AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

«Δίχτυ προστασίας» σε 24 ωφελούμενους – Συνεχίζεται το έργο των Δομών Αστέγων του Αγρινίου

[ad_1]

«Δίχτυ προστασίας» σε 24 ωφελούμενους – Συνεχίζεται το έργο των Δομών Αστέγων του Αγρινίου


Συνεχίζεται το έργο των Δομών Αστέγων του Αγρινίου. Πέντε άτομα εντάχθηκαν πρόσφατα στις δομές, ενώ πέντε άλλα έχουν βρει εργασία και είναι σε ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση, ώστε να επανενταχθούν πλήρως όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Οι δομές αστέγων του Δήμου Αγρινίου από την αρχή της λειτουργίας τους πραγματοποιούν δράση street work σε όλο το φάσμα του Δήμου Αγρινίου για τους συνανθρώπους μας που ζουν στο δρόμο.

Πρόσφατα μάλιστα το επιστημονικό προσωπικό των δομών αστέγων του Δήμου Αγρινίου (οι κοινωνικοί λειτουργοί του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας και του Υπνωτηρίου, αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας) πραγματοποίησε ακόμη μια δράση street work σε ωφελούμενους με σκοπό να τους προμηθεύσει είδη πρώτης ανάγκης, κουβέρτες, μάσκες, ενώ παράλληλα τους ενημέρωσαν για την έξαρση ιώσεων, της γρίπης κλπ που καταγράφεται αυτή την εποχή.

Τους ανέλυσαν τις ενδείξεις από τις οποίες μπορούν να αντιλήφθην τα πιθανά πρώτα συμπτώματα, ώστε να ενημερώσουν άμεσα το προσωπικό των Δομών για να δράσει προληπτικά και έγκαιρα και αυτό με την σειρά του προς όφελος των ωφελούμενων συνάνθρωπών μας.

Στο Δήμο Αγρινίου, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Γεωργία Μπόκα, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 24 ωφελούμενοι, συνάνθρωποί μας, από το πρόγραμμα street work. Οι 19 είναι ενταγμένοι από την έναρξη της λειτουργίας των υπηρεσιών της δομής αστέγων και του street work, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν ακόμη 5 συνάνθρωποί μας. Τα 24 αυτά άτομα είναι μεταξύ 30 και 78 ετών.

«Δίχτυ προστασίας» σε 24 ωφελούμενους - Συνεχίζεται το έργο των Δομών Αστέγων του Αγρινίου
Η Γεωργία Μπόκα

Συγκεκριμένα η κα. Μπόκα μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «πολλοί ζουν εκ πεποιθήσεως έξω, πάνε στις δομές αστέγων για λίγο καιρό και επιστρέφουν στο δρόμο, αλλά απευθύνονται συχνά στις Δομές μας για να φροντίσουν τα ρούχα τους και την υγιεινή τους. Στους συνανθρώπους μας αυτούς όμως οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό τους ανά πάσα στιγμή.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου είναι σε συνεχή εγρήγορση και σε μόνιμη ανοιχτή γραμμή με τα άτομα αυτά, ώστε να τους συνδράμουν σε ό,τι και αν χρειάζονται.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου έχουν αναλάβει να τους προμηθεύουν φαγητό, να τους φροντίζουν σε θέματα υγείας, είτε αυτό σημαίνει να τους κάνουν εξετάσεις ή να τους εξασφαλίσουν ιατρικό έλεγχο, να τους παρέχουν πλήρη ψυχοκοινωνική υποστήριξη, να τους εντάξουμε στον ΟΑΕΔ, να εξετάσουμε αν δικαιούνται λχ ΚΕΑ και αν ναι να τους βοηθήσουμε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία των δικαιολογητικών για την ένταξή τους, να φροντίσουμε όποιοι έχουν ανάγκη να εξασφαλίσουν σύνταξη υπερήλικα ή ανασφάλιστου, αλλά και σε άλλα απλά καθημερινά πράγματα.

Από την έναρξη της λειτουργίας της Δομής Αστέγων του Δήμου Αγρινίου έχουμε 19 εντάξεις στο πρόγραμμα street work, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν ακόμη 5 συνάνθρωποί μας. Οι ηλικίες τους είναι μεταξύ 30 και 78 ετών, ενώ 5 από τις τα 24 αυτά άτομα έχουν ήδη βρει εργασία και είναι σε συστηματική ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση, ώστε να επανενταχθούν πλήρως.

Είναι σημαντική η στήριξη των υπηρεσιών μας από τους πολίτες, πέραν της στήριξης και της συνεργασίας που διαθέτουμε από άλλες υπηρεσίες. Η πληροφορία για την ύπαρξη σε κάποιο σημείο ενός συνανθρώπου μας που ζει στο δρόμο είναι ευκολότερο να προέρθει από έναν άλλο συμπολίτη μας που γνωρίζει τη γειτονιά του. Επίσης, οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν με το να μας προσφέρουν τρόφιμα και ρούχα, ενώ σημαντική θα ήταν η εθελοντική ενίσχυσή μας με γιατρό, λογιστή και δικηγόρο, ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας αυτούς, που είναι ωφελούμενοι μέσω του street work γενικότερα σε περισσότερα πεδία, ώστε η επανένταξή τους να είναι ομαλότερη και ταχύτερη.

Οι περισσότεροι προέρχονται από το Δήμο Αγρινίου, ωστόσο έχει τύχη να μας έχει ζητηθεί και η συνδρομή από άλλες περιοχές λ.χ. από τη Λευκάδα, διότι οι περιοχές αυτές είχαν τις δομές τους πλήρεις και την ίδια στιγμή εμείς είχαμε τη δυνατότητα να συνδράμουμε τον συνάνθρωπό μας.

Όλοι οι εργαζόμενοι των Δομών του Δήμου Αγρινίου ξεπερνούν το στενό πλαίσιο της εργασίας τους και συνεχώς δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και την ψυχή τους για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη στήριξης».

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για παρέμβαση σε συνανθρώπους μας που ζουν στο δρόμο είναι 2641 0 53202 – 2641 3 60590 – 2641 3 60591.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Καθολική αποχή, κατάληψη και «κυνήγι» στο Μητσοτάκη αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου

 

 


[ad_2]

Related posts

Αγρίνιο: Ασφαλτοστρώνεται η Χαριλάου Τρικούπη (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο – Επιμελητήριο: Ξεκίνησε η δεύτερη μέρα εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Διαδικτυακή δράση «Από το Α έως το Ω: μία  Ακαδημία για Γονείς»

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο