AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΕΣΚΑΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΚΕΑ ΚΑΙ Α21!!

[ad_1]

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε τη συγκρότηση νέων επιτροπών εξέτασης καταγγελιών αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής – Αιγαίου. Οι επιτροπές αυτές αποτελούνται από υπαλλήλους του Οργανισμού, οι οποίοι έχουν την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για την διερεύνηση των καταγγελιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η απόφαση αυτή θα προκαλέσει την έντονη αντίδραση των αγροτών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ ασχολείται με φαντάσματα και αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

Οι αγρότες επισημαίνουν ότι η γραφειοκρατία και οι άδικοι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας. Οι συνεχείς έλεγχοι, οι οποίοι συχνά είναι αυθαίρετοι και άδικοι, δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας και αποθαρρύνουν τους αγρότες από την άσκηση της αγροτικής δραστηριότητας.

Επιπλέον, η γραφειοκρατία που απαιτείται για την υποβολή αιτήσεων για τις κοινοτικές ενισχύσεις είναι ιδιαίτερα δυσβάσταχτη για τους αγρότες. Οι παραγωγοί καλούνται να καταθέσουν ένα μεγάλο όγκο δικαιολογητικών, τα οποία συχνά είναι δύσκολο να συγκεντρώσουν.

Η συνεχής ενασχόληση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις καταγγελίες και η αδιαφορία του για τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών, οδηγεί σε μια κατάσταση αδιεξόδου. Οι παραγωγοί υποφέρουν και ο πρωτογενής τομέας κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ οφείλει να αλλάξει ρότα και να εστιάσει στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Η γραφειοκρατία και οι άδικοι έλεγχοι πρέπει να καταργηθούν, ώστε οι παραγωγοί να μπορέσουν να επικεντρωθούν στην παραγωγή και όχι στην εξεύρεση δικαιολογητικών για να πάρουν τις επιδοτήσεις τους.

Αληθεύει ότι έγινε έλεγχος στον ίδιο τον ΟΠΕΚΕΠΕ μόνο  με 4 ΑΦΜ ;  Εμείς ρωτάμε;  Εαν ναι είναι ένα παράδειγμα της γραφειοκρατίας και της αδικίας που επικρατούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Είναι σαφές ότι η γραφειοκρατία σκοτώνει τον πρωτογενή τομέα. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ οφείλει να το καταλάβει και να αλλάξει πολιτική

ΕΣΚΑΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΚΕΑ ΚΑΙ Α21!! Ώρα πληρωμών για συντάξεις

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τον e-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.

Κατά συνέπεια, οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.

Συγκεκριμένα:

  • Ο  ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Ο  ΟΓΑ(oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Το  ΙΚΑ(ika.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
  • Το  Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

ΕΣΚΑΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΚΕΑ ΚΑΙ Α21!! Τι γίνεται με το Α21 και το ΚΕΑ

Κλειστή είναι για τους πολίτες η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υπολογισμού της καταβολής της 5ης δόσης του επιδόματος την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει αυτόματα στις 30 Νοεμβρίου 2023, όπως ενημερώνει ο Οργανισμός, ο οποίος σημειώνει ότι για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Προσθέτει, δε, ότι η αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Όταν ανοίξουν οι αιτήσεις, οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Πότε θα πληρωθεί η 5η δόση

H καταβολή της 5ης δόσης του Επιδόματος Παιδιού Α21 θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου, δηλαδή την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Τα χρήματα σε κάποιες περιπτώσεις φαίνονται μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στα ΑΤΜ.

Έρχονται αυξήσεις από 1η Ιανουαρίου

Από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα υπάρξει αύξηση του επιδόματος για το παιδί.

Συγκεκριμένα:

  • Το επίδομα για ένα παιδί, από τα 50 ευρώ θα ανέλθει στα 70 ευρώ.
  • Για δύο παιδιά από τα 70 ευρώ θα αυξηθεί στα 120 ευρώ
  • Για τρία παιδιά το επίδομα θα διαμορφωθεί στα 170 ευρώ ευρώ
  • Για 4 παιδιά οι δικαιούχοι θα λάβουν 220 ευρώ από 170 ευρώ που εισέπραξαν φέτος.

Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ Νοεμβρίου 2023

Η πληρωμή μηνός Νοεμβρίου 2023 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Οκτωβρίου 2023 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου 2023, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα στα ΑΤΜ

Την προηγούμενη της πληρωμής, εργάσιμη ημέρα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών

[ad_2]

Source link

Related posts

διαΝΕΟσις: Πόσο ευθύνεται η ΚΑΠ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Αγροτικές Ειδήσεις: Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες – Ετοιμάζουν 4ημερη κάθοδο στην Agrotica

Στην συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 στις 31 Γενάρη τα πάντα για τα «Αφρώδη κρασιά»

Αφήστε ένα σχόλιο