AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Μπερνάρντ: Ο ταπεινός… σταρ του Παναθηναϊκού που έφτασε από την αμφισβήτηση στην δόξα

[ad_1]

Η συνεχής άνοδός του, η αλλαγή προπονητή και η μεταγραφή στην Ατλέτικο Μινέιρο

Όσο περνούσαν τα παιχνίδια τόσο καλύτερος παρουσιαζόταν κι εκείνος. Πλέον, με την έλευση και του Τζούρισιτς έπαιρνε χρόνο και πλάγια αριστερά, όπου ήταν η φυσική του θέση. Η άνοδος της ποιοτικής στάθμης της ομάδας βοηθούσε και τον ίδιο στο γήπεδο. Αποκορύφωμα το χατ τρικ που πέτυχε απέναντι στον Παναιτωλικό, αφού ήταν το πρώτο που σημείωσε έπειτα από δέκα χρόνια.

bwin – Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

Η αλλαγή προπονητή μπορεί να ήταν ένα σοκ για τον ίδιο, όπως και για όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, όμως δεν μπορούσε να τον επηρεάσει. Ο Φατίχ Τερίμ είναι ένας τεχνικός που πάντα είχε αδυναμία στους παίκτες με ταλέντο και τους έδινε περίσσεια ελευθερία κινήσεων.

Ο Τούρκος τεχνικός διατήρησε τον Βραζιλιάνο στην βασική ενδεκάδα του «τριφυλλιού» και ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές στους οποίους βασίστηκε εξ’ αρχής, αφού είχε κι ένα άλλο πολύ μεγάλο συν.

Ο Μπερνάρντ ήταν από τους λίγους που δεν επηρεάστηκαν από την λαίλαπα των μυϊκών τραυματισμών που ακολούθησε. Μιλάμε άλλωστε για έναν παίκτη που έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας την φετινή σεζόν εκτός από το εντός έδρας ματς με την Κηφισιά που εξέτισε ποινή για κάρτες κι εκείνα με τον Ατρόμητο εντός και τον Αστέρα εκτός στην αρχή του πρωταθλήματος για λόγους ξεκούρασης. Κάπως έτσι έχει ήδη συμπληρώσει 42 παιχνίδια, ξεπερνώντας τα 3 χιλ. αγωνιστικά λεπτά, χωρίς ούτε ένα μυϊκό τραυματισμό (!!).

Στο μεταξύ ο καιρός περνούσε, ο ίδιος είχε αποκτήσει το δικαίωμα να συζητήσει με όποια ομάδα θέλει, αφού είχε μπει πλέον στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του και τα σενάρια για επιστροφή στην Βραζιλία έδιναν και έπαιρναν.

Κάποια απ’ αυτά φαινόντουσαν λίγο πιο αληθινά, αφού αφορούσαν την ομάδα που τον ανέδειξε, την Ατλέτικο Μινέιρο, για την οποία είχε αναφερθεί πολλές φορές ο Μπερνάρντ λέγοντας πως θέλει να κλείσει εκεί την καριέρα του.

Από τα τέλη του Γενάρη κι έπειτα τα δημοσιεύματα είχαν πλέον σοβαρέψει αφού έκαναν λόγο για προγραμματισμένες συναντήσεις. Στις αρχές Φλεβάρη έσκασε και το πρώτο που μιλούσε για συμφωνία και λίγες μέρες μετά ήρθε και η ανακοίνωση.

Μετά την νίκη του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο για το πρωτάθλημα, ο Μπερνάρντ βγήκε και μίλησε, παραδεχόμενος την συμφωνία με την ομάδα της καρδιάς του, εκφράζοντας κι ένα μικρό παράπονο, όχι με κακεντρέχεια, για το γεγονός πως περίμενε ένα μήνα το «τριφύλλι», αλλά δεν έλαβε ποτέ κάποια πρόταση.

«Είναι δύσκολο να πω ακριβώς τι ειπώθηκε. Όλοι ξέρουμε την κατάσταση γιατί εμφανίστηκαν και στον βραζιλιάνικο και ελληνικό Τύπο. Πλησιάζω στο τέλος του συμβολαίου μου με τον Παναθηναϊκό. Περίμενα επί ένα μήνα τον Παναθηναϊκό και δεν είχα τελική απάντηση και αυτό με οδήγησε να διαπραγματευτώ με άλλη ομάδα. Υπήρχαν αρκετοί σύλλογοι σε Βραζιλία και Ευρώπη που με ήθελαν και έχουμε την κατάληξη που ξέρετε. Διαβεβαιώνω τους πάντες ότι μέχρι να φύγω θα είμαι εδώ να δίνω τα πάντα. Σέβομαι τα χρώματα, την ιστορία της ομάδας και τον κόσμο. Είμαι εδώ να κατακτήσουμε τίτλους και να πάρουμε νίκες».

[ad_2]

Source link

Related posts

ΟΦΗ: Εκτός με ενοχλήσεις ο Λάρσον

Λύγισε στον «αέρα» η Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Δεν το περίμενα καθόλου αυτό» (vid)

Μπασκόνια – Μακάμπι: Η στιγμή έντασης του Μπάλντγουιν με τον διαιτητή (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο