AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Μεσολόγγι

Μεσολόγγι – Σπ. Διαμαντόπουλος: Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τους γείτονες στον κατήφορό τους

[ad_1]

Μεσολόγγι – Σπ. Διαμαντόπουλος: Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τους γείτονες στον κατήφορό τους


Μεσολόγγι: Πάνδημο συλλαλητήριο στο για το Πρωτοδικείο. Σπ. Διαμαντόπουλος : Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τους γείτονες στον κατήφορό τους

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση” 

Μαζική ήταν η συμμετοχή χθες στο συλλαλητήριο στο Μεσολόγγι υπέρ της διατήρησης του Πρωτοδικείου ενόψει του νέου δικαστικού χάρτη. Μετά το κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δικηγορικού Συλλόγου η συμμετοχή των φορέων και των συλλόγων της πόλης ήταν πάνδημη. Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης είχε πάρει απόφαση για κλειστά καταστήματα.

Έτσι λοιπόν έξω από το δικαστικό μέγαρο στο Μεσολόγγι βρέθηκαν εκτός από εκατοντάδες  πολίτες και πάρα πολλοί εκπρόσωποι φορέων, ενώσεων και σωματείων στέλνοντας ισχυρό μήνυμα προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση συνολικά για διατήρηση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου ως έχει.

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων, μίλησε και ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «απαράδεκτες επιλογές» εις βάρος του Μεσολογγίου. «Ο τίτλος της Ιεράς Πόλεως δεν μας χαρίστηκε, αλλά δικαιωματικά τον έδωσε το ίδιο το ελληνικό Κράτος. Ας αναλάβει τις ευθύνες της η Πολιτεία. Να αντιμετωπιστεί η πόλη μας, όπως της αξίζει και της αρμόζει» είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Διαμαντόπουλος.

Παράλληλα ο Σπύρος Διαμαντόπουλος είπε με νόημα ότι «η απόφαση για την έδρα του Πρωτοδικείου αποτελεί μια στιγμή κρίσης, αλλά και μια ευκαιρία εξιλέωσης για μια σειρά απαράδεκτων επιλογών σε βάρος του Μεσολογγίου, που συρρικνώνουν την πόλη και προσβάλλει τους πολίτες της».

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου αναφερόμενος και σε όσα ακούστηκαν από την πλευρά των φορέων του Αγρινίου είπε ακόμη με νόημα: «Όσον αφορά κάποιους γείτονες που έχουν υποπέσει σε ολισθηρά ατοπήματα αναφερόμενοι στο Μεσολόγγι, γείτονες που συνεχίζουν να προκαλούν, διχάζοντας  τις τοπικές κοινωνίες επικαλούμενοι αλαζονικά πληθυσμιακά μεγέθη των πόλεων, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στον κατήφορό τους, κατήφορο που ξεπερνά κάθε όριο σεβασμού που επιβάλλει η αρχή της καλής γειτονίας».

Απαντώντας λοιπόν ο Σπύρος Διαμαντόπουλος ανέφερε ότι είναι συγκεκριμένα τα αριθμητικά δεδομένα βάση της ευρύτερης περιφέρειας, που εξυπηρετεί το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου και απαντούν στα πληθυσμιακά κριτήρια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστος Παΐσιος τόνισε ότι ο υφιστάμενος δικαστικός πρέπει να μείνει ως έχει. Υποστήριξε ότι ο δικηγορικός σύλλογος Μεσολογγίου υπερασπίστηκε το Εφετείο στο Αγρίνιο και παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι στην Αιτωλοακαρνανία θα έπρεπε να υπήρχαν τρία Πρωτοδικεία. Παράλληλα όμως τόνισε ότι «αν είναι να μείνει ένα μόνο Πρωτοδικείο, θέλουμε να είναι στο Μεσολόγγι». Ακόμη ο Χρ. Παΐσιος ο δικηγορικός σύλλογος της πόλης υποστήριξε τις θέσεις του χωρίς κανένα διχαστικό πνεύμα. Τέλος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου έκανε και κάποιες νύξεις, που εμμέσως πλην σαφώς απαντούσαν στις αναφορές του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου που χαρακτήρισε «χωριό» το Μεσολόγγι, χαρακτηρισμός που προκάλεσε πολλά σχόλια τις προάλλες στο Μεσολόγγι. «Κρατάμε το επίπεδο του αγώνα με αποτελεσματικότητα, με σύνεση και με ηρωισμό, όπως αξίζει σε μια Ιερά Πόλη. Δεν θα κατέλθουμε στο επίπεδο, θα διδάξουμε αυτό που δίδαξαν και οι πρόγονοί μας» είπε χαρακτηριστικά.

Σε επ’αορίστον δίωρες διακοπές εργασίας οι δικαστικοί υπάλληλοι Αγρινίου

Μέχρι την ψήφιση του νόμου για τον δικαστικό χάρτη

Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων θα παραμείνουν για το επόμενο χρονικό διάστημα οι δικαστικοί υπάλληλοι του Αγρινίου και συγκεκριμένα όπως αποφάσισαν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο δικαστικό χάρτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αγρινίου:

Με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών αποφασίστηκαν οι επ’ αόριστον επαναλαμβανόμενες καθημερινές δίωρες διακοπές εργασίας, μέχρι την ψήφιση του νόμου για τον δικαστικό χάρτη στην Βουλή,από την Δευτέρα 5-2-2024 και κατά το χρονικό διάστημα 09:00 π.μ. έως 11:00 π.μ., χωρίς καμία παράταση του ωραρίου εργασίας μετά τις 15:00 μ.μ. που είναι η ώρα λήξης του ωραρίου εργασίας μας.

Κατά το χρονικό διάστημα των δίωρων διακοπών 09:00 π.μ. έως 11:00 π.μ., δεν θα εκτελείται καμία εργασία από τα μέλη του Συλλόγου μας ως προς την εξυπηρέτηση του κοινού και την διεξαγωγή των ποινικών και πολιτικών συνεδριάσεων.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Μεσολόγγι: Αποκαλύψεις Νικολούλη για το κύκλωμα που «οργώνει» την «χρυσή» περιοχή


[ad_2]

Related posts

Μεσολόγγι – Συνδιασμός Κ. Λύρου: “Δεν εκπροσωπεί την Ιερή Πόλη η συσταθείσα Επιτροπή 2026”

aitoloakarnanianews

Μεσολόγγι: Μαύρες σημαίες για το Πρωτοδικείο

aitoloakarnanianews

Μεσολόγγι: Μαζική η συμμετοχή των εμπόρων στην κινητοποίηση για το Πρωτοδικείο (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο