AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Μ. Αραβανής στο «Δυτικά FM 92,8»: «Ένας γιατρός δουλεύει για τρεις» – Η ΜΕΘ Αγρινίου με λύσεις – «μπαλώματα» δε θα λειτουργήσει

[ad_1]

Μ. Αραβανής στο «Δυτικά FM 92,8»: «Ένας γιατρός δουλεύει για τρεις» – Η ΜΕΘ Αγρινίου με λύσεις – «μπαλώματα» δε θα λειτουργήσει


Στην αρνητική διαπίστωση ότι ένας γιατρός δουλεύει για τρεις και ότι οι λύσεις που υιοθετούνται για την αντιμετώπισης της υποστελέχωσης  τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων γιατρών από άλλες νοσηλευτικές μονάδες αποτελούν «μπαλώματα» για το Νοσοκομείο Αγρινίου,  προχώρησε ο Μάκης Αραβανής, μιλώντας στο «Δυτικά FM 92.8».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΝΑΑ) χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα υπογράμμισε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και εκτίμησε ότι η ανάταξη των υπό κατάρρευση Τμημάτων δεν θα επιτευχθεί  ενώ το κύμα παραιτήσεων από το ΕΣΥ θα γιγαντωθεί. «Οι μετακινήσεις γιατρών στην 6η ΥΠΕ έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας» σχολίασε, παρατηρώντας ότι, παρά τη θέλησή τους, συνάδελφοι του αναγκάζονται να προσομοιάζουν με «περιοδεύων θίασο».

Μιλώντας στη Δήμητρα Λαοπόδη και την εκπομπή «Today News» άσκησε δριμεία κριτική για την υπολειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Αγρινίου κάνοντας λόγο για εμπαιγμό.  «Ζητάμε το αυτονόητο για τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και της ευρύτερης περιοχής: Να έχουν τη ΜΕΘ, τα Τμήματα και το Νοσοκομείο που τους αξίζει εν έτει 2023», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάκης Αραβανής. Επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη μη κάλυψη των ιατρικών θέσεων της Μονάδας με μόνιμο προσωπικό, μέσω ταυτόχρονης προκήρυξης των θέσεων συντονιστή – διευθυντή και των των δύο κενών οργανικών θέσεων. Κάλεσε δε την 6η ΥΠΕ και τη Διοίκηση της νοσηλευτικής μονάδα να αξιοποιήσουν όλες οι δυνατότητες ενημέρωσης για εκδήλωση ενδιαφέροντος». Το επόμενο διάστημα η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών  θα ζητήσει συνάντηση με τους εκπροσώπους των δύο φορέων ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι προηγούμενες προσπάθειες που περιλάμβαναν διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων απέβησαν άκαρπες.

Έκανε δε γνωστό ότι επίκειται μια ακόμα αρνητική εξέλιξη καθώς φαίνεται ότι ο διευθυντής της Καρδιολογικής θα αποχωρήσει και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Νοσοκομείο της Πάτρας.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο κ. Αραβανής την κατάσταση που επικρατεί και στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Τόνισε δε την ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εντείνει την άσκηση πίεσης προς το Υπουργείο Υγείας για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεγάλη απώλεια του διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου, Θανάση Παπαπάνου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Αραβανή:  

[ad_2]

Related posts

Δήμος Αγρινίου: Οι επιλογές για τα Νομικά Πρόσωπα

aitoloakarnanianews

«Pink the City» στο Αγρίνιο: Ισχυρό μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

aitoloakarnanianews

Το Αγρίνιο τίμησε την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε κλίμα υπερηφάνειας (εικόνες – video)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο