AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου

[ad_1]

Κατ΄ απαίτηση της Παγκόσμιας Τράπεζας και υπό την δαμόκλειο σπάθη την στέρησης εκταμίευσης κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ορατός πλέον ο κίνδυνος κατάργησης ή συγχώνευσης Εφετείων, η ενοποίηση Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων που φαίνεται πως δρομολογείται , παρά τις αντιδράσεις. Μέσα στη σχεδιαζόμενη σύμπτυξη-συρρίκνωση η Παγκόσμια Τράπεζα θέτει και θέμα ύπαρξης περισσότερων Πρωτοδικείων στον ίδιο Νομό, με προτεινόμενη λύση ένα Πρωτοδικείο ανά Νομό!

Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα εκπροσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας αλλά και του Υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκονται στο Αγρίνιο και ειδικότερα επισκέφθηκαν το δικαστικό Μέγαρο Αγρινίο. Πρόκειται για προγραμματισμένη επίσκεψη την οποία είχε προαναγγείλει προσφάτως δειτε εδω και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου.

Ο κ. Νικάκης τόνισε ότι αναμένονται  οι τελικές αποφάσεις του υπουργείου για το μέλλον του Εφετείου Δυτικής Στερεάς, προσδιορίζοντας τες χρονικά για τα  μέσα Δεκεμβρίου, όπου θα γίνει και η  διαβούλευση ενώ η καθολική άρνηση στην κατάργηση του Εφετείου αναμένεται να εκφραστεί και στην επιτροπή του Υπουργείου,  που εκτός το Αγρίνιο θα επισκεφθεί και την Πάτρα.

Επίσης για το θέμα του νέου δικαστικού χάρτη προγραμματίζεται σύσκεψη και στο Μεσολόγγι την ερχόμενη Πέμπτη με πρωτοβουλία του δικηγορικού συλλόγου.

Related posts

Διακοπές ρεύματος αύριο σε Αμφιλοχία και Ναύπακτο

aitoloakarnanianews

ΑΑΔΕ: Με βιντεοκλήση η χορήγηση ΑΦΜ και κλειδαρίθμου – Η διαδικασία

aitoloakarnanianews

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Αγρινίου και στην Παραβόλα στις 13/4

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο