AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι | Συνταγές

[ad_1]

Καλαμαράκια με ρύζι σε σάλτα ντομάτας! Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα νοστιμότατο, χορταστικό γεύμα ή δείπνο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, και όχι μόνο, και να είστε σίγουροι ότι θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο! Ένα υγιεινό και νηστίσιμο φαγητό που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 2 καλαμάρια φρέσκα, συνολικού βάρους 700 γρ. περίπου, ή μικρά/μέτρια ιδίου βάρους, καθαρισμένα
  • 2 ½ φλ. ρύζι μακρύκοκκο

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

  • 2 κρεμμύδια ξερά κόκκινα ψιλοκομμένα

  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη

  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 1/4 φλ. τσαγιού ούζο

  • 1 φλ. τσαγιού ντομάτες τριμμένες

  • 5 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο άνηθο, μαϊντανό η μάραθο (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε μεγάλα καλαμάρια, τα καθαρίζετε αφαιρώντας, με γάντια, το κόκαλο και το μελάνι. Τα τρυπάτε κάτω κάτω και ρίχνετε μπόλικο τρεχούμενο νερό για να πλυθούν καλά και να φύγει η άμμος από το εσωτερικό τους.
  2. Με ένα μαχαίρι τα κόβετε σε φέτες/ροδέλες, ψιλοκόβετε τα πλοκάμια και τα στραγγίζετε καλά σε σουρωτήρι. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να τα αφήσετε στο σουρωτήρι σκεπασμένα με βρεγμένη καθαρή πετσέτα και να τα διατηρήσετε για 1 ημέρα στη συντήρηση του ψυγείου σας, στο ράφι με την πιο δυνατή ψύξη.
  3. Ζεσταίνετε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και το σοτάρετε ανακατεύοντας για 3 λ περίπου ή μέχρι να γίνει διάφανο.
  4. Ρίχνετε και το καλαμάρι, καλά στεγνωμένο, και το σοτάρετε για 1-2 λ περίπου μέχρι να αλλάξει χρώμα. Μετά αφαιρείτε το σκόρδο, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύτε για 2 λ να λαδωθεί καλά. Ρίχνετε τον πελτέ και τον τρίβετε με κουτάλι στη βάσης της κατσαρόλας να “ψηθεί” για 1 λ.
  5. Σβήνετε με το ούζο, το αφήνετε να εξατμιστεί τελείως και μετά προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες και τα 5 φλ. τσαγιού βραστό νερό. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό σας, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και το σιγοβράζετε, σε χαμηλή φωτιά, για 15 λ περίπου ή μέχρι να “σκάσει” το ρύζι.
  6. Προς το τέλος του βρασίματος, όταν στην επιφάνεια του ρυζιού που σιγοβράζει, έχουν σχηματισθεί “τρυπούλες” εδώ και εκεί, προαιρετικά πασπαλίζετε το φαγητό σας με άνηθο, μαϊντανό η μάραθο χωρίς να ανακατέψετε. 
  7. Αποσύρετε το φαγητό σας από τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και σκεπάζετε με το καπάκι της. Την αφήνετε σκεπασμένη να “σταθεί” το ρύζι για 5-10 λ για να τραβήξει τα υγρά του και μετά σερβίρετε.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Γιαούρτι και θερμίδες

Ελληνικη καρμποναρα=

Κέικ σοκολάτας με φουντούκια και σοκολατένιο γλάσο | Συνταγές

Αφήστε ένα σχόλιο