AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Πηγη ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ, ΚΑΠ, ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ

[ad_1]

ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Πηγη ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ, ΚΑΠ, ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr)- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) – Αναλυτική ενημέρωση!

ΑΓΡΟΤΕΣ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Πηγη:  Εκτόνωση της κατάστασης που έχει δηµιουργηθεί στον αγροτικό χώρο µε έξυπνα µέτρα άµεσης εφαρµογής όπως είναι η ενεργειακή αυτονοµία των αγροτικών εκµεταλλεύσεων και διάλογο µακράς πνοής που θα οδηγήσει στην «ιερά βίβλο» για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, προτείνει µέσω της Agrenda µια ενδιαφέρουσα οµάδα νέων αγροτών από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

∆εν βλέπουν το ποτήρι µισοάδειο, δεν καίγονται να βγουν στους δρόµους, τάσσονται υπέρ του οργανωµένου διαλόγου µακράς πνοής και δηλώνουν αποφασισµένοι να φέρουν «νέο αέρα» στα αγροτικά, είτε µε το καλό είτε και µε το άγριο αν χρειασθεί.

Θοδωρής Τσικρίκας, Βαγγέλης Χατζόπουλος, Αχιλλέας Τσινούλης, Χριστόφορος Παπαγγελής, Παναγιώτης Μανούδης και Γιώργος Καρανίκας, όλοι, σπουδαγµένοι γεωπόνοι και επαγγελµατίες αγρότες, επισκέφθηκαν το περίπτερο της Agrenda στην Agrotica, µε σκοπό να καταθέσουν το δικό τους προβληµατισµό για το σήµερα και δικά τους όνειρα για το αύριο της ελληνικής γεωργίας. Αντιλαµβάνονται πολύ καλά το περιβάλλον στο οποίο έχουν επιλέξει να δραστηριοποιηθούν, ενηµερώνονται συστηµατικά για τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο, έχουν γνώση των τεχνολογιών και δηλώνουν ότι είναι κρίµα , αυτός ο τόπος να χάνεται σε άγονες συγκρούσεις και άσκοπες κραυγές που δεν βγάζουν πουθενά.

Μαζί µε κάποια «έξυπνα µέτρα» για την ανακούφιση των Ελλήνων γεωργών και κτηνοτρόφων, µεταξύ των οποίων και η περιφρούρηση της υγειούς λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς, τονίζουν, χρειάζεται ένας ειλικρινής διάλογος µακράς πνοής, ο οποίος, µε σεβασµό στις ευρωπαϊκές αρχές, θα βάλει ισχυρά θεµέλια για τη βιώσιµη ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας.

Σ’ αυτό τον διάλογο, εκτός από τους αγρότες, θα πρέπει να συµµετέχουν όλοι οι συντελεστές της αγροτικής παραγωγής. Τεχνοκράτες, επιστήµονες, υπηρεσιακοί, εκπρόσωποι από τους κλάδους των αγροτικών εφοδίων, των µηχανηµάτων, της µεταποίησης, του εµπορίου κ.α.

10-11_86

Ειδικότερα σε ότι αφορά στους αγρότες, δεν αρκούν οι εκπρόσωποι των θεσµικών οργανώσεων και οι οργανωτές των µπλόκων. Θα πρέπει να αναζητηθούν νέα πρόσωπα µε γνώση και διάθεση να συµβάλουν σε έναν επικοδοµητικό διάλογο.Και µπορούν να βρεθούν. Αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση για κάτι πραγµατικά νέο, απαλλαγµένο από κοµµατικές δουλείες και σκοπιµότητες.

Αυτός ο διάλογος θα µπορούσε να κρατήσει τουλάχιστον τρεις µήνες, να οδηγήσει σε ουσιαστικές προτάσεις για την ανόρθωση της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και τα αποτελέσµατά του να είναι δεσµευτικά για πολλά χρόνια. Μια σφιχτή οµάδα µπορεί να αναλάβει την περιφρούρηση της εφαρµογής τους.





Οι νέοι έχουν άποψη το κράτος είναι σε θέση;

Ενεργειακή αυτονοµία των αγροτικών εκµεταλλεύσεων µε άµεση ενίσχυση για µικρά φωτοβολταϊκά, αποφασιστική στήριξη των συλλογικών σχηµάτων για περιορισµό του κόστους παραγωγής και βελτίωση της διαπραγµατευτικής θέσης και συστηµατική περιφρούρηση της λειτουργίας των αγορών αγροτικών προϊόντων, είναι τα πρώτα µέτρα που θα µπορούσαν να ληφθούν σ’ αυτή τη φάση. Εννοείται ότι η επιστροφή του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο θα πρέπει να αποδοθεί άµεσα, όπως και να πιστωθούν πάραυτα όλες οι άµεσες ενισχύσεις και αποζηµιώσεις για το 2023 και να µπει τάξη στα θέµατα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Τέλος, η χώρα οφείλει να αξιοποιήσει όλα τα περιθώρια διορθώσεων στο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ, µε ειδική φροντίδα για τον µικρό κλήρο, προτεραιότητα στις καλλιέργειες που θα τύχουν ειδικής ενίσχυσης, ξεκάθαρες πολιτικές για τα προϊόντα εθνικής εµβέλειας µε σηµαίνουσα θέση στις εξαγωγές.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Πηγη ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ, ΚΑΠ, ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ – Ημερομηνίες πληρωμών!

Η πληρωμή των συντάξεων Μαρτίου αρχίζει από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2024.

Συγκεκριμένα η πληρωμή στις συντάξεις Μαρτίου πραγματοποιείται σε δύο δόσεις.

Αναλυτικά:

  • Στις 26 Φεβρουαρίου καταβάλλονται οι συντάξεις Μαρτίου των Ταμείων Μη Μισθωτών (ΟΓΑ (oga.gr), ΟΑΕΕ(oaee.gr), ΕΤΑΑ), καθώς και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών και μόνο οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών και του Δημοσίου (ΙΚΑ(ika.gr), ΝΑΤ(nat.gr), ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και Δημόσιο).

  • Στις 28 Φεβρουαρίου καταβάλλονται οι κύριες συντάξεις Μαρτίου των Ταμείων Μισθωτών και οι κύριες συντάξεις του Δημοσίου (ΙΚΑ(ika.gr), ΝΑΤ(nat.gr), ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και Δημόσιο).

ΕΙΔΗΣΗ- ΔΩΡΟ ΓΙΑ 450.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ- ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΦΟΡΑ- ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ! ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη ΟΠΕΚΕΠΕ!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ, ΟΣΔΕ ΚΑΙ ΔΑΣΩΣΕΙΣ !

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΑ «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία»-ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ !!

[ad_2]

Source link

Related posts

Τέλος Νοεμβρίου 150 εκατ. βιολογικών, στα 650 εκατ. η εξόφληση Δεκεμβρίου με βάση την ατζέντα ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλείνουν τα τελωνεία Νίκης και Καστοριάς για τα φορτηγά – Στην Αθήνα με τα τρακτέρ την ερχόμενη Τρίτη

Τώρα ξεκινά η μελέτη για τα πριμ του 2024, αλλάζει ο σχεδιασμός για όσους μπήκαν σφήνα στα βιολογικά

Αφήστε ένα σχόλιο