AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

ΚΕΔΕ:Ο Λάζαρος Κυρίζογλου κέρδισε με ποσοστό 65%-Αγωνία από τους Αιτωλοακαρνάνες-σε εξέλιξη η καταμέτρηση

[ad_1]

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου κέρδισε με ποσοστό 65%. Ο Δούκας, παρά την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 29%. Ο υποψήφιος που στήριξε το ΚΚΕ να παίρνει 3,8%. 

Σημειώνεται ότι στη Γενική Συνέλευση συμμετέχουν: Όλοι οι δήμαρχοι (332), οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί ως εκπρόσωποι κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (178), όσοι διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο εφόσον έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι και διατηρούν την ιδιότητα αυτή (25).

Από τη Δυτική Ελλάδα εκτός από τους 19 Δημάρχους συμμετέχουν οι, Γιώργος Αγγελόπουλος από την Πάτρα, Γιώργος Γεωργιόπουλος από την Αρχαία Ολυμπία, Γιώργος Ντίνος από την Αιγιάλεια, Γιώργος Αποστολάκης από το Άκτιο- Βόνιτσα και Γιώργος Σιαμαντάς από την Ναύπακτο, Κώστας Σβόλης από την Πάτρα, Ανδρέας Μαρίνος από τον Δήμο Πηνειού, Γεωργία Μπόκα από το Αγρίνιο και Βασίλειος Φωτάκης από το Αγρίνιο,  Τιμολέων Παπανικολάου από το Αγρίνιο και Μιχαήλ Αναστασίου από την Πάτρα.
Αντίστοιχα, υποψήφιοι από τη Δυτική Ελλάδα είναι:

-Στο ψηφοδέλτιο «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου που στηρίζεται από την Ν.Δ., συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Λευκάδος, Βεργίνης ΞενοφώνΚαστρινός Αλέξιος (Πηνειού) και Παπαναστασίου Γεώργιος (Αγρινίου),που εμφανίζει δυναμική και θεωρείται σίγουρη η εκλογή του, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων, Σβόλης Κωνσταντίνος.

-Στο ψηφοδέλτιο “ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΡΑ”, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ- Νέα Αριστερά, υποψήφιοι είναι οι Δήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος για το Δ.Σ. και Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος για το Εποπτικό, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων, Γιώργος Αγγελόπουλος για το Δ.Σ.

-Στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υποψήφιος θα είναι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου, για το Δ.Σ

Καταμέτρηση για τα μέλη του ΔΣ και του εποπτικού

Η διαδικασία συνεχίζεται με την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων με την οποία θα ολοκληρωθεί η σημερινή εκλογική διαδικασία.

Νωρίτερα ο επανεκλεγείς Δήμαρχος της ΚΕΔΕ και για 6 φορές συνεχόμενες Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είχε χαρακτηρίσει τις σημερινές εκλογές ως πολύ σημαντικές προκειμένου η Αυτοδιοίκηση μέσω του κορυφαίου της συλλογικού οργάνου της , την ΚΕΔΕ, ενωμένη να προωθήσει την ατζέντα των διεκδικήσεων και μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί.

Η επανεκλογή του Δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου στην Προεδρεία της ΚΕΔΕ, σημαίνει πως ότι είχε ήδη προγραμματιστεί και «έτρεχε» υπό την σημερινή ηγεσία θα εξακολουθήσει να ισχύει συν και άλλα θέματα που η Αυτοδιοίκηση έχει προτάξει ήδη πολλές φορές

Related posts

Το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» συγχαίρει το νέο δήμαρχο Σπύρο Διαμαντόπουλο

aitoloakarnanianews

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στον Πατραϊκό κόλπο- Αισθητός και στην Αιτωλοακαρνανία

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον Βαγγέλη Κωνσταντίνου

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο