AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Η Yara διευρύνει το χαρτοφυλάκιο βιολογικών λιπασμάτων της με την εξαγορά της Agribios Italiana

[ad_1]

Συνδυάζοντας την εμπειρία της Agribios στα υψηλής ποιότητας οργανικά λιπάσματα στην Ιταλία, με το εύρος της Yara στην Ευρώπη, η Yara μπορεί να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες των αγροτών στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως της μεθόδου καλλιέργειάς τους. Η εξαγορά της ιταλικής εταιρείας θα επιτρέψει στη Yara να συνεχίσει να συμβάλλει στην υλοποίηση του στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την αύξηση των γεωργικών εκτάσεων βιολογικής καλλιέργειας της ΕΕ.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την Agribios στην οικογένεια της Yara,” δήλωσε η Mónica Andrés Enríquez, Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη στην Yara. “Η υγεία του εδάφους αποτελεί τη βάση για ανθεκτική παραγωγή στα καλλιεργούμενα φυτά και για βιώσιμη γεωργία. Αυτή η εξαγορά αντανακλά τη δέσμευσή μας για τη διατήρηση και περαιτέρω βελτίωση της υγείας του εδάφους, συνδράμοντας έτσι στην ανάπτυξη ενός μέλλοντος θετικού προς τη φύση. Με το επεκτεινόμενο χαρτοφυλάκιο στη θρέψη φυτών στην Ιταλία, μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους αγρότες στο να κάνουν κάθε εφαρμογή λίπανσης να μετράει.”

Η ισορροπημένη θρέψη των καλλιεργειών, σε συνδυασμό με καλές γεωργικές πρακτικές και ψηφιακά εργαλεία, είναι ζωτικής σημασίας για την αναγέννηση του εδάφους. Μια ανάλυση με περισσότερες από εκατό μακροχρόνιες δοκιμές λιπασμάτων δείχνει ότι τα εδάφη που δέχτηκαν λίπανση έχουν υψηλότερο περιεχόμενο οργανικής ουσίας σε σχέση με τα μη λιπασμένα. Η χρήση οργανικών θρεπτικών στοιχείων, πρόσθετα από τις ανόργανες πηγές λίπανσης, οδηγεί σε υψηλότερο περιεχόμενο οργανικής ύλης στο έδαφος. Συνεπώς, η εξαγορά της Agribios θα επιτρέψει στη Yara να ελαχιστοποιήσει τις συνεργίες μεταξύ των οργανικών και των ανόργανων λιπασμάτων, τα οποία προσφέρουν στην αναγεννητική γεωργία μας. Η συνδυασμένη χρήση οργανικών και ανόργανων λιπασμάτων βελτιώνει την υγεία του εδάφους, τη χρήση πόρων, αυξάνει την αποτελεσματικότητα της αξιοποίησης θρεπτικών και ενισχύει την αντοχή των καλλιεργειών στην κλιματική αλλαγή.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Yara,” δήλωσε ο Giovanni Ravagnan, CEO της Agribios Italiana. “Αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή για την Agribios καθώς φέρνουμε την εμπειρία μας στα οργανικά λιπάσματα στην ευρωπαϊκή σκηνή. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτήν τη νέα περιπέτεια, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη μιας νέας φάσης ανάπτυξης στο έτος της 50ης επετείου μας. Η νέα πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να υποστηρίξουμε τόσο τους βιολογικούς όσο και τους συμβατικούς αγρότες σε όλη την Ευρώπη, παρέχοντάς τους προϊόντα που ενισχύουν την ποιότητα των καλλιεργειών και του εδάφους τους.”

Η Agribios διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο οργανικών λιπασμάτων που παράγονται με τη χρήση ζωικών και γεωργικών παραπροϊόντων, συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία και μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Τα προϊόντα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στη βιολογική όσο και στη συμβατική γεωργία. Με έναν όγκο περίπου 60.000 μετρικών τόνων που παράχθηκαν το 2022, η Agribios κατέχει περίπου το 10% του όγκου της αγοράς οργανικών λιπασμάτων στην Ιταλία. Με την εξαγορά της Agribios, η Yara θα γίνει πιο ισχυρή στην Ιταλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά οργανικών λιπασμάτων στην Ευρώπη. Η σταθερή αγοραστική θέση της Agribios σε συνδυασμό με την ισχυρή εμπορική παρουσία της Yara θα επιτρέψει την αύξηση των πωλήσεων στην αγορά οργανικών λιπασμάτων στην Ιταλία και στις γειτονικές χώρες κατά περίπου 30% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η Yara θα είναι επίσης σε θέση να προσφέρει τα προϊόντα της Agribios σε πελάτες έξω από την Ιταλία χάρη στην καλά δομημένη πλατφόρμα πωλήσεων και διανομής της στην Ευρώπη. Εκτός από την Ιταλία, η Yara ήδη έχει ξεκινήσει τις πωλήσεις οργανικών λιπασμάτων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας, καθώς και στις περιοχές των Βόρειων και Βαλτικών χωρών. Αναμένεται ότι η αγορά οργανικών λιπασμάτων στην Ευρώπη, η οποία παίζει ρόλο στην προώθηση της βιώσιμης γεωργίας και στη συνεισφορά στη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ, θα αυξηθεί σε ρυθμό σύνθετου ετήσιου ποσοστού ανάπτυξης (CAGR) 11,53% από το 2023 έως το 2030, σύμφωνα με την εταιρεία παγκόσμιας έρευνας αγοράς Kings Research.

Το 2021, η Yara απέκτησε την Ecolan, μια φινλανδική εταιρεία παραγωγής οργανικών λιπασμάτων. “Θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε τους τρόπους ανάπτυξης του κλάδου οργανικών λιπασμάτων, προκειμένου να παρέχουμε στους αγρότες της Ευρώπης εξατομικευμένες λύσεις προσαρμοσμένες στις τοπικές και κλιματολογικές συνθήκες οι οποίες ποικίλουν ανά χώρα.”

 

 

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Αποκωδικοποίηση του μέλλοντος για την αγορά βιολογικών λιπασμάτων

Κάθε ένα σεντ αύξηση του τσεκ με μεταφορά πόρων από το ΠΑΑ, χάνονται ακριβώς δέκα θέσεις Νέων Αγροτών

Προδημοσίευση πρόσκλησης του ΥΠΑΑΤ για επενδύσεις στον τομέα των αγροτικών προϊόντων

Αφήστε ένα σχόλιο