AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Επιστρέφουν στο Παρίσι με τρακτέρ και θυμό οι Γάλλοι αγρότες

[ad_1]

Δεκάδες τρακτέρ κινήθηκαν ειρηνικά σε ένα προάστιο στα δυτικά του Παρισιού, με τη σημαία της Αγροτικής Συντονιστικής, την ένωση των αγροτών που διοργάνωσε τη διαμαρτυρία. Οι διαδηλωτές φωτογραφήθηκαν με τα τρακτέρ τους στη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σηκουάνα, με τον Πύργο του Άιφελ στο βάθος, πριν κατευθυνθούν προς την πλατεία Vauban στο κέντρο του Παρισιού.

Η πιο πρόσφατη διαμαρτυρία των αγροτών έλαβε χώρα τρεις εβδομάδες μετά από το άρση των οδοφραγμάτων γύρω από το Παρίσι και σε άλλα μέρη της χώρας, όταν η κυβέρνηση προσέφερε πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ (433 εκατομμύρια δολάρια) για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών σχετικά με τα χαμηλά εισοδήματα, τους αυστηρούς κανονισμούς και αυτό που περιγράφουν ως ανίκανο ανταγωνισμό από το εξωτερικό. 

«Σώστε τη γεωργία μας», είπε ο Αγροτικός Συντονισμός. Ένα τρακτέρ κρατούσε μια αφίσα που έγραφε: «Ο θάνατος είναι στο χωράφι».

Η συνοδεία προκάλεσε προσωρινή επιβράδυνση της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο A4, ανατολικά της πρωτεύουσας, και στον περιφερειακό δρόμο του Παρισιού νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου.

Οι διαδηλωτές προχώρησαν από την Place de la Porte de Saint-Cloud προς την Place Vauban, όπου και έφτασαν γύρω στις 12:00. Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στην περιοχή μέχρι τις 17:00. Η διαμαρτυρία και τα σχετικά μέτρα ασφαλείας προκαλούν σημαντικές διακοπές στα οδικά δίκτυα, ιδιαίτερα στον περιφερειακό του Παρισιού.

Η Εθνική Ομοσπονδία Αγροτικών Ενώσεων (FNSEA) θα πραγματοποιήσει δεύτερη διαμαρτυρία το απόγευμα. Οι συμμετέχοντες θα προχωρήσουν από το σταθμό Sevres Lecourbe του μετρό στη Rue Lecourbe στην Place de la Porte de Versailles στις 16:00. Σημαντικές διακοπές των οδικών μετακινήσεων, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των δρόμων και της αυξημένης κυκλοφοριακής συμφόρησης είναι πιθανές καθώς η αργή αυτοκινητοπομπή διασχίζει την περιοχή. Η διαμαρτυρία θα ολοκληρωθεί έξω από το εκθεσιακό κέντρο Porte de Versailles, όπου διεξάγεται το Agricultural Show. Ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να παρευρεθεί στην Αγροτική Έκθεση στις 24 Φεβρουαρίου και οι επιπλέον διαμαρτυρίες των αγροτών θα συμπέσουν ενδεχομένως με την παρουσία του. Ωστόσο, λεπτομέρειες για πιθανές διαμαρτυρίες δεν είναι ακόμη διαθέσιμες.

Οι αρχές θα επιβάλουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας για να διευκολύνουν τη διαμαρτυρία, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των δρόμων και των περιορισμών στις μετακινήσεις. Η δράση είναι πιθανό να περάσει ειρηνικά.

Οι ενέργειες των γάλλων αγροτών εντάσσονται σε ένα ευρύτερο κίνημα διαμαρτυρίας στην Ευρώπη κατά των πολιτικών γεωργίας της ΕΕ, της γραφειοκρατίας και των συνολικών επιχειρηματικών συνθηκών.

Οι αγρότες παραπονιούνται ότι οι περιβαλλοντικές πολιτικές της 27-μελούς Ένωσης, όπως το Πράσινο Σχέδιο που περιλαμβάνει περιορισμούς στη χρήση χημικών και στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, περιορίζουν την επιχειρηματικότητά τους και καθιστούν τα προϊόντα τους πιο ακριβά από τις εισαγωγές εκτός ΕΕ.

Άλλες διαμαρτυρίες διεξάγονται σε όλη τη Γαλλία, καθώς οι αγρότες προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση για την εφαρμογή των υποσχέσεών της.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων με συνδικάτα αγροτών τις τελευταίες εβδομάδες για να συζητήσουν ένα νέο νομοσχέδιο που έχει σκοπό να υπερασπιστεί τη “γεωργική κυριαρχία” της Γαλλίας. Αναμένεται να συζητηθεί στο κοινοβούλιο αυτήν την άνοιξη.

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει επίσης εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ενίσχυση, φορολογικά κίνητρα και την υπόσχεση να μην απαγορεύσει τα φυτοφάρμακα στη Γαλλία που επιτρέπονται αλλού στην Ευρώπη, κάτι που, όπως λένε οι Γάλλοι αγρότες, τους τίθεται σε μια ανικανότητα.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουήλ Μακρόν, θα επισκεφθεί την Έκθεση Γεωργίας του Παρισιού το Σάββατο, όπου σχεδιάζει να διεξάγει ένα “μεγάλο διάλογο” με αγρότες, διευθυντές σούπερ μάρκετ και μέλη οργανώσεων περιβαλλοντικής προστασίας, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Η Έκθεση  Paris Agricultural Fair αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γεωργικές εκθέσεις στον κόσμο, προσελκύοντας πλήθη κάθε χρόνο.

 

 

 

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Θρίλερ με οκτώ εγκλωβισμένους Έλληνες στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Θεραπευτικό ρόλο στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου βρέθηκε πως παίζουν 2 φαινόλες στο ελαιόλαδο

Επενδυτικά ώριμος ο κλάδος της αγελαδοτροφίας, σε τάση μεγέθυνσης οι μονάδες

Αφήστε ένα σχόλιο