AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Δυνατή άνοδος στη Wall Street με τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα

[ad_1]

Ώθηση στο κλίμα έδωσαν σήμερα οι καλύτερες των εκτιμήσεων τριμηνιαίες επιδόσεις κολοσσών της αμερικανικής αγοράς όπως η Coca-Cola, η General Electric, η 3M και η General Motors.

Συνολικά, από τις 118 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα τους, το 81% κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μεταδίδει το Reuters

Οι αναλυτές περιμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα να συνεχίσουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος της εβδομάδας καθώς οι επενδυτές αναζητούν νέα στοιχεία για την εικόνα του καταναλωτή και την υγεία της ευρύτερης οικονομίας. Το μπαράζ των αποτελεσμάτων ανεβάζει μάλιστα ταχύτητα, με το 30% των εταιρειών του S&P 500 να ανακοινώνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα αποτελέσματα τριμήνου. 

Δείκτες – Στατιστικά 

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 204,97 μονάδες ή 0,62% και έκλεισε στις 33.141,38 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 30,64 μονάδες ή 0,73% στις 4.247,68 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq πρόσθεσε 121,55 μονάδες ή 0,93% και σκαρφάλωσε στις 13.139,87 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 21 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και εννέα με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Verizon Communications με άλμα 2,91 δολ. ή 9,27% και κλεισιμο στα 34,30 δολ. και ακολούθησαν 3M με άνοδο 5,28% στα 90,12 δολ. και Coca-Cola με κέρδη 2,88% στα 55,64 δολ. 

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν η Walgreens Boots Alliance (-2,69%), η Chevron (-2,51%) και η Travelers (-0,80%).

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, οι αμερικανικοί κολοσσοί General Motors, General Electric και Coca-Cola κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προβλέψεις της αγοράς για τα κέρδη τους το προηγούμενο τρίμηνο. 

Από την πλευρά της η 3M Co. ανακοίνωσε ζημιές για το γ’ τρίμηνο λόγω των δαπανών σε διακανονισμό παλαιότερης υπόθεσης, με τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρεία να είναι πάντως πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων. Την ίδια στιγμή, αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρήσης. 

Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Verizon Communications αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για τις ελεύθερες ταμειακές ροές, ενώ καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της Halliburton με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον πετρελαϊκό κλάδο να χάνει ωστόσο τις προβλέψεις για τα έσοδα. 

Στα μάκρο της ημέρας, βελτιώθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ, με τον σύνθετο δείκτη PMI να σκαρφαλώνει σε υψηλό τριών μηνών, σύμφωνα με την έρευνα της S&P Global. 

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης που συνδυάζει μεταποίηση και υπηρεσίες ενισχύθηκε στις 51,0 μονάδες από 50,2 τον Σεπτέμβριο, σε μια ενθαρρυντική εξέλιξη για την αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών διαμορφώθηκε επίσης σε υψηλό τριών μηνών στις 50,9 μονάδες από 50,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης για την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου σκαρφάλωσε σε υψηλό έξι μηνών στις 51,1 μονάδες από 50,8 μονάδες, ενώ ο μεταποιητικός PMI ενισχύθηκε στις 50,0 μονάδες – επίσης υψηλό έξι μηνών – από 49,8 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Μετρήσεις πάνω από το 50 δείχνουν επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και κάτω από το 50 συρρίκνωση.

“Οι ελπίδες για μια ήπια προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας θα ενισχυθούν από την βελτίωση της κατάστασης όπως καταγράφεται τον Οκτώβριο”, σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence. 

πηγή: capital.gr

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Συμβόλαια για σκληρό στα 28 ευρώ το κιλό προτείνει για τη νέα σοδειά η βιομηχανία ζυμαρικών Μέλισσα

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς στην Ήπειρο

Νέες απαγορευμένες ζώνες λόγω ευλογιάς προβάτων και αιγών στη Φθιώτιδα

Αφήστε ένα σχόλιο