AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Θέρμο: Επιτυχημένη η 2η Συνάντηση Εταίρων Interreg Europe Έργου «Down-to-Earth»

[ad_1]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 2η Συνάντηση Εταίρων Interreg Europe Έργου «Down-to-Earth», με την συμμετοχή συνέδρων από πολλές χώρες , με θέμα: «Αναζωογόνηση των αγροτικών περιφερειών απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και του δημογραφικού».

Στο καλωσόρισμά του ο δήμαρχος Θέρμο, Σπύρος Κωνσταντάρας τόνισε “Κυρίες και κύριοι, εκπρόσωποι των εταίρων του Ευρωπαϊκού Έργου «Αντιμετώπιση των προκλήσεων μείωσης του πληθυσμού για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής ανθεκτικότητας στις αγροτικές περιοχές – Down-to-Earth», σας καλωσορίζουμε στο Θέρμο, τον τόπο με τη μακραίωνη ιστορία και το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.

Σε κάθε ιστορική περίοδο, πολύ περισσότερο μάλιστα στη σύγχρονη εποχή, την εποχή της παγκοσμιοποίησης και της δικτύωσης, η επίλυση των μεγάλων τοπικών προβλημάτων, τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι αντίστοιχα με προβλήματα σε άλλες περιοχές του κόσμου, απαιτεί υπερτοπική αντιμετώπιση. Απαιτεί συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.

Οπότε, και μόνο το ότι ένας σημαντικός αριθμός φορέων από διαφορετικές χώρες συμμετέχουν στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος που αφορά και την περιοχή μας, και σήμερα οι εκπρόσωποί τους συναντιούνται εδώ, στον τόπο μας, προκειμένου να ανταλλάξουμε εμπειρίες και προβληματισμούς για το αντικείμενο που πραγματεύονται και που αφορά και τον τόπο μας, συνιστά από μόνο του ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα.

Γι’ αυτό, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας εκ μέρους σύσσωμης της δημοτικής αρχής και των κατοίκων του Δήμου μας στο Πανεπιστήμιο Πατρών που συμμετέχει ως εταίρος εκ μέρους της Ελλάδας και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που συμμετέχει ως συνδεδεμένος εταίρος πολιτικής, όπως και στους φορείς των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο Εταιρικό Σχήμα του εν λόγω Έργου. Και φυσικά οι ευχαριστίες μας απευθύνονται πρωταρχικά σ’ εσάς που παραβρίσκεστε ως εκπρόσωποι των εταίρων του εν λόγω Έργου κι ακόμη περισσότερο σε όσους από εσάς ταξιδέψατε ως εδώ από τις χώρες σας, καθώς η παρουσία σας εδώ τιμά τον τόπο μας.

Κλείνοντας, ευχόμαστε να υπάρξει στη συνέχεια μια παραγωγική συζήτηση καθώς και θετικά αποτελέσματα από το έργο αυτό προς όφελος των κοινωνιών μας”.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Δήμου Θέρμου από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαο Κωστακόπουλο
καθώς και παρουσίαση & Επίσκεψη μελέτης στις βέλτιστες πρακτικές του Δήμου Θέρμου όπως :
Α) Η καλλιέργεια εσπεριδοειδών συσκευασίας και αποθήκευσης αγροτικών προϊόντων της εταιρίας «ΣΤΙΓΚΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Ο.Ε.»
Β) Η εμπορία & επεξεργασία κρεάτων της εταιρίας ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Γ) η δράση των Συνεταιρισμών για τα τοπικά προϊόντα και η στήριξη των συλλόγων για τη διάνοιξη μονοπατιών σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου
Δ)διατήρηση των παραδοσιακών τεχνικών, όπως η άλεση των τοπικών ποικιλιών σε νερόμυλο και η αναβίωση της αμπελουργίας (Οινοποιείο Παπαθανασόπουλου στο Πετροχώρι)

Related posts

Μεσολόγγι: Σε εξέλιξη οι σαρωτικές έρευνες μέχρι τον κάμπο του Ευηνοχωρίου για τον αγνοούμενο Μπάμπη – Βίντεο από δύτη

aitoloakarnanianews

Τζόκερ Κλήρωση 13/2/2024: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

aitoloakarnanianews

“Ξεχασιάρηδες” πολλοί Αιτωλοακαρνάνες/Χιλιάδες οδηγοί δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο