AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Κακοκαιρία: Αναποδογύρισαν αυτοκίνητα στην Ξάνθη – Η κατάσταση σε Καλαμπάκα και Πάτρα [vid] | Ειδησεις

[ad_1]

Η κακοκαιρία χτύπησε και την Ξάνθη σήμερα το πρωί, όπου μέσα σε λίγα λεπτά σημειώθηκε έντονη καταιγίδα που συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr στην περιοχή κοντά στην ανατολική είσοδο της πόλης οι κάτοικοι έκαναν λόγο για ανεμοστρόβιλου, ο οποίος μάλιστα αναποδογύρισε ΙΧ αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα, ενώ ξήλωσε κεραμίδια από οροφές σπιτιών.

Αποκλεισμένα χωριά στην Καλαμπάκα

Αποκλεισμένα παραμένουν ξανά μεγάλα χωριά του Δήμου Μετεώρων μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται από το βράδυ της Παρασκευής, λόγω κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, Καλογριανή, Αηδόνα, Γλυκομηλιά και Χρυσομηλιά παραμένουν αποκομμένα από την πλευρά της Καλαμπάκας, ενώ στην περιοχή της Κρανιάς ο Ασπροπόταμος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του και πια φαίνεται ότι δημιουργεί νέα κοίτη.

Ζημιές από πτώσεις δέντρων στο Μέτσοβο

Τα προβλήματα στην Ήπειρο ξεκίνησαν από το Μέτσοβο, όπου μεγάλα κλαδιά και δέντρα κατέρρευσαν από τους ισχυρούς ανέμους με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Συνεργεία του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν από νωρίτερα την κοπή και την απομάκρυνσή τους.

Σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου σημειώνονται καταπτώσεις και όσοι κινούνται με οχήματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου – Εκκενώνεται προληπτικά οικισμός στην Αιγιάλεια

Στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Βιλιβινιώτικα, του δήμου Αιγιαλείας, προχωρούν οι αρχές, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους κατοίκους από ενδεχόμενες κατολισθήσεις, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι 17 κάτοικοι του οικισμού πρόκειται να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ελαιώνα.

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες, οι ισχυροί άνεμοι είναι το κύριο χαρακτηριστικό του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει από σήμερα το πρωί περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, κλιμάκια πυροσβεστών έχουν επέμβει σε οκτώ περιστατικά που αφορούσαν κοπές δένδρων και αφαίρεση αντικειμένου πριν πέσει σε πεζοδρόμιο από μπαλκόνι πολυκατοικίας, σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, έχουν διακοπεί τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.

Στο μεταξύ, μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα, εξακολουθεί να διεξάγεται η κυκλοφορία προς Αθήνα στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Ελαιώνα της Αιγιάλειας, λόγω κατολίσθησης χωμάτων που καταγράφηκε προχθές το πρωί μετά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Στο σημείο συνεχίζουν να εργάζονται μηχανήματα, προκειμένου να αποκατασταθεί με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης, κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Πατρών – Αθηνών, στην στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα και στην περιοχή Μετόχι, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών έπειτα από έντονη βροχόπτωση.

Ακόμη, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή σε διάφορα σημεία η επαρχιακή οδός Αιγίου – Δερβενίου – Μαμουσιάς, εξ αιτίας κατολίσθησης χωμάτων και φερτών υλικών.

Οι 10 περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία

Το έκτακτο δελτίο καιρού επικαιροποιήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, και αναφέρει τα φαινόμενα που θα έχει η νέα κακοκαιρία.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Το Σάββατο (04-11-23)

  • α. Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.
  • β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.
  • γ. τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (05-11-23)

  • α. Τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (04-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο

Τις δέκα περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών, υπέδειξε σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Οι 10 πόλεις που θα επηρεαστούν έντονα από την κακοκαιρία:

1η εκτίμηση

  • Κέρκυρα (λόγω βροχής)
  • Ιωάννινα (λόγω βροχής)
  • Άρτα (λόγω βροχής)
  • Πρέβεζα (λόγω βροχής)
  • Αγρίνιο (λόγω βροχής)
  • Πάτρα (λόγω βροχής και ανέμου)
  • Αθήνα (λόγω ανέμου)
  • Μυτιλήνη (λόγω ανέμου και βροχής)
  • Κομοτηνή (λόγω βροχής)
  • Σπάρτη (λόγω ανέμου)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

[ad_2]

Source link

Related posts

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Τετάρτη 20 Μαρτίου | Ειδησεις

Πορεία διαμαρτυρίας των αστυνομικών για τον τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου τους [vid] | Ειδησεις

Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος – Ζητάει να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων [vid] | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο