AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Εξετάσεις για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας | Ειδησεις

[ad_1]

Τι περιλαμβάνει η τράπεζα θεμάτων που θα εξεταστούν πανελλαδικά την Κυριακή 5 Νοεμβρίου για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση.

«Πόσος είναι ο πληθυσμός της Ελλάδας;», «Ονοματίστε 4 βουνά της Ελλάδας», «Πόσα είναι τα κράτη – μέλη της ΕΕ;», «Πόσες φορές αναθεωρήθηκε έως σήμερα συνολικά η ιδρυτική Συνθήκη της ΕΟΚ του 1958;»: αυτές είναι λίγες μόνο από τις εκατοντάδες ερωτήσεις που περιλαμβάνονται στην τράπεζα θεμάτων και πάνω στις οποίες θα εξεταστούν οι αλλοδαποί οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια με τη διαδικασία της πολιτογράφησης.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν για έκτη φορά οι εξετάσεις για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ), το οποίο αποτελεί προαπαιτούμενο για να προχωρήσουν στην αίτηση για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.  

Συνολικά, 4.195 αιτήσεις υπεβλήθησαν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου από αλλοδαπούς, οι οποίοι είτε ζουν στη χώρα μας τουλάχιστον τρία χρόνια στην περίπτωση που είναι ευρωπαίοι πολίτες ή έχουν παιδί με Έλληνα πολίτη είτε – για όσους είναι με άδεια παραμονής – ζουν στην Ελλάδα τουλάχιστον επτά χρόνια.

Διευκρινίζεται πως για τη συμμετοχή στην εξεταστική διαδικασία απαιτείται παράβολο ύψους 150 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για την απόκτηση ιθαγένειας που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του προηγούμενου Νοεμβρίου υποβλήθηκαν 4.500 αιτήσεις συμμετοχής, με τις 4.250 να παρουσιάζονται την ημέρα των εξετάσεων.

Στις αμέσως προηγούμενες εξετάσεις που είχαν διεξαχθεί τον Μάιο συμμετείχαν 8.500 αλλοδαποί, ενώ το 2021 – χρονιά κατά την οποία έκανε πρεμιέρα η νέα διαδικασία απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας – πήραν μέρος συνολικά, και στις δύο εξεταστικές διαδικασίες, σχεδόν 8.000.

Στόχος του νέου συστήματος, άλλωστε, ήταν εξαρχής να σταματήσουν οι συνεντεύξεις ενώπιον των επιτροπών, που είχαν κατηγορηθεί για ανομοιογένεια και ανομοιομορφία, ακόμη και διαφθορά.

[ad_2]

Source link

Related posts

Ένταση στο μπλόκο των αγροτών στον κόμβο του Πλατύκαμπου – Χημικά στην Καρδίτσα | Ειδησεις

Καιρός χιόνια Αττική: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες από την κακοκαιρία | Ειδησεις

Νέες φίρμες στα πολυκαταστήματα Attica, διψήφια αύξηση πωλήσεων το 2023 | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο