AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Η κίνηση ματ του Ρόκα κόντρα στα «θέλω» του και η ΑΕΚ που τρομάζει

[ad_1]

Η ΑΕΚ Λάρνακας συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της, κάτι που «χρωστάει» και στον Τσάβι Ρόκα, ο οποίος πήρε μια -για τα δεδομένα του- «ρισκαδόρικη» απόφαση, με την απόλυση Όλτρα.

Ήταν η 10η αγωνιστική όταν η ΑΕΚ γνώριζε μία εύκολη εντός έδρας ήττα από το ΑΠΟΕΛ με 3-0. Μετά από εκείνο το ματς η ΑΕΚ βρέθηκε στην 8η θέση και συνολικά 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Είχε μπροστά της Νέα Σαλαμίνα, Απόλλων, Ανόρθωση, Πάφο, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και Άρη.

Το κλίμα κάκιστο, η ψυχολογία ακόμη χειρότερη. Ο Όλτρα δεν ενέπνεε και ο Τσάβι Ρόκα λίγες βδομάδες μετά την πρόωρη και ξαφνική ανανέωση του Χοσέ Λουίς Όλτρα πήρε ίσως την πιο δύσκολη απόφαση στην πορεία του στην ΑΕΚ. Να αποδεσμεύσει τον Ισπανό τεχνικό με τον οποίο η ΑΕΚ έζησε ιστορικές στιγμές πέρσι, να πάει κόντρα στη δική του φιλοσοφία και να αλλάξει προπονητή από την 10η αγωνιστική, ενώ λίγο προηγουμένως τον στήριζε με τα χίλια.

Η έλευση Σιμόν έφερε και την αρχή της αντεπίθεσης για την ΑΕΚ. Όταν στις 15 Νοεμβρίου ο Ισραηλινός τεχνικός παρουσιαζόταν από την ομάδα της Λάρνακας κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε. Ακόμη και ο πιο αισιόδοξος φίλος της. Τότε στην παρουσίαση του είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στόχος είναι να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική και στις κορυφαίες του πρωταθλήματος παρά το κακό ξεκίνημα. Ο δρόμος μας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, θα χρειαστεί να δουλέψουμε πολύ αλλά πιστεύω στον κόσμο και στην προοπτική της ομάδας. Είμαι προπονητής που θεωρώ ότι για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας θα χρειαστούμε την απαραίτητη ισορροπία».

Με τις πιο πάνω αναφορές του ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ραν Μπεν Σιμόν από την αρχή πίστεψε στην ομάδα και στην αλλαγή των δεδομένων. Από τα λόγια πέρασε στις πράξεις και τώρα η ΑΕΚ από ομάδα που δύσκολα θα μπορούσε στη 10η αγωνιστική να διεκδικήσει την είσοδο της στην εξάδα, μπορεί και δικαιούται να μιλά ακόμη και για την κατάκτηση του τίτλου.

Και το πέτυχε αυτό γιατί πλέον έχει αυτοπεποίθηση, πίστη στις δυνάμεις της και σιγουριά για τις δυνατότητες της. Και αυτό το άλλαξε ο Ραν Μπεν Σιμόν με ένα αήττητο σερί 12 αγώνων, μετρώντας 10 νίκες και δυο ισοπαλίες. Ακόμη και όταν στραβώνουν παιχνίδια η ίδια έχει πίστη ότι μπορεί να γυρίσει το διακόπτη. Αυτό έκανε και χθες με την Ομόνοια. Βρέθηκε από το 3ο λεπτό πίσω στο σκορ, όμως όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω αλλά έδειχνε σίγουρη ότι θα το γυρίσει. Και τα κατάφερε.

Με το δικό της στυλ, πιέζοντας συνεχώς και κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη και ο Ρέιχνταλ το παραδέχθηκε ότι κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Μία ομάδα που έχει την σφραγίδα του Ραν Μπεν Σιμόν. Ο άνθρωπος που ήρθε και άλλαξε τα πάντα στα αποδυτήρια και έκανε την ΑΕΚ να επανέλθει στο δρόμο προς τον τίτλο. Αν τα καταφέρει είναι μία άλλη ιστορία. Το σίγουρο είναι ότι τώρα δικαιούται να ονειρεύεται και την ίδια ώρα οι αντίπαλοι εκεί που δεν την είχαν ικανή για τίτλο, τώρα αναθεωρούν και..,. τρομάζουν.

Χάνει Μπρούνο Γκάμα

Πέρασε στο 67΄ στο γήπεδο και βγήκε στο 74΄ μιας και τραυματίστηκε. Ο Μπρούνο Γκάμα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις εντός της ημέρας και όλα δείχνουν ότι θα χάσει το ντέρμπι που ακολουθεί με το ΑΠΟΕΛ. Ένα μεγάλο ματς στο οποίο η ΑΕΚ αν κερδίσει θα αλλάξει τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα.

[ad_2]

Source link

Related posts

Τσέλσι: Ο Έντσο Φερνάντες, καλύτερος πασέρ της Premier League

Τo NBA live στο Gazzetta

Ίντερ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Δίκαιο μιλανέζικο προβάδισμα για την οκτάδα! (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο