AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!! ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΠΕΚΑ!!!

[ad_1]

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!! ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr)- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (efka.gov.gr) ΟΠΕΚΑ!!! – Στα «κάγκελα» οι αγρότες!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Καμιά εξατομίκευση στον τρόπο με τον οποίο φαίνεται να έγινε η τελευταία (χθεσινοβραδινή) πληρωμή της προκαταβολής ενιαίας ενίσχυσης (70% της βασικής), γεγονός το οποίο φέρνει στους αγρότες απογοητεύσεις και μόνο απογοητεύσεις.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων η προκαταβολή της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου δεν ήταν αρκετή να καλύψει ούτε τις εισφορές του ΕΛΓΑ, ενώ αρκετές ήταν και οι φορές που τα χρήματα ήταν τα μισά της ασφαλιστικής εισφοράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Παρά το γεγονός ότι η πληρωμή έγινε αργά την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, ξημερώματα Σαββάτου, ο κόσμος έχει βουίξει από τις ποικίλες αντιδράσεις των επαγγελματιών του αγροτικού χώρου, οι οποίοι τώρα συνειδητοποιούν το έλλειμμα προετοιμασίας για τη νέα ΚΑΠ και την αναβλητικότητα των κυβερνώντων να πάρουν σαφείς αποφάσεις και να ενημερώσουν τον κόσμο.

Επί της ουσίας η χθεσινή (Παρασκευή 27 Οκτωβρίου) πληρωμή απηχεί την εντολή Αυγενάκη προς τη διοίκηση και τους τεχνικούς συμβούλους του ΟΠΕΚΕΠΕ… κόψτε το λαιμό σας (…εννοείται, να πληρώσετε). Και τον έκοψαν! Η προκαταβολή δεν είναι τίποτα άλλο από μια κατά προσέγγιση πίστωση του 70% της βασικής ενίσχυσης με διαίρεση ενός ποσού 488 εκατ. ευρώ δια του αριθμού των φετινών δικαιούχων, στη βάση όμως του τι είχαν δηλώσει σε επίπεδο εκμετάλλευσης το 2022 (όχι το 2023).

ΑΓΡΟΤΕΣ! ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Πηγη LIVE!!! ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ – ΙΚΑ, E-EFKA!!

Δύο είναι πάντως οι λόγοι της μεγάλης απογοήτευσης των αγροτών για αυτό που είδαν το βράδυ της Παρασκευής στο λογαριασμό τους.

  • Η σοβαρή μείωση που φέρνει στην προκαταβολή του τσεκ η νέα ΚΑΠ, ειδικά όσο αφαιρούνται η Αναδιανεμητική Ενίσχυση και το νέο πρασίνισμα (eco-schemes).
  • Η παντελής προετοιμασία του ΟΠΕΚΕΠΕ και όσοι τον συνεπικουρούν για μια τέτοια μεγάλη αλλαγή.

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές απ´ αυτές εδώ τις γραμμές, το ενδιαφέρον των ιθυνόντων επικεντρώθηκε περισσότερο στο ποιος θα πάρει τα λεφτά της τεχνικής υποστήριξης και λιγότερο ποιος θα κάνει τη δουλειά της δίκαιης και ακριβούς κατανομής των κοινοτικών ενισχύσεων.

Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Γιατί χθες ήταν μια προκαταβολή με περιθώρια ελαστικότητας. Τι θα γίνει ως τα Χριστούγεννα με την εκκαθάριση και τι μέχρι την άνοιξη με την πληρωμή των eco-schemes; Πόνος αβάσταχτος!

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!! ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΠΕΚΑ!!!- Ολοκληρώνονται οι πληρωμές!

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Νοεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα

  • Το ΙΚΑ(ika.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023
  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου
  • Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου
  • Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

ΒΓΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ! ΑΓΡΟΤΕΣ!!! ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΤΣΕΚ – ΟΠΕΚΕΠΕ! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΙΚΑ!!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη ΤΩΡΑ – ΤΙ ΒΓΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ!! ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΣΕΚ ΟΠΕΚΕΠΕ

[ad_2]

Source link

Related posts

Σταθεροποιημένα λιπάσματα με πριμ 6 ευρώ και βέλτιστη αξιοποίηση μονάδων αζώτου

Άγριο έγκλημα στη Νίκαια: Ο πεθερός είχε στήσει καρτέρι στον γαμπρό του – Τι έγραψε στο σημείωμα που βρέθηκε στο αμάξι του

Προβλέψεις και σενάρια για την σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ

Αφήστε ένα σχόλιο