AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΕΚΤΑΚΤΟ- ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ!!!

[ad_1]

ΕΚΤΑΚΤΟ- ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ (elga.gr) ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΙΚΑ, ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΝΑΤ!!! – Όσα πρέπει να ξέρετε!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Το προσεχές διάστηµα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωµής αποζηµιώσεων σε παραγωγούς αµυγδάλου από τη Θεσσαλία, των οποίων εκκρεµεί η πίστωση µιας προκαταβολής της τάξης των 150 ευρώ το στρέµµα για ζηµιές από τον παγετό της άνοιξης του 2023 ή για καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η εν λόγω αποζηµίωση, ήταν να πληρωθεί κανονικά στις 21 ∆εκεµβρίου, σημειώνει το agronews.gr, ωστόσο, «λάθη» τα οποία επικαλείται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης σε τηλεοπτικές δηλώσεις, δεν επέτρεψαν την πληρωµή.

Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ εκείνων των ηµερών, αν και ο ΕΛΓΑ µαζί µε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν ανακοινώσει ότι η πληρωµή της 21ης ∆εκεµβρίου, θα περιλάµβανε και προκαταβολές ύψους 150 ευρώ το στρέµµα για τα αµύγδαλα που επλήγησαν από τον παγετό την περασµένη άνοιξη, στην πράξη πληρώθηκαν µόνο πολύ συγκεκριµένες περιπτώσεις παραγωγών.

8_83

Εκείνη την ηµέρα, αποζηµιώσεις για τα αµύγδαλα έλαβαν µόνο παραγωγοί που είχαν δηλώσει ζηµιές από τον παγετό αλλά και από τον Daniel.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΓΑ ΦΕΡΝΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!

Με άλλα λόγια,  όσοι παραγωγοί αµυγδάλων είχαν µόνο ζηµιά  από παγετό, δεν πληρώθηκαν. Εκείνοι  που είχαν θέµα µε τον Daniel και δεν είχαν δηλώσει ζηµιά από παγετό, επίσης δεν πληρώθηκαν. Πληρώθηκαν δηλαδή µόνο αυτοί που είχαν δηλώσει ζηµιά από παγετό αλλά είχαν και θέµα µε τον Daniel.

Ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, υποστήριξε ότι θα διορθωθεί σύντοµα αυτή η ασυνέπεια, και σύµφωνα µε δελτίο Τύπου του υπουργείου, τόνισε ότι «Θα καλύψουµε  κάθε λάθος και κάθε κενό» που δηµιουργήθηκε από την ταχύτητα πληρωµής των προκαταβολών. Είπε δε ότι τα τελικά πορίσµατα θα προχωρήσουν πιο γρήγορα.

ΕΚΤΑΚΤΟ- ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ!!! – Hμερομηνίες πληρωμών!

Στα τέλη Ιανουαρίου θα αρχίσει η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου 2024.

Αναλυτικά, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι:

-Στις 26 Ιανουαρίου 2024 εκτιμάται πως θα πληρωθούν οι συντάξεις από τον ΟΑΕΕ(oaee.gr), τον ΟΓΑ(oga.gr) και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών).

-Στις 30 Ιανουαρίου 2024 αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις μηνός Φεβρουαρίου 2024 για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΙΚΑ(ika.gr), του ΝΑΤ(nat.gr), του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, του ΕΤΑΤ και της ΔΕΗ.

Τα ποσά των συντάξεων αναμένεται να εμφανιστούν από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της ημερομηνίας καταβολής στους τραπεζικούς λογαριασμούς στους δικαιούχους.





Τι αλλάζει στις συντάξεις Φεβρουαρίου 2024

Στις συντάξεις Φεβρουαρίου δεν θα εφαρμοστεί το πέναλτι του 30% για τους μισθωτούς εργαζόμενους συνταξιούχους .Και αυτό θα γίνει επειδή θα εφαρμοστεί ο μη ανταποδοτικός πόρος υπέρ e-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr)  για τους μισθωτούς εργαζόμενους συνταξιούχους ο οποίος θα ισούται με το 10% επί των ασφαλιστέων αποδοχών τους ενώ για τους μη μισθωτούς εργαζόμενους συνταξιούχους θα είναι ίσο με το 50% επί της επιλεγείσας ασφαλιστικής κλάσης για κύρια σύνταξη.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΙΤΡΙΚΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ! ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ !!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ -ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ !!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2024 – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ !!!

[ad_2]

Source link

Related posts

Έκδοση τιμολογίου από τον αγρότη ή από τον αγοραστή, οι νέες υποχρεώσεις που φέρνει το MyData

Οι στόχοι της ΕΘΕΑΣ στην Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 18 Απριλίου

Το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας στις ομάδες παραγωγών και αξιοποίηση ευφυούς γεωργίας

Αφήστε ένα σχόλιο