AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

ΕΠΟ: Ο Λίντμπεργκ που είχε μιλήσει για βία, απειλές και διαφθορά στην Ελλάδα και επέστρεψε στην ΚΕΔ

[ad_1]

Ο Λιφ Λίντμπεργκ υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ έχοντας κάνει αρκετές καταγγελίες στο παρελθόν μέσω των σουηδικών ΜΜΕ.

Ο Λίντμπεργκ με απόφαση – επιλογή του Φρόιντφελντ επιβεβαιώθηκε μέσω του Δ.Σ. της ΕΠΟ ότι θα επιστρέψει στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Ήταν όμως ο ίδιος ο Λιφ Λίτνμπεργκ που προ ετών είχε καταγγείλει διαφθορά, θέματα βίας αλλά και ζητήματα απειλών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι υπάρχει αλήθεια σε αυτά που διάβασα στην Aftonbladet και την Gothenborg Posten (για τα λεγόμενα του Μάρκους Μπεργκ και του Χανς Μπάκε δηλαδή για διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο), ακόμα κι αν δεν βρισκόμουν εκεί εκείνα τα χρόνια. Αλλά αυτός είναι ο λόγος που με προσέλαβαν.

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο Χουάν Αντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν και εγώ βρεθήκαμε για αυτόν τον λόγο εκεί για δύο χρόνια. Μας αντικατέστησαν τρία άλλα πρόσωπα από το εξωτερικό με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ ως υπεύθυνο αν καταλαβαίνω καλά. Η UEFA απαίτησε την πρόσληψή μας και την ίδια στιγμή (ζήτησε) όλοι οι εσωτερικοί παράγοντες να αποσυνδεθούν από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο διαφορετικά η Ελλάδα θα αποβαλλόταν από την UEFA. O λόγος ήταν η διαφθορά, οι απειλές και η βία.

Περισσότερη βία εναντίον των διαιτητών φυσικά, αλλά και βία εναντίον των παρατηρητών, αλλά και των τριών μας. Για μένα ήταν εντελώς ακίνδυνο να παρακολουθώ αγώνες από κοντά, αλλά ήμουν ο μόνος που το έκανε. Όλοι οι Έλληνες έχουν μία σύνδεση με κάποιον δικαστή (εννοεί διαιτητή) Και επιπλέον κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας, τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα. Χάρις στην αξία μας καταφέραμε την μεγάλη διάσωση.

Έγινε πολύ πιο δύσκολη η χειραγώγηση των παιχνιδιών και ο αριθμός των λαθών μειώθηκε δραματικά. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ ήταν οι μεγαλύτεροι πολέμιοι μας στο να βρισκόμαστε εκεί, αλλά ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ήταν θετικοί προς την δουλειά μας. Ήταν λίγο περίεργο, αλλά ακόμα κι έτσι την εποχή που ήμασταν εμείς εκεί, ο Ολυμπιακός πήρε ξανά το πρωτάθλημα την σεζόν 2019- 20, αφού ήταν ανώτερος».

Ο Σουηδός είχε δώσει και άλλη συνέντευξη στη Σουηδία μιλώντας για τα συν και τα πλην της θητείας του στην Ελλάδα. Οι αποφάσεις της ΕΠΟ (και της Εκτελεστικής Επιτροπής) έχουν ως εξής:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση τις εξής αποφάσεις.

*Επικύρωσε τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η οποία παρείχε τη συμφωνία της στο αίτημα του Προέδρου της ΕΠΟ, κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου (άρθρο 53 παρ. 2 του Καταστατικού) και ενέκρινε:

1. Τη λύση της σύμβασης με τον κ. Φριτς Στούχλικ, σε συνέχεια και της σχετικής πρότασης του προέδρου της ΚΕΔ, κ. Πίτερ Φρόιντφελντ.

2. Τη σύναψη συνεργασίας με τον κ. Λέιφ Λίντμπεργκ, σε συνέχεια και της σχετικής πρότασης του προέδρου της ΚΕΔ, κ. Πίτερ Φρόιντφελντ, ως μέλους της ΚΕΔ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ θα ορίσει τις αρμοδιότητες του κ. Λίντμπεργκ (άρθρο 4 παρ. 3 του εν ισχύ Κανονισμού Διαιτησίας).

Epo.gr

[ad_2]

Source link

Related posts

Live Streaming: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ | Gazzetta

Ο influencer αρχηγός των ultras της Πορτο τρομοκρατεί τον Βίγιας Μπόας

Μονακό – Παρί 93-98: Έβρισκε σίδερο ο Τζέιμς και έμειναν εκτός τελικού οι Μονεγάσκοι

Αφήστε ένα σχόλιο