AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ! ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2023 !!!

[ad_1]

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη – ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Η αγάπη άργησε μια μέρα… με τις πληρωμές βιολογικών και λοιπών αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων, χωρίς φυσικά να εξηγείται ο λόγος για τον οποίο επήλθε και πάλι αυτή η καθυστέρηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Μέχρι την Τετάρτη το βράδυ οι εμπλεκόμενοι στο θέμα των πληρωμών διαβεβαίωναν ότι όλα είναι έτοιμα και από την επομένη θα ξεκινούσε η διαδικασία των πιστώσεων, αρχής γενομένης μάλιστα από τα βιολογικά. Η Πέμπτη πέρασε χωρίς να γίνει κάτι, ενώ τις τελευταίες ώρες το σενάριο λέει, πρώτα θα πληρωθούν τα μικρά προγράμματα (απονιτροποίηση, κομφούζιο, σπάνιες φυλές κ.α) και από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπει χρήμα στα βιολογικά.

Αυτοί έχουν το μαχαίρι, αυτοί και το πεπόνι. 

Η προκαταβολή και φέτος θα είναι για όλα τα µέτρα στο 75% και θα αφορά συνολικό ποσό της τάξης των 180 εκατ. ευρώ περίπου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τόσο από τον Οργανισµό Πληρωµών όσο και από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Να σηµειωθεί ότι το ποσό αυτό είναι µικρότερο από άλλες χρονιές, καθώς έχουν λήξει οι δεσµεύσεις για κάποιες από τις παλαιότερες προκηρύξεις.

Κατά τα γνωστά, µόλις η διαδικασία της πληρωµής ολοκληρωθεί, θα δοθεί στους παραγωγούς το περιθώριο να προχωρήσουν σε εντάσεις κατά των αποτελεσµάτων, προκειµένου να γίνουν οι όποιες διορθώσεις και να ακολουθήσει νέα πίστωση -με το νέο έτος- που θα συµπεριλαµβάνει και όσους από αυτούς δικαιωθούν.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ! ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2023 !!!

Aντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, αφού, πρέπει να πιστωθεί στους λογαριασμούς τους μέχρι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

Δικαιούχοι του δώρου Χριστουγέννων είναι όλοι οι μισθωτοί, που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη.

Το ποσό που θα λάβουν οι εργαζόμενοι εξαρτάται από τον τρόπο αμοιβής τους, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Πώς υπολογίζεται

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται για την έκτακτη αυτή καταβολή είναι από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το Δώρο που είναι ίσο με ένα (1) μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Με την νέα online εφαρμογή που έχει δημιουργήσει το ΚΕ.Π.Ε.Α. δίνεται η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να υπολογίσουν μόνοι τους το δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται. Υπολογίστε το ποσό που θα λάβετε στον σύνδεσμο: kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php.

Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς, που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκησε ολόκληρο το χρονικό διάστημα (από 1/5 έως και 31/12), δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Σε αυτή τη περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής:

2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια – ανάλογα με το πώς αμείβονται – για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.

Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

Βάση για τον υπολογισμό του δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 10η Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες τo δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών. Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως τροφή, κατοικία κλπ.) εφόσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ’ επανάληψη, περιοδικά, κατά ορισμένα διαστήματα του χρόνου.

3ΓΒ/2023.2ΓΒ/2023- ΑΣΕΠ ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΠΕΡΙΠΟΥ 4.500 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ!! ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ!!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ!! ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ!!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ «ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ! ΟΠΕΚΑ ΠΛΗΡΩΜΗ Α21!!

[ad_2]

Source link

Related posts

Ημέρες αγγουριού από τη Syngenta 24-25 Ιανουαρίου στην Ιεράπετρα

Προβλέψεις αναλυτών για 3 μειώσεις επιτοκίων στην συνεδρίαση της FOMC

Κλιμάκωση του αγώνα ανακοίνωσαν οι αγρότες από τον κόμβο του Πλατυκάμπου

Αφήστε ένα σχόλιο