AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Η Κίνα κλέβει μυστικά της Τεχνητής Νοημοσύνης

[ad_1]

SOS από τις ΗΠΑ: Η Κίνα κλέβει μυστικά της Τεχνητής Νοημοσύνης
Artificial intelligence AI research of robot and cyborg development for future of people living. Digital data mining and machine learning technology design for computer brain communication.

Μια μέρα του Ιουλίου του 2018, η Xiaolang Zhang κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια για να επιβιβαστεί σε πτήση για το Πεκίνο. Είχε περάσει το σημείο ελέγχου στον τερματικό σταθμό Β, όταν το ταξίδι του διακόπηκε απότομα από ομοσπονδιακούς πράκτορες.

Μετά από μια πληροφορία από την ομάδα ασφαλείας της Apple, η πρώην υπάλληλος της Apple συνελήφθη και κατηγορήθηκε για κλοπή εμπορικών μυστικών που αφορούσαν το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας.

Ήταν μια αψιμαχία σε έναν συνεχιζόμενο σκιώδη πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για την κυριαρχία στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι δύο αντίπαλοι αναζητούν κάθε πλεονέκτημα για να προηγηθούν στην κατάκτηση μιας τεχνολογίας που έχει τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσει τις οικονομίες, τη γεωπολιτική και τον πόλεμο.

Tεχνολογίες των ΗΠΑ που πρέπει να προστατευθούν

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών με τις κρίσιμες τεχνολογίες των ΗΠΑ που πρέπει να προστατευθούν, όπως ακριβώς η Κίνα την τοποθέτησε σε έναν κατάλογο τεχνολογιών στις οποίες ήθελε οι επιστήμονές της να επιτύχουν ανακαλύψεις μέχρι το 2025.

Οι δυνατότητες της Κίνας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης θεωρούνται ήδη τρομερές, αλλά οι αμερικανικές αρχές πληροφοριών έχουν προβεί πρόσφατα σε νέες προειδοποιήσεις πέρα από την απειλή της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας. Αντί να κλέβουν απλώς εμπορικά μυστικά, το FBI και άλλες υπηρεσίες πιστεύουν ότι η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την Τεχνική Νοημοσύνη  για να συλλέξει και να αποθηκεύσει δεδομένα για τους Αμερικανούς σε κλίμακα που δεν ήταν ποτέ πριν δυνατή.

Κλοπές πεοσωπικών δεδομένων

Η Κίνα έχει συνδεθεί με μια σειρά σημαντικών κλοπών προσωπικών δεδομένων κατά τη διάρκεια των ετών και η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως “ενισχυτής” για την υποστήριξη περαιτέρω επιχειρήσεων hacking, δήλωσε ο διευθυντής του FBI Christopher Wray, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Silicon Valley νωρίτερα φέτος.

“Τώρα εργάζονται για να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσουν τις ήδη τεράστιες επιχειρήσεις hacking που χρησιμοποιούν τη δική μας τεχνολογία εναντίον μας”, δήλωσε ο Wray.

Η Κίνα έχει αρνηθεί ότι εμπλέκεται σε hacking σε αμερικανικά δίκτυα. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin δήλωσε αυτό το καλοκαίρι ότι οι ΗΠΑ είναι η “μεγαλύτερη αυτοκρατορία hacking και ο μεγαλύτερος παγκόσμιος κλέφτης στον κυβερνοχώρο” στον κόσμο, σε απάντηση των ισχυρισμών ότι το Πεκίνο είχε εισβάλει στα μη διαβαθμισμένα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αρκετών υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης Μπάιντεν. Εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.

Η ανησυχία του FBI

Οι φόβοι για τον τρόπο με τον οποίο η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη έχουν γίνει τόσο έντονοι τον τελευταίο χρόνο που ο διευθυντής του FBI και οι ηγέτες άλλων δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών συναντήθηκαν τον Οκτώβριο με ηγέτες της τεχνολογίας στον τομέα για να συζητήσουν το θέμα.

Οι κατασκευαστές τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης ανησυχούν επίσης για τα μυστικά τους που φτάνουν στην Κίνα, σύμφωνα με τα στελέχη αυτών των εταιρειών.

Πρόσφατα, η OpenAI απευθύνθηκε στο FBI, αφού μια εγκληματολογική έρευνα στο φορητό υπολογιστή ενός πρώην υπαλλήλου έθεσε υποψίες ότι ο υπάλληλος είχε μεταφέρει μυστικά της εταιρείας στην Κίνα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την εταιρεία. Ο υπάλληλος αθωώθηκε αργότερα, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Οι αναλυτές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανησυχούν εδώ και χρόνια για τα μακροπρόθεσμα μερίσματα κατασκοπείας που πιστεύεται ότι αποκομίζει η Κίνα από τη συγκέντρωση τεράστιων ποσοτήτων παραβιασμένων προσωπικών πληροφοριών που ανήκουν σε Αμερικανούς αξιωματούχους και στελέχη επιχειρήσεων.

Κατά την τελευταία δεκαετία, το Πεκίνο έχει συνδεθεί με την παραβίαση εκατοντάδων εκατομμυρίων αρχείων πελατών της Marriott International, του πιστωτικού οργανισμού Equifax και της ασφαλιστικής εταιρείας υγείας Anthem (τώρα γνωστή ως Elevance Health), μεταξύ άλλων, καθώς και περισσότερων από 20 εκατομμυρίων αρχείων προσωπικού για νυν και πρώην κυβερνητικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ και τις οικογένειές τους από το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού.

“Η Κίνα ότι “προσπαθεί να χακάρει ό,τι δεν κινείται”

Οι κλοπές ήταν τόσο τεράστιες και συχνές που η Χίλαρι Κλίντον, τότε υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, κατηγόρησε την Κίνα ότι “προσπαθεί να χακάρει ό,τι δεν κινείται”.Η Κίνα αρνήθηκε την ευθύνη για κάθε μία από αυτές τις ληστείες.Η Κίνα ήταν τόσο καλή στην κλοπή ιδιωτικών πληροφοριών -δισεκατομμύρια δεδομένα συνολικά, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ποινικές διώξεις και ερευνητές κυβερνοαπειλών- που οι χάκερ της είχαν πιθανότατα συλλέξει πάρα πολλά από ένα καλό πράγμα: έναν πληροφοριακό θησαυρό τόσο τεράστιο που οι άνθρωποι θα ήταν ανίκανοι να εντοπίσουν τα σωστά μοτίβα. Η τεχνητή νοημοσύνη, ωστόσο, δεν θα είχε τέτοιους περιορισμούς.

Η Microsoft πιστεύει ότι η Κίνα χρησιμοποιεί ήδη τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για να χτενίσει αυτά τα τεράστια σύνολα δεδομένων, δήλωσε ο Μπραντ Σμιθ, πρόεδρος της εταιρείας, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

“Αρχικά το μεγάλο ερώτημα ήταν αν κάποιος, συμπεριλαμβανομένων των Κινέζων, είχε την ικανότητα να χρησιμοποιήσει τη μηχανική μάθηση και βασικά την τεχνητή νοημοσύνη για να ομοσπονδιοποιήσει αυτά τα σύνολα δεδομένων και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσει για τη στόχευση”, είπε. “Τα τελευταία δύο χρόνια είδαμε αποδείξεις ότι αυτό, στην πραγματικότητα, συνέβη”.

ΟΣμιθ ανέφερε ως παράδειγμα την επίθεση του 2021, η οποία συνδέεται με την Κίνα, σε δεκάδες χιλιάδες διακομιστές που εκτελούσαν το λογισμικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft.

“Είδαμε σαφείς ενδείξεις πολύ συγκεκριμένης στόχευσης”, δήλωσε.”Νομίζω ότι πρέπει να υποθέσουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί για να συνεχίσει να βελτιώνει και να βελτιώνει τη στόχευση, μεταξύ άλλων”. Ο Σμιθ δεν ασχολήθηκε με το θέμα της κλοπής τεχνολογίας AI από την Κίνα.

Στην υπόθεση του 2018, η πρώην υπάλληλος της Apple Xiaolang Zhang δήλωσε ένοχη για κλοπή εμπορικών μυστικών και πρόκειται να καταδικαστεί τον προσεχή Φεβρουάριο. Η συμφωνία απολογίας της είναι σφραγισμένη. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Από την άμυνα στην επίθεση

Οι αμερικανικές αρχές πιστεύουν ότι οι Κινέζοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών συσχετίζουν ευαίσθητες πληροφορίες σε όλες τις βάσεις δεδομένων που έχουν κλέψει όλα αυτά τα χρόνια από το OPM (United States Office of Personnel Management), τους ασφαλιστές υγείας και τις τράπεζες -συμπεριλαμβανομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων, ξένων επαφών, οικονομικών χρεών και προσωπικών ιατρικών αρχείων- για να εντοπίσουν και να παρακολουθήσουν μυστικούς κατασκόπους των ΗΠΑ και να εντοπίσουν αξιωματούχους με εξουσιοδότηση ασφαλείας.

Οι πληροφορίες διαβατηρίου που εκλάπησαν στο hack της Marriott θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους κατασκόπους να παρακολουθούν τα ταξίδια ενός κυβερνητικού αξιωματούχου, για παράδειγμα, δήλωσαν αναλυτές της αντικατασκοπείας.

Παρόλο που στελέχη, όπως ο Smith, ανησυχούν για την καταχρηστική εκμετάλευση της τεχνητής νοημοσύνης, επισημαίνουν ότι η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και για τον εντοπισμό και τον μετριασμό των επιθέσεων.

“Πιστεύουμε ότι αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας και είμαστε αποφασισμένοι να την κάνουμε καλά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Τεχνική Νοημοσύνη ως πιο ισχυρή αμυντική ασπίδα από ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιθετικό όπλο”, δήλωσε ο Smith.”Και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Οι τρεις φάσεις της επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα και η αντίδραση της Χαμάς

Η Ισπανία κλείνει το telegram

Εκτός λίστας κυρώσεων δύο Ρώσοι επιχειρηματίες

Αφήστε ένα σχόλιο