AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

«Με αυτό θα καταστρέψουμε τα F-16 σας»: Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι για όλα

[ad_1]

Πόσα θα προλάβουν να σταλούν άραγε σττην Ουκρανία;

Το σχέδιο της Δύσης να παράσχει στην Ουκρανία μαχητικά F-16 θα μπορούσε να πέσει στο κενό μόνο και μόνο από τους προηγμένους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας κλάσης 40N6 του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400.

«Αυτοί οι πύραυλοι έχουν ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης της Μόσχας», μεταδίδουν σήμερα ρωσικά μέσα.

Μετά και την οικτρή αποτυχία της «αιχμής του δόρατος» των δυτικών αρμάτων μάχης στις ουκρανικές πεδιάδες, το Κίεβο ετοιμάζεται να λάβει μαχητικά δυτικής παραγωγής.

Πρόσφατα μάλιστα υπήρξαν δημοσιεύματα για τυχόν αίτημα του Κιέβου ακόμα και για τα αμερικανικά F-18!!

Οι Ρώσοι βέβαια δεν μοιάζουν να έχουν κάποιο πρόβλημα. Δηλώνουν σίγουροι πως και τα F-16 (και ίσως άλλα ακόμα πιο προηγμένα δυτικά μαχητικά) θα έχουν την μοίρα των Leopard και Challenger.

«Το σύστημα αεράμυνας S-400 χρησιμοποιεί τον κατευθυνόμενο αντιαεροπορικό πύραυλο 40N6, ο οποίος είναι ο πιο προηγμένος στην κατηγορία του στον κόσμο. Χάρη σε αυτόν τον πύραυλο, το S-400, σε συνδυασμό με το αεροσκάφος ανίχνευσης ραντάρ μεγάλης εμβέλειας A-50U, θα είναι σε θέση να εμπλέξει στόχους πάνω από τον ορίζοντα, συμπεριλαμβανομένων στόχων υψηλής ταχύτητας που κάνουν ελιγμούς σε χαμηλά ύψη», δήλωσε στρατιωτική πηγή στο ρωσικό Spuntik.

«Δυνητικά, το S-400 θα είναι σε θέση να χτυπήσει άνετα αεροσκάφη F-16 με πυραύλους 40N6 αμέσως μετά την απογείωσή τους. Αυτοί οι πύραυλοι αναμένεται να γίνουν ένα από τα κύρια μέσα, μαζί με τα μαχητικά αεροσκάφη, για τον αφανισμό των F-16».

Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας θα χρειαστεί μόνο περίπου 20 ημέρες για να καταρρίψει όλα τα F-16 που θα παραλάβει ο ουκρανικός στρατός, είχε δηλώσει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στις αρχές Νοεμβρίου.

Με τη σειρά του και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε σχολιάσει την επικείμενη παράδοση F-16 από τη Δύση στην Ουκρανία, λέγοντας πως «και αυτά θα καούν όμορφα όπως τα άρματα Leopard».

(freepik photo)


[ad_2]

Source link

Related posts

«Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα» ανακοίνωσε ο N. Δένδιας

Wall Street Journal: Αναμένεται ιρανική επίθεση στο Ισραήλ τις επόμενες δύο ημέρες

Η χωρίς λογική εμπλοκή της Ελλάδας στην κρίση της Μέσης Ανατολής! Ξέρει τι κάνει η κυβέρνηση;

Αφήστε ένα σχόλιο