AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΕΚΤΑΚΤΟ!! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2024- ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

[ad_1]

ΕΚΤΑΚΤΟ!! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2024- ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ – ΟΠΕΚΕΠΕ Πηγη: Τι αλλάζει με την καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Μαρτίου. Οι πληρωμές των συντάξεων θα αρχίσουν νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία διότι ο Φεβρουάριος έχει 29 ημέρες και όχι 30 ή 31 ημέρες που έχουν οι υπόλοιποι μήνες του έτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Έτσι, το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των συντάξεων Μαρτίου αναμένεται να είναι το εξής:

ΟΑΕΕ(oaee.gr)ΟΓΑ(oga.gr) το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα πληρώσουν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 τις συντάξεις.

Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι συντάξεις ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) στους ασφαλισμένους που είναι συνταξιούχοι (μισθωτοί & μη μισθωτοί) από την 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) αλλά και οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 θα δοθούν οι συντάξεις από το ΙΚΑ(ika.gr), το Δημόσιο, το ΝΑΤ(nat.gr), και ΚΕΑΝ, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, το ΕΤΑΤ , ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

ΕΚΤΑΚΤΟ!! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2024- ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

Εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) καθορίζει τη διαδικασία για τις πληρωμές της χρήσης του μέτρου των συμβουλευτικών υπηρεσιών στο πλαίσιο του υπο-Μέτρου 2.1.

Ο αγρότης σε πρώτη φάση θα συνεργάζεται µε έναν από τους πιστοποιηµένους φορείς συμβουλών, θα «δέχεται» τη συµβουλή και δεν θα πληρώνει το κόστος της. Ο συµβουλευτικός φορέας στη συνέχεια θα αναζητά τα χρήµατα της συµβουλής που παρείχε από το ΠΑΑ, κάνοντας αίτηση πληρωµής.

Η διαδικασία εφαρμόζεται στο σύνολο των ενταγμένων πράξεων και σε κάθε αίτηση μερικής και τελικής πληρωμής στο πλαίσιο του υπο-Μέτρου 2.1 «Χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών στο γεωργικό τομέα – Στήριξη για αποκόμιση οφέλους από τη χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών».

Σκοπός της διαδικασίας είναι ο έλεγχος της αιτούμενης προς συγχρηματοδότηση δαπάνης και η συμφωνία οικονομικού και φυσικού αντικειμένου της πράξης, βάσει των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει ο δικαιούχος για την υλοποίηση της πράξης, σύμφωνα με την Απόφαση Ένταξης Πράξης του και τις νομικές δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτή.

Για την καταβολή της αναλογούσας δημόσιας οικονομικής ενίσχυσης, οι δικαιούχοι υποβάλλουν σχετική αίτηση πληρωμής μέσω του πληροφοριακού συστήματος ύστερα από τη συμπλήρωση σχετικού τυποποιημένου υποδείγματος.

Η στήριξη παρέχεται με τη μορφή απλοποιημένου κόστους ανά είδος συμβουλής.

Το ποσό στήριξης δεν υπερβαίνει τα 1.500 € ανά συμβουλή και το ποσοστό στήριξης ανέρχεται στο 100% των επιλέξιμων δαπανών.

Ο αριθμός των αιτήσεων πληρωμής δεν μπορεί να ξεπερνάει τις τρεις για κάθε έτος υλοποίησης. Η πληρωμή για κάθε συμβουλή γίνεται τμηματικά σε 3 δόσεις.

Οι επιλέξιμες για στήριξη συμβουλές παρέχονται στις γεωργικές (φυτικής ή/και ζωικής κατεύθυνσης) εκμεταλλεύσεις και κατατάσσονται σε έξι Πακέτα Συμβουλών (ΠΣ):
ΠΣ1: Συμβουλές που παρέχονται για τις απαιτήσεις της πολλαπλής συμμόρφωσης, για εφαρμογή προτύπων για ορθές γεωργικές και περιβαλλοντικές συνθήκες και για γεωργικές πρακτικές επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον καθώς και την διατήρηση της βιοποικιλότητας.
ΠΣ2: Συμβουλές για την εκπλήρωση των απαιτήσεων της οδηγίας πλαίσιο για τα νερά.
ΠΣ3: Συμβουλές για την εκπλήρωση των απαιτήσεων για τη συμμόρφωση με τις γενικές αρχές της ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας της οδηγίας 2009/128/ΕΚ.
ΠΣ4: Συμβουλές για δράσεις που μετριάζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και προωθούν την προσαρμογή της γεωργίας.
ΠΣ5: Συμβουλές για την ορθή εφαρμογή των Μέτρων 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» και 11 «Βιολογική Γεωργία».
ΠΣ6: Συμβουλές για τη βελτίωση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας του γεωργικού προϊόντος.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ 2024! ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ

ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ… ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΦΚ… ΕΡΧΕΤΑΙ!!! ΟΠΕΚΕΠΕ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΕΑ, Α21 ΟΠΕΚΑ!!

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 2024!!! ΕΩΣ 100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 52 ΜΗΝΩΝ !! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΕΦΚΑ! ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ!!!

[ad_2]

Source link

Related posts

Σαν σήμερα 24 Μαρτίου: Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει το Κοσσυφοπέδιο

Ρεκόρ 32 ετών με παραγωγή 6,4 εκατ. τόνους τυριού στις ΗΠΑ το 2023

Βγήκε στις αγορές η Κίνα μετά τη διόρθωση τιμών για 1,2 εκατ. τόνους σιτηρών

Αφήστε ένα σχόλιο