AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Μάντσεστερ Σίτι: Γράφει Iστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά το γκολ του Χάαλαντ κόντρα στην Κοπεγχάγη!

[ad_1]

Η Μάντσεστερ Σίτι έγραψε κι άλλη ιστορία το βράδυ της Τετάρτης (06/03), καθώς συνέχισε την κυριαρχία της στην Ευρώπη με μια σχετικά εύκολη επικράτηση με 3-1 επί της Κοπεγχάγης.

Η κάτοχος του Champions League, Μάντσεστερ Σίτι, «ζευγάρωσε» στο «Έτιχαντ» τις νίκες της κόντρα στην Κοπεγχάγη επικρατώντας μάλιστα με το ίδιο σκορ της αντιπάλου της. Η Κοπεγχάγη κατάφερε μόνο να μειώσει σε 2-1 με τον Μοχάμεντ Ελιουνούσι στο 29ο λεπτό, αλλά ο ασταμάτητος Έρλινγκ Χάαλαντ επανέφερε το προβάδισμα δύο τερμάτων της Σίτι και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ως αποτέλεσμα του τέρματος του Νορβηγού επιθετικού -που είναι πλέον ο 19ος σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων μετά από μόλις 37 παιχνίδια- η Σίτι έγραψε ευρωπαϊκή Ιστορία!

Οι «Σίτιζενς» είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία των μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων που πετυχαίνει τρία ή περισσότερα γκολ σε εννέα διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια. Επιπλέον είναι η πρώτη αγγλική ομάδα που κερδίζει 10 διαδοχικούς αγώνες στη διοργάνωση.

Και δεν τελειώνουν εδώ τα επιτεύγματα της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα. Η Σίτι έχει επικρατήσει στα 28 από τα 30 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο Champions League, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων 12 στη σειρά! Είναι μόλις η δεύτερη ομάδα που έχει 30+ συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες χωρίς ήττα στη διοργάνωση, μετά την Μπαρτσελόνα (38 Σεπ 2013 έως Νοε 2020).


[ad_2]

Source link

Related posts

Έρευνα: Το άγγιγμα έχει ευεργετικές ιδιότητες

Κύπελλο Αγγλίας: Σκέφτεται να δοκιμάσει τις δεκάλεπετες αποβολές η FA

Βιλερμπάν – Ολυμπιακός: Τα τρομακτικά νούμερα… ρεκόρ του Φαλ σε μπλοκ και ασίστ!

Αφήστε ένα σχόλιο