AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Καταφύγιο αδέσποτων στο Δήμο Αγρινίου: Εντός διμήνου η δημοπράτηση

[ad_1]

Καταφύγιο αδέσποτων στο Δήμο Αγρινίου: Εντός διμήνου η δημοπράτηση


Καταφύγιο αδέσποτων στο Δήμο Αγρινίου: Έρχεται εντός διμήνου η δημοπράτηση όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, στην οποίο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Π. Μαρνέζος επισήμανε μεταξύ άλλων: “Το καταφύγιο πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν δίνει λύση στο θέμα με τα αδέσποτα”.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Η κινητοποίηση των κτηνιάτρων, για την οποία αποφάσισαν να διατηρήσουν την Τετάρτη 17/01 κλειστά τα κτηνιατρεία τους, είχε ως ένα από τα βασικά αιτήματα, σε πανελλαδικό επίπεδο, τη στελέχωση και τη χρηματοδότηση δημοτικών κτηνιατρείων και καταφυγίων, που είναι εκ των βασικότερων μέτρων φροντίδας των αδέσποτων.

Οι περισσότεροι ωστόσο Δήμοι ανά την Ελλάδα δεν διαθέτουν καμία από τις δύο δομές, ενώ αρκετοί είναι στη διαδικασία προς τη δημιουργία τους. Ο Δήμος Αγρινίου ήδη έχει εξασφαλίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό τόσο την χρηματοδότηση για την κατασκευή του καταφυγίου, ενώ ήδη διαθέτει εξασφαλισμένη και τη θέση του κτηνιάτρου στο καταφύγιο, με την έλευση του οποίου σκοπεύει να δημιουργήσει και δημοτικό κτηνιατρείο.

Μάλιστα, εντός των επόμενων δύο μηνών θα δημοπρατηθεί το καταφύγιο, ενώ ο κτηνίατρος που ήταν προς διορισμό στο καταφύγιο του Δήμου Αγρινίου δεν αποδέχθηκε την θέση, διότι δεν ήταν από την περιοχή, με αποτέλεσμα να αναμένουν την έλευση του επιλαχόντα.

Μαρνέζος
Ο Πάνος Μαρνέζος

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πάνος Μαρνέζος μιλώντας στη «Σ» ανέλυσε το ζήτημα και επεσήμανε: «τα χρήματα για τη δημιουργία καταφυγίου είναι εξασφαλισμένα εδώ και πάρα πολύ καιρό, από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι». Πρόκειται για 700.000 ευρώ.

Οι μελέτες που απαιτούνταν έγιναν από τις υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου, χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος ούτε ένα ευρώ. Ο Δήμος μάλιστα ωρίμασε το έργο, το οποίο μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα δημοπρατηθεί.

Η δημοπράτηση θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα, αλλά το ανέλαβαν τα αρμόδια τμήματα του Δήμου και λόγω φόρτου εργασίας από τη διαχείριση άλλων έργων σημειώθηκε καθυστέρηση. Αντίστοιχοι όμως είναι οι ρυθμοί και σε άλλους Δήμους της χώρας, στους περισσότερους συγκεκριμένα.

Όποιες διαδικασίες και αποχαρακτηρισμοί έπρεπε να γίνουν, έγιναν. Οι θέσεις του καταφυγίου θα είναι 40. Το καταφύγιο όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν δίνει λύση στο θέμα με τα αδέσποτα, αλλά η λύση προέρχεται κυρίως από την πρόληψη, αλλά και τις στειρώσεις.

Το σημείο που θα κατασκευαστεί το καταφύγιο είναι στην περιοχή του Καστρακίου με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για το σκοπό που θα κατασκευαστεί. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι νόμοι τους οποίους οφείλουμε να σεβόμαστε, διότι πάνω απ’ όλα μιλάμε για ζώα, για ψυχές.

Το καταφύγιο θα περιλαμβάνει και χώρο για κτηνιατρείο, καθώς έτσι προβλέπει ο νόμος. Μάλιστα, ήδη έχει προκηρυχτεί θέση κτηνιάτρου για το καταφύγιο, αλλά ο κτηνίατρος που ήταν προς διορισμό, δεν αποδέχθηκε την θέση διότι ήταν από άλλη περιοχή και δεν τον εξυπηρετούσε η διαμονή του στο Αγρίνιο. Αναμένουμε τον επιλαχόντα, αλλά επαναλαμβάνω πως υπάρχει επίσημα η θέση.

Με την έλευση του κτηνιάτρου σκοπό μας είναι να δημιουργηθεί και δημοτικό κτηνιατρείο, το οποίο δεν θα παρέχει κάποιες επιπλέον υπηρεσίες από αυτές που ήδη παρέχει ο Δήμος Αγρινίου με τη συνεργασία που έχει με ιδιώτη γιατρό, αλλά η διαφορά θα είναι πως θα εξοικονομήσει χρήματα ο Δήμος. Ωστόσο, να διευκρινίσω πως ένας ιδιώτης κτηνίατρος που συνεργάζεται και θα συνεργάζεται με τον Δήμο Αγρινίου, όποιος και αν είναι αυτός, πάντα θα είναι απαραίτητος και πάντα θα υπάρχει.

Το καταφύγιο είναι απαραίτητα να γίνει και θέλουμε να το φτιάξουμε, διότι θα έχουμε την λύση για κάποια σκυλιά που δεν μπορούν να μένουν στο δρόμο, αλλά παράλληλα ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει και τη «λειτουργία» του Δήμου στο θέμα αυτό, η οποία είναι βάσει του νόμου.

Συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει πως τα σκυλιά πρέπει να διαμένουν στο καταφύγιο 2 – 3 μήνες και μετά να επιστρέφουν, να επανεντάσσονται,  στο φυσικό περιβάλλον. Ωστόσο, εμείς φροντίζουμε να δίνονται προς υιοθεσία».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

«Η Αφροδίτη με τη γούνα» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στις 26/1

 


[ad_2]

Related posts

Ρέα Ασημακοπούλου: Η φετινή βασίλισσα του Παναιτωλιώτικου καρναβαλιού

aitoloakarnanianews

Ε.Κ.Α.: Ευρεία σύσκεψη προετοιμασίας για την απεργία στις 28/2

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Το “ευχαριστώ” της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου προς τον ζωγράφο Γεώργιο Ξευγένη

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο