AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Καλαμάρια λεμονάτα φρικασέ

[ad_1]

Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμύδια, το λευκό μέρος τους και το πράσο.

Πλένουμε το σπανάκι, τα χόρτα και τα μυρωδικά. Τα στραγγίζουμε και τα χοντροκόβουμε.

Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο πράσο και το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών.

Σοτάρουμε για 2-3’.

Προσθέτουμε τα κομμένα καλαμάρια και σοτάρουμε για 2-3’ να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέτουμε ελάχιστο νερό ζεστό (3/4 φλ.)

Σκεπάζουμε τα καλαμαράκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10’.

Προσθέτουμε το τρυφερό σπανάκι τα σέσκουλα, τα μυρώνια (ή και καυκαλήθρες) και το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών.

Τρίβουμε το καρότο σε χοντρό τρίφτη και το προσθέτουμε.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τα καλαμαράκια με χόρτα για 12-13’.

Τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο και στύβουμε το λεμόνι.

Βράζουμε δυνατά για 1’

Ραντίζουμε με λίγο (2-3 κ.σ.) ελαιόλαδο και σβήνουμε την εστία.

Τα καλαμαράκια με χόρτα σερβίρονται πάντα με φρέσκο ψωμί.

Τα τρυφερά καλαμάρια θα παραμείνουν τρυφερά και μαλακά αν τα βράσετε σωστά. Μην παραβράζετε τα καλαμαράκια.

Μπορείτε να προσθέσετε χόρτα εποχής ή άγρια χόρτα.


[ad_2]

Source link

Related posts

Τραγανές κροκέτες μπακαλιάρου | Συνταγές

Σελινόριζα ογκρατέν με τυριά

Γιουβετσάδα με κατσικάκι και κεφαλοτύρι

Αφήστε ένα σχόλιο