AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Πολιτικα

Κ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με τους ομογενείς του Μόντρεαλ – Η έκπληξη στον Τριντό και το κάλεσμα για την επιστολική ψήφο

[ad_1]

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ο Πρωθυπουργός εκπροσωπώντας όπως είπε, «την πατρίδα μας στο Μόντρεαλ» έδωσε το παρών στην παρέλαση των συλλόγων της ελληνικής ομογένειας για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Με τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένιωσε από κοντά τον παλμό της ομογένειας, τους χιλιάδες Έλληνες της Διασποράς, που είχαν κατακλύσει την κεντρική λεωφόρο της πόλης.

«Στην Καναδά η καρδιά του Ελληνισμού χτυπά πολύ δυνατά και το μήνυμα αντηχεί σε όλη την Οικουμένη»

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ξεχωριστή αξία, που έχει φέτος η παρουσία του στον Καναδά λόγω της επιστολικής ψήφου.

«Εδώ στον Καναδά πράγματι η καρδιά του Ελληνισμού χτυπάει πολύ δυνατά και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου αντηχεί ζωντανό και επίκαιρο σε όλη την οικουμένη και εδώ στον Καναδά. Ο αγώνας μας για εθνική ανεξαρτησία σε δύσκολες στιγμές είναι πάντα ιστορικά επίκαιρος.

Και βέβαια τη φετινή χρονιά η παρουσία μας στην ομογένεια έχει μία ξεχωριστή αξία, διότι για πρώτη φορά κάνουμε πράξη το όραμα δεκαετιών, Ελλήνων ομογενών, να μπορούν να ψηφίσουν επιστολικά από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Οπότε και πάλι ένα μεγάλο “ευχαριστώ”” στον Καναδό Πρωθυπουργό, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όσους οργάνωσαν αυτή την πραγματικά καταπληκτική παρέλαση, η οποία αποδεικνύει ότι ο Ελληνισμός εδώ στον Καναδά είναι ρωμαλέος και ζωντανός», είπε.

Κ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με τους ομογενείς του Μόντρεαλ – Η έκπληξη στον Τριντό και το κάλεσμα για την επιστολική ψήφο

Στην εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ που ακολούθησε, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγορεύτηκε Επίτιμος Πρόεδρος της Κοινότητας, ως αναγνώριση για το έργο του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιφύλασσε μάλιστα μια… έκπληξη για τον Τζαστίν Τριντό, μια φωτογραφία του από επίσκεψή του στην Ακρόπολη όταν ήταν παιδί, την οποία και του παραχώρησε.

Κ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με τους ομογενείς του Μόντρεαλ – Η έκπληξη στον Τριντό και το κάλεσμα για την επιστολική ψήφο
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Απευθυνόμενος στους Έλληνες ομογενείς ο Πρωθυπουργός εξήρε το σθένος και τον δυναμισμό της ελληνοκαναδικής κοινότητας που υπολογίζεται σε 350.000 άτομα, ενώ τους κάλεσε να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να ψηφίσουν για πρώτη φορά μέσω της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

«Aποφασίσαμε, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, να σας δώσουμε τη δυνατότητα να ψηφίσετε στις ελληνικές εκλογές μέσω επιστολικής ψήφου, χωρίς να χρειάζεται να πάτε στην Πρεσβεία ή να επιστρέψετε στην Ελλάδα.

Έχουμε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που είναι ανοιχτή. Μπορείτε να εγγραφείτε μέχρι το τέλος Απριλίου. Θα σας ενθάρρυνα να το κάνετε, διότι ο Τζάστιν είπε κάτι πολύ σημαντικό: “η δημοκρατία δεν είναι ποτέ εύκολη. Αλλά στο τέλος της ημέρας, η δύναμη των δημοκρατιών μας εξαρτάται πάρα πολύ από τη δημοκρατική συμμετοχή όλων των πολιτών”.

Η Ελλάδα αναπτύσσεται με ρυθμό πολύ ταχύτερο από αυτόν της ευρωζώνης. Προσελκύει σημαντικές ξένες επενδύσεις. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το “μαύρο πρόβατο” της ευρωπαϊκής οικογένειας. Είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση», τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας. Επισκέφθηκαν καταστήματα και συνομίλησαν με ιδιοκτήτες και θαμώνες.

Μάλιστα, δοκίμασαν κουλούρι, ενώ παρήγγειλαν κρύο καφέ, με τον Τζάστιν Τριντό να ανακαλύπτει τον φρέντο καπουτσίνο.

Κ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με τους ομογενείς του Μόντρεαλ – Η έκπληξη στον Τριντό και το κάλεσμα για την επιστολική ψήφο
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στον Καναδά, το Τορόντο, μειδιαίτερο οικονομικό και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


[ad_2]

Source link

Related posts

Κοντά στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ βρέθηκε ο Στ. Κασσελάκης τα μεσάνυχτα του Σαββάτου

Aγροτικά μπλόκα σε Αλμυρό και Στεφανοβίκειο επισκέφθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Μ. Βορίδης: Το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των αγροτών έχει ικανοποιηθεί – Δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος

Αφήστε ένα σχόλιο