» βραβεύεται για το σύστημα που χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ, που βλέπουν προς τα εμπρός για να σαρώνουν και να αξιολογούν την πυκνότητα της καλλιέργειας πριν αυτή εισέλθει στο μηχάνημα, και όχι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αλωνισμού, όπως οι περισσότερες τεχνολογίες.

Οι πληροφορίες που παράγονται από τις τέσσερις μονάδες ραντάρ που είναι τοποθετημένες στην κεφαλή, οι οποίες μετρούν την πλήρη μάζα του φυτού από το έδαφος προς τα πάνω για μια εξαιρετικά ακριβή εκτίμηση της πυκνότητας της καλλιέργειας, χρησιμοποιούνται για την αυτόματη προσαρμογή βασικών ρυθμίσεων, όπως η ταχύτητα προώθησης για τον όγκο της καλλιέργειας που πρόκειται να απορροφήσει το μηχάνημα. Ως αποτέλεσμα, η ταχύτητα κίνησης του συνδυασμού και το φορτίο του κινητήρα διατηρούνται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο επιθυμητό επίπεδο, μεγιστοποιώντας την απόδοση χωρίς τον κίνδυνο μπλοκαρίσματος.

Επιπλέον, οι έμπειροι χειριστές είναι σε θέση να αξιοποιήσουν στο έπακρο το μηχάνημά τους, ενώ οι λιγότερο έμπειροι μπορούν να είναι πιο σίγουροι ότι μπορούν να ωθήσουν τη θεριζοαλωνιστική μηχανή χωρίς να φοβούνται ότι θα μπλοκάρει.

Ο προληπτικός προηγμένος έλεγχος παροχής τροφής έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την ταχύτητα εργασίας έως και 20%, καθώς οι χειριστές μπορούν να εργάζονται σε υψηλότερες ταχύτητες εδάφους σε σύγκριση με μια θεριζοαλωνιστική που είναι εξοπλισμένη με την καθιερωμένη αυτοματοποιημένη εισαγωγή υλικού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μεγαλύτερη συνέπεια της απόδοσης του συστήματος αυξάνει τις ταχύτητες συγκομιδής, ελαχιστοποιεί τις απώλειες και βελτιώνει την ποιότητα των σιτηρών, ενώ ο μειωμένος κίνδυνος μπλοκαρίσματος βελτιώνει την ασφάλεια και ελαχιστοποιεί την ταλαιπωρία και τον χρόνο διακοπής λειτουργίας. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με την κεφαλή VariCut, σε συνδυασμό με τη θεριζοαλωνιστική μηχανή Axial-Flow 7160 που θα παρουσιαστεί στην Agritechnica 2023.

Εκτός από το Advanced Feedrate Control, τα νέα μοντέλα ενσωματώνουν πλήρη συνδεσιμότητα AFS Harvest Command. «Η αναγνώριση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει αυτή η εξέλιξη από την επιτροπή των βραβείων της Agritechnica είναι πραγματικά ευχάριστη», δήλωσε ο Peter Friis, επικεφαλής του τμήματος Combine Business της Case IH στην Ευρώπη.

«Ξεκινήσαμε να σχεδιάσουμε ένα σύστημα ελέγχου της παροχής τροφής που θα είναι πολύ πιο προληπτικό από τα τρέχοντα διαθέσιμα συστήματα, και το Advanced Feedrate Control είναι ακριβώς αυτό, παρέχοντας τη δυνατότητα να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του μηχανήματος ανεξάρτητα από την εμπειρία του χειριστή, επιτρέποντας στους χρήστες να μεγιστοποιήσουν την απόδοση σε μικρά καιρικά παράθυρα χωρίς τον κίνδυνο υπερφόρτωσης».

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Με 9,25 ευρώ το κιλό παραλαμβάνει ελαιόλαδο ο Παπαδόπουλος στην Ηλεία

Eurojackpot 15/03/2024: Τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τα 17.000.000 ευρώ

Καλλιέργεια ρυζιού στην Ελλάδα με οδηγό τα υψηλά standarts βάμβακος προωθεί ο ΣΕΠΥ

Αφήστε ένα σχόλιο