AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Για ξεκλήρισμα φωνάζουν με κινητοποίηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ οι Κρητικοί αγρότες

[ad_1]

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον Κόμβο Πανόρμου και με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο όπου και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Η κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο είχε περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα. Σε αυτήν συμμετείχαν αγρότες από Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Μυλοπόταμο και Λασίθι.

Αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον διευθυντή του τοπικού παραρτήματος για το μείζον θέμα των επιδοτήσεων που είναι εξαιρετικά μειωμένες σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, χωρίς να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις.

Όπως αποφασίστηκε, μία Επιτροπή παρέμεινε στο σημείο μέχρι αργά  το μεσημέρι ενώ οι υπόλοιποι με πομπή μέχρι τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης προχώρησαν στην επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των κτηνοτρόφων του Ηρακλείου, Γιώργο Τζουλιαδάκη.

Στα Χανιά, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν με τα αυτοκίνητά τους στον κόμβο των Μουρνιών και στην συνέχεια με μηχανοκίνητη πορεία πήγαν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ όπου παρέδωσαν ψήφισμα ζητώντας να σταλεί στον πρόεδρο του Οργανισμού.

Στην κινητοποίηση στο Ηράκλειο κάλεσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου και Αστερουσίων και στα Χανιά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων.

Μεγάλες περικοπές

Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν «τις μεγάλες περικοπές της νέας ΚΑΠ στην βασική ενίσχυση που δείχνει ότι αποτελεί εργαλείο για γρηγορότερο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών. Να δοθεί σε όλους τους δικαιούχους η προκαταβολή του τσεκ. Να αρθούν οι αδικίες που έχουν γίνει. Επιμένουμε στην πάγια θέση μας ότι το σύνολο των επιδοτήσεων πρέπει να δοθεί σε αυτούς που πραγματικά δουλεύουν και παράγουν και όχι στους διάφορους κηφήνες, επιτήδειους, αγροτικές επιχειρήσεις κλπ που λυμαίνονται βασική ενίσχυση και συνδεδεμένες ενισχύσεις της ΚΑΠ. Να δίνονται όλες οι επιδοτήσεις με βάση την παραγωγή στα προϊόντα και τον αριθμό ζώων στην κτηνοτροφία».

[ad_2]

Source link

Related posts

Νέα εποχή για την εξυπηρέτηση αγροτικών κοινοτήτων ξεκινά με τα εγκαίνια του Service Center Αγρινίου από τη Milkplan

Θανάσης Λιούτας: Επίδομα για τη μητέρα αγρότισσα – Ενεργός Πολίτης

«Έφυγε» ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε

Αφήστε ένα σχόλιο