AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Με επιτυχία η άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας και μερικής εκκένωσης του νοσοκομείου Αγρινίου σε περίπτωση σεισμού

[ad_1]

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε Άσκηση Επιχειρησιακής Ετοιμότητας στο Νοσοκομείο Αγρινίου για την περίπτωση σεισμού.

Διεξήχθη  υπό την επίβλεψη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ)  βάσει των επιχειρησιακών σχεδίων «Σώστρατος» και «Περσέας».

Για την άσκησης προσήλθαν στελέχη και οχήματα της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αγρινίου, ενώ μετείχαν και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και σπουδαστές επαγγελμάτων υγείας. Οι τελευταίοι υποδύθηκαν το ρόλο εικονικών ασθενών που μεταφέρθηκαν εκτός του κτιρίου του Νοσοκομείου από τις διασωστικές αρχές

Σκοπός της άσκησης ήταν η βελτίωση των δεξιοτήτων, της στάσης και της συμπεριφοράς των εργαζομένων, ώστε να μην επικρατήσει σύγχυση και πανικός σε περίπτωση σεισμού, καθώς και η  ανάπτυξη συνεργασίας με τους λοιπούς επιχειρησιακά εμπλεκόμενους φορείς.

Εκκενώθηκαν εικονικά χώροι του Νοσοκομείου, ενώ  κανείς ασθενής μετείχε στην άσκηση και επομένως δεν προκλήθηκε ενόχληση στους νοσηλευομένους και τους συνοδούς τους.

Related posts

Δήλωση Μίλτου Ζαμπάρα για την απώλεια της Μαίρης Χρυσικοπούλου

aitoloakarnanianews

Ανδρέας Λοβέρδος: Επιστρέφω στην κεντρική πολιτική σκηνή

aitoloakarnanianews

Παρών ο δήμος Ξηρομέρου στην ημερίδα του ΤΕΕ για την κλιματική αλλαγή

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο