AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ!! ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΣΔΕ 2024 ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΟΙ- ΟΠΕΚΕΠΕ Πηγη! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ!!

[ad_1]

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ!! ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΣΔΕ 2024 ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΟΙ- ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) Πηγη! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (efka.gov.gr) ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ!! – Δελτίο αγροτών!

NEWS: Μπορεί η προκήρυξη των Νέων Αγροτών 2024 να είναι προγραµµατισµένη για τον ερχόµενο Νοέµβριο, ωστόσο η προετοιµασία για τους φακέλους υποψηφιότητας ήδη έχει ξεκινήσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Αυτήν την περίοδο λοιπόν είναι το πιο κρίσιµο διάστηµα, ενόψει του ανοίγµατος των αιτήσεων ΟΣ∆Ε µέσα στο µήνα, αναφέρουν οι µελετητές, καθώς οι υποψήφιοι θα πρέπει:

  • Να κανονίσουν τις µεταβιβάσεις αγροτεµαχίων και ζώων ώστε να πιάσουν τις αρχικές Τυπικές Αποδόσεις ένταξης στο πρόγραµµα.
  • Να φροντίσουν για την εγγραφή τους στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκµεταλλεύσεων ως ως «επαγγελµατίας αγρότης νεοεισερχόµενος στον αγροτικό τοµέα».
  • Αν δεν έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις να κανονίσουν έγκαιρα, έτσι ώστε, έως το τέλος του 2025 να έχουν τελειώσει από το «φανταρικό» τους. 
  • Να βγάλουν δίπλωµα οδήγησης για τρακτέρ, κάτι που εξετάζεται να µετρά θετικά στην υποψηφιότητα µε κάποια επιπλέον µόρια.

Βασικό προαπαιτούµενο θα είναι κι η άδεια λειτουργίας όταν πρόκειται για κτηνοτροφικές εκµεταλλεύσεις, η οποία αν και θα ζητηθεί στο τέλος είναι κρίσιµο να ξεκινήσουν έγκαιρα οι ενδιαφερόµενοι τη διαδικασία για την εξασφάλισή της.

fakeloi-neoi-agrotes

Υπάρχουν ακόµη µεγάλες εκκρεµµότητες για τη σωστή προετοιµασία

Φυσικά µια µεγάλη εκκρεµµότητα για να συνεχιστεί οµαλά η προετοιµασία των υποψηφίων, είναι η επίσηµη έκδοση των κριτηρίων µοριοδότησης που θα καθορίσουν σε µεγάλο βαθµό και το τι θα δηλώσουν στο φετινό ΟΣ∆Ε οι υποψήφιοι. 

Προς το παρόν, ο προϊστάµενος της Μονάδας Επενδύσεων, Θύµιος Τσιατούρας έχει κάνει αναφορά µόνο στο ποια από αυτά εξετάζονται όπως είναι για παράδειγµα η ιδιοκτησία γης και η µίσθωσή της µε µακροχρόνιες µισθώσεις τουλάχιστον 8 ετών, χωρίς συµβολαιογραφικά που σηµαίνει κόστος για την υποβολή. Υπάρχει επίσης περίπτωση, σε αντίθεση µε την περασµένη πρόσκληση, να µην βαθµολογείται η ανεργία και το προηγούµενο εισόδηµα. 

Ποσό στήριξης

Το ποσό στήριξης, σύμφωνα με το agronews.gr, θα διαμορφώνεται ως εξής: Παρέχεται βασικό ποσό στήριξης ύψους 30.000 ευρώ επί του οποίου υπολογίζονται οι πιο κάτω προσαυξήσεις:

α) 2.500 ευρώ, εφόσον η περιοχή μόνιμης κατοικίας των αρχηγών των εκμεταλλεύσεων βρίσκεται σε περιοχές ορεινές ή μειονεκτικές ή σε μικρά νησιά (νησιά με πληθυσμό έως και 3.100 κατοίκους) και σε περιφερειακές ενότητες με πληθυσμιακή πυκνότητα μικρότερη η ίση των 35 κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο με βάση την απογραφή πληθυσμού του 2021) ή συνδυασμός αυτών των κατηγοριών περιοχών.

β) 10.000 ευρώ, εφόσον η βασική κατεύθυνση της γεωργικής εκμετάλλευσης κατά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου είναι η πτηνοκτηνοτροφική. Συνεπώς το ποσό στήριξης μπορεί να διαμορφωθεί από 30.000 ευρώ έως 42.500 ευρώ. Η οικονομική στήριξη καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση καταβάλλεται με την ένταξη του νέου γεωργού στο μέτρο και αντιστοιχεί στο 70% της συνολικής στήριξης. Το υπολειπόμενο 30% καταβάλλεται μετά την πιστοποίηση της ολοκλήρωσης του επενδυτικού σχεδίου.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ!! ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΣΔΕ 2024 ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΟΙ- ΟΠΕΚΕΠΕ Πηγη! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ!! – Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων!

Ανακοίνωση από τον ΕΦΚΑ αναφέρει πως οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) μηνός Απριλίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μη μισθωτούς την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024.

Συγκεκριμένα:

  • Ο Ο ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024
  • Ο (ΟΓΑ (oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024
  • Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024
  • Οι Επικουρικές Συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών) θα καταβληθούν την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024




Μισθωτοί

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr)  μηνός Απριλίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024.

Συγκεκριμένα:

  • Το ΙΚΑ (ika.gr) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Το  Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Ο ΟΤΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Οι Επικουρικές Συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024.

[ad_2]

Source link

Related posts

Δύο κρίσιμες μέρες για τις πληρωμές, την Τρίτη πετρέλαιο, Τετάρτη ΕΛΓΑ

Συνεχίζεται το «ράλι» τιμών στην αγορά ακινήτων – Πόσο αυξήθηκαν σε πέντε περιοχές της Αθήνας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ !! ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ BLACK FRIDAY 2023!!!

Αφήστε ένα σχόλιο