AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Για «νέες μεθόδους» κατά της Χαμάς μίλησε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας και τα βίντεο με τα Apache

[ad_1]

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι ο στρατός λαμβάνει «τοπικά μέτρα ακριβείας» στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να μπορέσουν οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες να φύγουν και να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις με τη Χαμάς, αναφερόμενος προφανώς στις τετράωρες «παύσεις» που ανακοίνωσε νωρίτερα η Ουάσινγκτον.

«Αυτά τα πράγματα δεν θα μας αποσπάσουν την προσοχή από τον πόλεμο», είπε ο Γιοάβ Γκάλαντ όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο για την ανακοίνωση που έκαναν οι ΗΠΑ, την οποία δεν σχολίασε ευθέως.

Ο Γκάλαντ είπε ότι θεωρεί «δικά του» τα παιδιά που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς, τονίζοντας ότι ο πόλεμος στη Γάζα δεν θα σταματήσει μέχρι να απελευθερωθούν. Το Ισραήλ θα φτάσει σε κάθε Παλαιστίνιο που εμπλέκεται στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, «ακόμη και αν χρειαστούν χρόνια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό, ο στρατός χρησιμοποιεί «νέες μεθόδους» στις επιχειρήσεις του για να εντοπίσει και να καταστρέψει τις υπόγειες σήραγγες της Χαμάς.

Ωστόσο αίσθηση έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, βίντεο που δείχνουν Apache να χτυπούν πολίτες μέσα σε αυτοκίνητα ή πεζούς. Σύμφωνα με τα ισραηλινά δημοσιεύματα τα πλάνα είναι από αποστολές 8 ισραηλινών Apache ,στις 7 Οκτωβρίου, αμέσως μετά από την επίθεση της Χαμάς. Αν ισχύει αυτό , τότε είναι σαφές ότι οι ισραηλινοί δεν ξεχώριζαν ποιοι ήταν οι στόχοι!

18 νεκροί στη Δυτική όχθη

 

Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό σε διάφορες περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, οι 14 από αυτούς στην Τζενίν, μια πόλη προπύργιο ενόπλων οργανώσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η επιδρομή στην Τζενίν είναι η φονικότερη επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στη Δυτική Όχθη από το 2005, με βάση την καταμέτρηση των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε άλλες περιοχές: ένας στον προσφυγικό καταυλισμό της Μπαλάτα, κοντά στη Ναμπλούς, ένας στο Αλ Αμάρι, κοντά στη Ραμάλα, ένας στην Ντούρα και ένας στο Μπέιτ Φάτζαρ, κοντά στη Χεβρώνα.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένα 15χρονο αγόρι.

Στην Τζενίν, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι ένας διασώστης της τραυματίστηκε «από σφαίρες στην πλάτη».

Αργά απόψε, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε «αντιτρομοκρατική επιχείρηση στον (προσφυγικό) καταυλισμό της Τζενίν», κατά την οποία «σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10 τρομοκράτες» και «περισσότεροι από 20 καταζητούμενοι ύποπτοι συνελήφθησαν». Μεταξύ αυτών ήταν και δύο μέλη του Ισλαμικού Τζιχάντ που «πυροβολούσαν» ή «έθεταν σε κίνδυνο» τους στρατιώτες.

Ο στρατός ανέφερε επίσης ότι κατασχέθηκαν ορισμένα όπλα (τουφέκι, καραμπίνες, πιστόλι) και διευκρίνισε ότι κατέστρεψε «μια υπόγεια σήραγγα που περιείχε εκρηκτικούς μηχανισμούς έτοιμους προς χρήση».

Στην πόλη Τζενίν και τον γειτονικό καταυλισμό, όπου κατοικούν περίπου 23.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σημειώνονται τακτικά συγκρούσεις τους τελευταίους μήνες. Η Τζενίν, όπως όλες οι μεγάλες πόλεις της Δυτικής Όχθης, είναι υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής και των δυνάμεων ασφαλείας της. Ο ισραηλινός στρατός όμως λέει ότι οι επιχειρήσεις του γίνονται «λόγω της σημαντικής αύξησης των τρομοκρατικών επιθέσεων» στη Δυτική Όχθη από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Υποστηρίζει μάλιστα ότι έχουν γίνει περισσότερες από 550 απόπειρες επιθέσεων μετά την 7η Οκτωβρίου.

[ad_2]

Source link

Related posts

Πούτιν προς ΗΠΑ για Ισραήλ: «Βγάζω τους Kinzhal στη Μ. Θάλασσα με βεληνεκές πάνω από 1.000χλμ», vid

Με πολύ άνεση και ατάραχοι μπούκαραν σε κοσμηματοπωλείο με βαριοπούλα

aitoloakarnanianews

Πρώην Βρετανός πρεσβευτής στον Λίβανο: «Aνησυχητική» η απόφαση να αποσυρθούν ορισμένοι υπάλληλοι από την πρεσβεία

Αφήστε ένα σχόλιο