AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Κερδοφόρα η υδατοκαλλιέργεια σολομού το 1ο εξάμηνο του 2024 σύμφωνα με τη Rabobank

[ad_1]

Οι υψηλές τιμές, αν και ελαφρώς χαμηλότερες από το 1ο εξάμηνο του 2023, θα συνδυαστούν με οριακά χαμηλότερο κόστος εκτροφής και βιολογικό κόστος για να στηρίξουν την ισχυρή κερδοφορία των επαγγελματιών.

Είναι δύσκολο να οριστεί πότε θα σταθεροποιηθεί η βιομηχανία γαρίδας. Χωρίς μείωση της προσφοράς, οι τιμές θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Βασική ανησυχία είναι η αδυναμία της κινεζικής ζήτησης για εισαγωγές. Ενώ η ζήτηση από την Κίνα μπορεί να είναι ακόμα θετική, τα υψηλά επίπεδα αποθεμάτων και η ελαφρώς χαμηλότερη αξία του κινεζικού γιουάν (επίσημη ονομασία ρενμίνμπι) θα περιορίσουν την ανάκαμψη της τιμής.

Καθώς οι συνθήκες του Ελ Νίνιο αναμένεται να εξασθενήσουν κατά το 1ο εξάμηνο του 2024, αναμένεται ότι η αλιεία στο Περού θα βελτιωθεί. Κατά συνέπεια, η καλύτερη προσφορά ιχθυάλευρων θα επιτρέψει την ομαλοποίηση της τιμής, καθώς οι εναλλακτικές λύσεις βασικών αγαθών, όπως το αλεύρι από σόγια, έχουν μειώσει την τιμή τους κατά τη διάρκεια του 2023, με περαιτέρω ελαφρά χαλάρωση που αναμένεται για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

[ad_2]

Source link

Related posts

Δώδεκα στρατηγικά έργα ύψους 233 εκατ. για περιβάλλον και κλίμα από την Ε.Ε

ΑΓΡΟΤΕΣ Πηγη- ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΛΓΑ!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ!!

Έφυγαν οι αγρότες, έρχονται οι μελισσοκόμοι στο Σύνταγμα

Αφήστε ένα σχόλιο