AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Μοσχάρι με μελιτζάνες και αρωματικό πιλάφι | Συνταγές

[ad_1]

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες, σερβιρισμένο με αρωματικό πιλάφι. Ένα λαχταριστό φαγητό με εξαιρετική γεύση για το Κυριακάτικο και όχι μόνο οικογενειακό τραπέζι που θα γίνει το αγαπημένο σας!

Υλικά συνταγής

  • Για το μοσχαράκι
  • 600 γρ. μελιτζάνες, κομμένες κυδωνάτες
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. ντομάτες ολόκληρες κονσέρβας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
  • Για το μυρωδάτο πιλάφι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι (90 γρ. περίπου), ψιλοκομμένο
  • 750 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 375 ρύζι parboiled
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 πρέζα αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 5-6 σπόροι κάρδαμο
  • 2-3 πρέζες τζίντζερ σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το μοσχαράκι: Αλατίζετε τις κομμένες μελιτζάνες. Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο (100 γρ.) και τηγανίζετε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Αλατίζοετε τo κρέας από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε στην κατσαρόλα που τηγανίσατε πριν τις μελιτζάνες το μισό από το υπόλοιπο ελαιόλαδο (50 γρ.) και σοτάρετε το μοσχάρι, απ” όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το μεταφέρετε σε μπολ.
  3. Πετάτε τα λίπη από την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το υπόλοιπο ελαιόλαδο (50 γρ.). Μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, τα αλατίζετε, προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε μέχρι να μυρίσει ελαφρώς.
  4. Μετά προσθέτετε τον πελτέ και συνεχίζετε το μαγείρεμα για λίγο ακόμα. Σβήνετε με το κρασί, επαναφέρετε το σοταρισμένο κρέας, ρίχνετε τις ντομάτες, την ζάχαρη τον ζωμό, αλατοπίπερο και το θυμάρι, και μόλις έλθουν σε βρασμό χαμηλώνετε τη φωτιά.
  5. Μαγειρεύετε το κρέας σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει καλά, για 2 περίπου ώρες. Μετά προσθέτετε τις μελιτζάνες και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15-20 λ ακόμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το βασιλικό και αλατίζετε, αν απαιτείται, μετά από δοκιμή. 
  6. Για το μυρωδάτο ρύζι: Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζετε το κρεμμύδι, προσθέτετε το ρύζι, το τζίντζερ, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τη δάφνη και το κάρδαμο, και τα σοτάρετε για 2-3 λ ή μέχρι να αισθανθείτε το άρωμα τους.
  7. Μετά ρίχνετε τον ζωμό και το θυμάρι και μόλις κοχλάσει χαμηλώνετε τη θερμοκρασία της εστίας. Αλατίζετε, δοκιμάζετε, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 20 λ περίπου, μέχρι να απορριφθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι.
  8. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 15 λ περίπου στην άκρη, σκεπασμένο με το καπάκι. Αφαιρείτε την κανέλα, τη δάφνη, το κάρδαμο και το θυμάρι, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσετε το ρύζι και να το διατηρήσετε σπυρωτό. 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχάρι με μελιτζάνες και αρωματικό πιλάφι

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Γιουβετσάδα με κατσικάκι και κεφαλοτύρι

Ρολά μελιτζάνας γεμιστά με φέτα στο φούρνο | Συνταγές

Τούρτα με Nutella και Ferrero Rocher | Συνταγές

Αφήστε ένα σχόλιο