AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Μαγκουάιρ: Αναβάλλεται η ακρόασή του για τα γεγονότα της Μυκόνου λόγω της απεργίας των δικηγόρων

[ad_1]

Ο Μαγκουάιρ συνελήφθη και αργότερα κρίθηκε ένοχος για επίθεση εναντίον αστυνομικού, αντίσταση στη σύλληψη και απόπειρα δωροδοκίας ενώ βρισκόταν σε διακοπές τον Αύγουστο του 2020 στη Μύκονο κι η ακρόασή του αναβάλλεται λόγω της απεργίας των δικηγόρων στη χώρα μας.

Στον Χάρι Μαγκουάιρ επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 21 μηνών με αναστολή για τη φερόμενη συμμετοχή του σε καυγά στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2020. Ο Άγγλος διεθνής άσκησε έφεση κατά της ετυμηγορίας, αλλά έκτοτε περιμένει ακρόαση στο ελληνικό νησί. Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Άγγλος ήταν «προετοιμασμένος» για την ακρόαση της Τετάρτης (07/02) ενώπιον εφετείου, αλλά θα πρέπει να περιμένει περισσότερο για να επιλυθεί η υπόθεση.

Ο δικηγόρος των αστυνομικών, Γιάννης Παραδείσης, είπε στον Guardian: «Η υπόθεση πρόκειται να αναβληθεί. Η απεργία σημαίνει ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν δικαστικές διαδικασίες. Θα μας δοθεί νέα ημερομηνία από τον δικαστή αύριο». Ο κ. Παραδείσης εκπροσωπεί δύο από τους τρεις αστυνομικούς που ισχυρίζονται ότι ο πρώην αρχηγός της Γιουνάιτεντ τους κλώτσησε και τους γρονθοκόπησε. Είπε ότι: «Είναι επαγγελματίες και ξέρουν ότι η δικαιοσύνη (σε αυτή τη χώρα) μπορεί να πάρει πολύ χρόνο».

Η έφεση της Τετάρτης -που τελικά αναβλήθηκε- θα ερχόταν περισσότερο από 18 μήνες μετά τον καθορισμό της ημερομηνίας δίκης. Ο «Guardian» σημειώνει ότι ο παίκτης ήλπιζε ότι η ακρόαση θα μπορούσε τελικά να βάλει τέλος στο ζήτημα – περίπου 42 μήνες από τον φερόμενο καυγά.

«Με αυτόν τον ρυθμό ο Μαγκουάιρ μπορεί να αποσυρθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο όταν λάβει κλήτευση», δήλωσε δικαστικός υπάλληλος στο δικαστήριο της Σύρου, επιβεβαιώνοντας την αναβολή. «Μετά από οκτώ χρόνια αρχίζει η παραγραφή. Εάν η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί μέχρι τότε θα διαγραφεί».

Θυμίζουμε ότι ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την παρέα του, είχαν καυγαδήσει με άλλους Βρετανούς σε μπαρ, όπου, σύμφωνα με τον Μαγκουάιρ, προσπάθησαν να ρίξουν κάτι στο ποτό της αδερφής του.Οταν ξέσπασε ο καυγάς, αστυνομικοί που ήταν κοντά στο σημείο, προσπάθησαν να τους σταματήσουν, ωστόσο αυτοί χτύπησαν τον ένα αστυνομικό. Οταν τους ζητήθηκε να τους ακολουθήσουν στο τμήμα, επιτέθηκαν ξανά σε αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με το ανακοινωθέν της ΕΛ.ΑΣ, προσπάθησαν να τους δωροδοκήσουν προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους!

[ad_2]

Source link

Related posts

Σαν Σήμερα: Η μάχη στο «νήμα» των Σένα και Μάνσελ (vid)

Σπανούλης: «Είναι μια φοβερή νίκη, είμαστε στο πιο δύσκολο γκρουπ του BCL»

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-3: Πέρασαν από Παλατάκι και ανέβηκαν κορυφή οι Πειραιώτες (vids)

Αφήστε ένα σχόλιο