AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ!! ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ!!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

[ad_1]

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ!! ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ (opekepe.gr) ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ!!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (efka.gov.gr) ΟΓΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024 – Δελτίο αγροτών!

Αγροτικά νέα – Συντάξεις: Η αγάπη άργησε μια μέρα… με τις πληρωμές βιολογικών και λοιπών αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων, χωρίς φυσικά να εξηγείται ο λόγος για τον οποίο επήλθε και πάλι αυτή η καθυστέρηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Πηγη ONLINE!!! ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ 600 ΕΩΣ 7.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ! Η ΧΡΥΣΗ ΛΙΣΤΑ!

Μέχρι την Τετάρτη το βράδυ οι εμπλεκόμενοι στο θέμα των πληρωμών διαβεβαίωναν ότι όλα είναι έτοιμα και από την επομένη θα ξεκινούσε η διαδικασία των πιστώσεων, αρχής γενομένης μάλιστα από τα βιολογικά. Η Πέμπτη πέρασε χωρίς να γίνει κάτι, ενώ τις τελευταίες ώρες το σενάριο λέει, πρώτα θα πληρωθούν τα μικρά προγράμματα (απονιτροποίηση, κομφούζιο, σπάνιες φυλές κ.α) και από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπει χρήμα στα βιολογικά.

Αυτοί έχουν το μαχαίρι, αυτοί και το πεπόνι. Το Agronews είναι εδώ να καταγράφει πληροφορίες από αρμόδιες πηγές και γεγονότα, όπως αυτά εξελίσσονται. Σε κάθε περίπτωση είναι εδώ για να εκφράζει δια του γραπτού λόγου τις αγωνίες και τις προσδοκίες του αγροτικού κόσμου. 

viologika_site_2_2

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου ξεκινά, όπως είχε προγραμματιστεί, η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των παραγωγών με την προκαταβολή (75%) των προγραμμάτων, ύψους 180 εκατ. ευρώ για Βιολογική Γεωργία και Βιολογική Κτηνοτροφία, Απονιτροποίηση, Κομφούζιο, Αυτόχθονες Φυλές, Αμπελώνα Θήρας και Ελαιώνα Άμφισσας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίοι διασταυρωτικοί έλεγχοι µε τις δοκιµαστικές πληρωµές από την πλατφόρµα του gov.gr, µέσω της οποίας τρέχει από πέρυσι η πληρωµή των προγραµµάτων, προκειμένου να σταλούν οι λίστες και να βγουν οι παρτίδες πληρωμής. 

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες σταδιακά, πρώτα από την τράπεζα Πειραιώς και εν συνεχεία στις υπόλοιπες τράπεζες και μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας να έχει κλείσει. Να σημειωθεί ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που στους δεν εφαρμόζεται το σύστημα παρακολούθησης εκτάσεων (AMS – Monitoring), όπως στη βασική ενίσχυση, κάτι το οποίο θα αρχίσει από τη νέα χρονιά. 

Υπενθυμίζεται ότι ο δρόµος έχει ανοίξει µε τη δηµοσίευση των σχετικών αποφάσεων µε τις εγκρίσεις των ποσών ανά δράση, όπου στα εγκεκριµένα ποσά συµπεριλαµβάνονται και κάποια χρήµατα που αφορούν αδιάθετα υπόλοιπα παλαιότερων ετών.

Η προκαταβολή και φέτος θα είναι για όλα τα µέτρα στο 75% και θα αφορά συνολικό ποσό της τάξης των 180 εκατ. ευρώ περίπου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τόσο από τον Οργανισµό Πληρωµών όσο και από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Να σηµειωθεί ότι το ποσό αυτό είναι µικρότερο από άλλες χρονιές, καθώς έχουν λήξει οι δεσµεύσεις για κάποιες από τις παλαιότερες προκηρύξεις.

Κατά τα γνωστά, µόλις η διαδικασία της πληρωµής ολοκληρωθεί, θα δοθεί στους παραγωγούς το περιθώριο να προχωρήσουν σε εντάσεις κατά των αποτελεσµάτων, προκειµένου να γίνουν οι όποιες διορθώσεις και να ακολουθήσει νέα πίστωση -με το νέο έτος- που θα συµπεριλαµβάνει και όσους από αυτούς δικαιωθούν.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ!! ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ!!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024 – Ημερομηνίες πληρωμών!

Xριστουγεννιάτικο μποναμά θα λάβουν πριν τις γιορτές 2,5 εκατ. συνταξιούχοι, οι οποίοι θα πληρωθούν τις αυξήσεις των συντάξεων, το επίδομα προσωπικής διαφοράς, και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης (πρώην επιταγή ακρίβειας).

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν από τον ΕΦΚΑ:

  • την Τετάρτη 20 και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, ανάλογα με το πρ. ασφαλιστικό Ταμείο θα καταβληθούν οι αυξημένες κατά 3% συντάξεις του Ιανουαρίου
  • την Πέμπτη στις 21 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς ύψους 100 – 200 ευρώ σε 750.000 συνταξιούχους, οι οποίοι δεν θα λάβουν τις αυξήσεις εξαιτίας προσωπικής διαφοράς που ξεπερνά τα 10 ευρώ
  • Πριν την Πρωτοχρονιά (πριν τις 31/12/2023) θα πληρωθεί το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους 150 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξεις έως 700 ευρώ που θα πάρουν την αύξηση 3% αλλά όχι το επίδομα προσωπικής διαφοράς. Η τελική αύξηση των συντάξεων κατά 3% από 1/1/2024 προκύπτει από την εκτίμηση για 3,9% πληθωρισμό και 2,4% ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης. Μάλιστα θα είναι μικρότερη η αύξηση κατά 0,15 ποσοστιαίες μονάδες, αφού θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός με την περσινή αύξηση, η οποία τελικά έπρεπε να είναι μικρότερη (7,75% δόθηκε ενώ θα έπρεπε να είναι 7,6%), λόγω αντίστοιχης μικρής διαφοράς του πληθωρισμού του 2022. Συνεπώς, η αύξηση βγαίνει φέτος 3,15% μείον το 0,15% από πέρυσι, προκύπτει 3% ακέραια αύξηση.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, η πρόσθετη δαπάνη που θα επιφέρει στον ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) αυτή η αύξηση (430 εκατ. ευρώ), δεν θα επηρεάσει τη θετική πορεία των Ασφαλιστικών Ταμείων, που εμφανίζουν πλεόνασμα λόγω της μείωσης της ανεργίας.





Ποιοι θα πάρουν ακέραια την αύξηση

Ειδικότερα, 1,5 εκατ. συνταξιούχοι θα πάρουν στο ακέραιο την αύξηση του 3% με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν προσωπική διαφορά μικρότερη των 10 ευρώ. Η εθνική σύνταξη για το 2024 θα οριστεί στα 426,17 ευρώ, από 413,76 ευρώ καθώς θα λάβει αύξηση 12,41 ευρώ.

Αντιστοίχως 3% θα αυξηθούν και οι ανταποδοτικές συντάξεις του κάθε συνταξιούχου.

Διπλά κερδισμένοι θα είναι 1,055 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι θα λάβουν την αύξηση του 3% αλλά και την έκτακτη ενίσχυση των 150 ευρώ (επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης) η οποία θα δοθεί σε συνταξιούχους:

  • με εισόδημα από κύριες συντάξεις έως 700 ευρώ το μήνα (8.400 το χρόνο)
  • χωρίς προσωπική διαφορά ή
  • με προσωπική διαφορά μικρότερη των 10 ευρώ

ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!! ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ;! ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΣΕΚ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023!!

ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ 100 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ! ΟΠΕΚΕΠΕ Πηγη- ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ!!!!

[ad_2]

Source link

Related posts

Στεγνός από πληρωμές ο Μάρτιος, παίζεται μόνο η ειδική ενίσχυση βάμβακος

Oι προϋποθέσεις βιωσιμότητας στο επίκεντρο της JTI Hellas

Κώστας Πολυχρονόπουλος: «Με λιθοβολούν λες και έχω σκοτώσει τη μισή Ελλάδα»

Αφήστε ένα σχόλιο