AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

‘Ενα μήνα χρειάστηκε ο πρωθυπουργός για να αλλάξει στάση στο Μεσανατολικό!

[ad_1]

Ένα μήνα χριεάστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να αρχίζει να αλλάζει κάπως τη σκληρή και μονομερή στάση του στο Μεσανατολικό. Η εξωτερική πολιτική δεν ήταν το δυνατό του σημείο, αλλά η αδυναμία του να κατανοήσει, να «διαβάσει» τις εξελίξεις και τελικά να προστατεύσει τη χώρα έχει αρχίσει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.Για τη χώρα…

Το σχόλιο του Στέλιου Φενέκου, προέδρου της Κοινωνίας Αξιών και Υποναύαρχου ε.α καλύπτει το θέμα:

«Χρειάσθηκε να περάσουν 30 ημέρες για να αντιληφθεί ο Πρωθυπουργός της χώρας μας το ανθρωπιστικό πρόβλημα, τις αρχές του Δικαίου των Ενόπλων Συγκρούσεων περί αναλογικότητας στις αντιδράσεις για αυτοάμυνα και της διάκρισης των αμάχων στο πεδίο της μάχης, ώστε να αναγκασθεί πλέον να τοποθετηθεί δημόσια με σαφήνεια.

Κάτι είναι κι αυτό.

Απορώ όμως, ο Συνταγματολόγος Υπουργός Εξωτερικών και η Διπλωμάτης σύμβουλος επί θεμάτων διεθνούς Δικαίου, τι ετοιμότητα είχαν και πως τον συμβούλευσαν όλες αυτές τις ημέρες;

Έπρεπε να αναλάβει διεθνή πρωτοβουλία ο Μακρόν (που τα είχε επισημάνει εδώ και καιρό όλα αυτά) για να τοποθετηθούμε κι εμείς καθυστερημένα;»

Τι είπε ο Μητσοτάκης στο Politico

«Μιλώ ως φίλος του Ισραήλ και θεωρώ ότι μερικές φορές οι φίλοι πρέπει να λένε σκληρές αλήθειες στους φίλους. Και πιστεύω ότι ενώ αναγνωρίζουμε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί, έχει σημασία ο τρόπος που το κάνει. Έχει ιδιαίτερη σημασία. Γι’ αυτό το λόγο ήμασταν στην πρώτη γραμμή – όταν λέω «εμείς», αναφέρομαι στην Ελλάδα-, όσον αφορά στην αναγνώριση της ανάγκης για μία ανθρωπιστική παύση, προκειμένου να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, να διευκολυνθούν οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους και να επιτραπεί στους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα στη Γάζα, οι οποίοι θέλουν και έχουν τη δυνατότητα να φύγουν, να το πράξουν σε συνθήκες ασφάλειας» αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο Politico ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει αυτή την πολύ επιθετική του καμπάνια, ναι, θα υπάρξει αυξανόμενη ανησυχία για την αναλογικότητας της ισραηλινής απάντησης» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τονίζει ότι «είναι σημαντικό να αναλογιστούμε την επόμενη ημέρα στη Γάζα και πως θα εξεύρουμε μία πολιτική λύση στη διένεξη. Στο τέλος της ημέρας οφείλουμε να αναλογιστούμε ποιο είναι το τίμημα της ήττας της Χαμάς».

[ad_2]

Source link

Related posts

Έρχεται νέα τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη μετά την Ρωσία;

Κενάν Αγιάς: Ο Ερντογάν να δικαστεί εδώ σήμερα

Kοινοτάρχης Δένειας: Συνεχίζονται οι εργασίες κατοχικών δυνάμεων κοντά στη νεκρή ζώνη

Αφήστε ένα σχόλιο