AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Βασ. Φεύγας: Η σταθερή πορεία της χώρας, κεντρικό κυβερνητικό διακύβευμα ενόψει Ευρωεκλογών

[ad_1]

Για την κυβερνητική στρατηγική μέχρι τις ευρωεκλογές και το διακύβευμα της επικείμενης αναμέτρησης, με ζητούμενο να ενισχυθεί η συσπείρωση των πολιτών, να διατηρηθεί η ψαλίδα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κάλπη της 9ης Ιουνίου, μίλησε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Φεύγας.

*Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΑΡΗ ΨΗΦΟ

Σε συνέντευξη στον Αθήνα 984 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, αρνήθηκε ότι αποτελεί επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας η πόλωση του πολιτικού κλίματος, την οποία απέδωσε στην αντιπολίτευση, τονίζοντας πως αντ αυτού, η κυβέρνηση επιλέγει να προτάξει ως κεντρικό διακύβευμα την ανάγκη για σταθερότητα στην πορεία της χώρας. Παράλληλα,  έστειλε μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου.

«Είναι παράδοση να ψηφίζουμε πιο χαλαρά στις Ευρωεκλογές. Σήμερα όμως κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να δώσει λάθος σήμα σε πολλούς αποδέκτες. Ένα μήνυμα αβεβαιότητας για το πολιτικό μέλλον, μέσα σε μια περίοδο σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό» δήλωσε, ενώ επισήμανε ότι είναι εύλογο και η αντιπολίτευση να υπερασπίζεται τα δικά της στρατηγήματα.

*ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΣΕΛΑΚΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΠΛΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ο κ Φεύγας απέρριψε ως άτοπη τη θέση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για διπλές κάλπες τον Ιούνιο. Στο επιχείρημα,  ότι το έπραξε ο κ. Μητσοτάκης ένα χρόνιο μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2016, επικαλέστηκε την ύπαρξη  δυσαρμονίας, τότε, μεταξύ εκλογικού αποτελέσματος και  κοινωνικής βούλησης.

«Δεν μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά κάτι τέτοιο, είναι άτοπο. Είχαμε εκλογές πριν από 10 μήνες και οι πολιτικοί συσχετισμοί σε επίπεδο κοινωνίας παραμένουν ίδιοι. Δεν έχει αλλάξει κάτι από τον Ιούλιο του 2023, το οποίο να αιτιολογεί την πρόταση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ… Το 2016, με την εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρία  της Νέας Δημοκρατίας, είχαν αλλάξει οι πολιτικοί συσχετισμοί και καταγραφόταν πρωτοκαθεδρία της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις».

* ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ 35% Ο ΠΗΧΗΣ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎ ΚΛΙΜΑΤΟΣ – ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ Η ΨΑΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Kληθείς  να σχολιάσει την κυβερνητική φθορά, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται σε μέτρηση της ALCO για τον Αlpha με το ποσοστό της Nέας Δημοκρατίας να φτάνει στο 25% – χωρίς την αναγωγή ψήφου- έναντι του 41% που συγκέντρωσε στην εθνική κάλπη πριν από 10 μήνες, ο κ Φεύγας είπε: «Άλλο οι δημοσκοπήσεις, άλλο το εκλογικό αποτέλεσμα. Ακόμα και παραμονές των εθνικών εκλογών  τον Ιούνιο του 2023, οι μετρήσεις έδειχναν τη ΝΔ όχι στην περιοχή του 41%, αλλά κοντά στο 35 με 36%».

Ωστόσο, παραδέχθηκε «μια επιβάρυνση του πολιτικού κλίματος», έδωσε έμφαση στην οικονομία μόνιμο πονοκέφαλο των νοικοκυριών λόγω της ακρίβειας και διακινδύνευσε την πρόβλεψη ότι «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τη Νέα Δημοκρατία θα προσομοιάζει με εκείνο των εθνικής κάλπης. Ίσως όχι  ακριβώς στο 40%, αλλά θα συγκεντρώσει σίγουρα υψηλά ποσοστά, χωρίς αλλαγή στη διαφορά με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης… Η κυβέρνηση πρέπει να πορευτεί σταθερά στο δρόμο που έχει χαραχτεί από την πρώτη τετραετία, να αναπτύσσεται η οικονομία, να δημιουργούνται θέσεις εργασίας, να εντοπίζονται υπάρχοντα προβλήματα όπως η βία στα σχολεία και να αναλαμβάνονται μέτρα και πρωτοβουλίες για την  αντιμετώπισή τους.»

*Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗ Πηγη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΕΙΧΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 717,  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

Αναφορικά με το φριχτό δυστύχημα στα Τέμπη, υπό το φως και της παραδοχής του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη για αλλοίωση των συνομιλιών ανάμεσα σε σταθμάρχη και μηχανοδηγούς, τη μοιραία νύχτα, εκτίμησε ότι «πρόκειται για μια τραγωδία, η οποία διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα».  Ως εκ τούτου συμπέρανε πως «ευθύνες δεν μπορεί να αποδοθούν μόνον στη Νέα Δημοκρατία.  Άλλες τόσες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, επειδή  δεν προχώρησε  την υλοποίηση της σύμβασης 717, καθώς και το ΠΑΣΟΚ, που ήταν στην διακυβέρνηση της χώρας  τα περισσότερα χρόνια από τη Μεταπολίτευση και μετά».     

Related posts

Χριστούγεννα: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων – Πάνω από 22.000 πέρασαν τα διόδια της Κορίνθου χθες

aitoloakarnanianews

Δράση πρόληψης και αγωγής υγείας στο ΚΑΠΗ Δήμου Αμφιλοχίας

aitoloakarnanianews

Στο ΕΚΑΒ Αγρίνιου για την αλλαγή του χρόνου ο Μίλτος Ζαμπάρας

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο