AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Υγεια

Καθημερινοί έλεγχοι υγείας ΞΑΝΑ στα σχολεία! Χαμός στην Κίνα! Έρχεται και στην Ελλάδα;;; vid


«Οι αναπνευστικές ασθένειες αυξάνονται», λένε

Το κινεζικό υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διέταξε την εισαγωγή ενός συστήματος επιδημιολογικής παρακολούθησης σε σχολεία και νηπιαγωγεία για την διενέργεια καθημερινών υγειονομικών ελέγχων εν μέσω αύξησης των εποχικών αναπνευστικών ασθενειών στα παιδιά.

Σημειώνεται πως ό,τι συμβαίνει στην Κίνα (βλ. Κορωνοϊό), μετά έρχεται στην Ευρώπη!

Μάλιστα τηλέ-ειδικοί στην Ελλάδα «φώναζαν» «ΒΑΣΤΑ ΚΙΝΑ»!!!

Την Δευτέρα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας (NHC) διέταξε τη βελτίωση των ιατρικών εγκαταστάσεων και την αύξηση των ωρών εργασίας, εάν χρειαστεί, στο πλαίσιο των αυξανόμενων παθήσεων του αναπνευστικού.

«Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η δημιουργία ενός συστήματος επιδημιολογικής παρακολούθησης, να επικεντρωθεί στην δημιουργία συστήματος πρωινών και απογευματινών σωματικών εξετάσεων στα δημοτικά και γυμνάσια σχολεία και επίσης στα νηπιαγωγεία, και να εισαχθεί ένα σύστημα αναφοράς για την επιδημιολογική κατάσταση, καθώς και σύστημα καταγραφής απουσιών λόγω ασθένειας», αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργείου.

Οι διευθυντές των σχολείων διατάχθηκαν επίσης να συνεργαστούν και να διαβουλεύονται με τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Συνιστάται στους δασκάλους να συνεργάζονται με παιδιά που δεν μπορούν να έρθουν στο σχολείο μέσω διαδικτυακών πλατφορμών.

Στα μέσα Οκτωβρίου, το NHC ανέφερε αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών στη χώρα. Οι αρχές απέδωσαν την αύξηση στην άρση των περιορισμών για τον COVID-19 και στην εξάπλωση άλλων παθογόνων παραγόντων. 

Στα τέλη Νοεμβρίου, τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν για αδιάγνωστη πνευμονία σε παιδιά στην βόρεια Κίνα. Την περασμένη εβδομάδα, η ρωσική υπηρεσία επιτήρησης καταναλωτών Rospotrebnadzor δήλωσε ότι η Κίνα έχει δει αύξηση των κρουσμάτων πνευμονίας, ειδικά μεταξύ των παιδιών στο Πεκίνο και της επαρχίας Liaoning, καθώς και της γρίπης. Η κύρια αιτία της πνευμονίας είναι τα βακτήρια του μυκοπλάσματος, των οποίων η συχνότητα είναι κυκλική και κορυφώνεται κάθε τρία έως επτά χρόνια!

photo freepik


Source link

Related posts

Τι συμπτώματα προκαλεί, γιατί χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση

Πώς θα καταλάβετε αν οφείλεται σε πρόβλημα στον αυχένα

Με 32 παθήσεις συνδέονται τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Αφήστε ένα σχόλιο