AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Η πρώτη μεγάλη νίκη των Ρώσων στην Ουκρανία το 2024! Συγχαρητήρια από Πούτιν, vid

[ad_1]

Στις σκληρότερες μάχες των τελευταίων μηνών.

Η Ρωσία επιβεβαίωσε χθες αργά το βράδυ ότι πήρε τον «απόλυτο έλεγχο» της πόλης Αβντιίβκα στο ανατολικό κομμάτι του αχανούς ουκρανικού μετώπου.

Είχε προηγηθεί η άτακτη υποχώρηση του ουκρανικού στρατού από αυτή τη βιομηχανική πόλη, επίκεντρο σφοδρών μαχών τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο υπουργός Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο για την κατάληψη αυτής της πόλης που ήταν «ένας ισχυρός αμυντικός κόμβος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα χθες ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις πρώτες πρωινές ώρες την Αβντιίβκα, παραχωρώντας στη Ρωσία τη μεγαλύτερη —κυρίως συμβολική— νίκη της στα πεδία των μαχών έπειτα από την αποτυχία της αντεπίθεσης του που εξαπολύθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τις στρατιωτικές μονάδες και τον διοικητή τους για την κατάληψη της πόλης Αβντιίβκα στο Ντονμπάς, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Για την εξαιρετική στρατιωτική απόδοση, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους στρατιώτες που υπό την καθοδήγησή σας συμμετείχαν στις μάχες για την Αβντιίβκα», ανέφερε ο Πούτιν σε τηλεγράφημά του προς τον διοικητή ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία.

Το τηλεγράφημα απαριθμούσε μονάδες που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση.

(απεμπε-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo)


[ad_2]

Source link

Related posts

«Τούρκος Γκρίζος Λύκος» και λαθροδιακινητής μεταναστών επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού

aitoloakarnanianews

Στέγαση Στρατιωτικών

aitoloakarnanianews

Μειώνονται οι κρατήσεις ΕΑΣ στις συντάξεις – Ειδική επιτροπή ετοιμάζει πρόταση στο Υπ. Εργασίας

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο