AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Νέο δρόμο για βιώσιμη ναυτιλία ανοίγει η Syngenta με την καινοτόμο ECO Delivery της Maersk

[ad_1]

Η Syngenta Crop Protection, ηγέτης στη γεωργική καινοτομία, ανακοινώνει την απόφασή της να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG), χρησιμοποιώντας τη λύση ECO Delivery της Maersk για τις θαλάσσιες μεταφορές. Η εταιρεία ολοκλήρωσε μια σημαντική συμφωνία με τη Maersk για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, που χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα για μια ναυτιλιακή διαδρομή Ευρώπης-ΗΠΑ το 2024.

Η λύση ECO Delivery της Maersk προσφέρει στη Syngenta τη δυνατότητα να διαχειρίζεται τις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές της χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα βιοκαύσιμα που καίγονται πιο καθαρά από τα συμβατικά ορυκτά καύσιμα, με αποτέλεσμα λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Όλα τα βιοκαύσιμα που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα από το Διεθνές Σύστημα Πιστοποίησης Βιωσιμότητας και Άνθρακα (ISCC). 

«Η συνεργασία μας με τη Maersk βασίζεται σε μια κοινή δέσμευση για βιώσιμες λογιστικές λύσεις», δήλωσε ο Mike Hollands, Επικεφαλής Παγκόσμιας Προμήθειας στη Syngenta Crop Protection. «Έχουμε ενθουσιαστεί από τη συνεργασία μας στο πλαίσιο της ECO Delivery και άλλων λύσεων για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και είμαστε χαρούμενοι που προχωράμε μαζί προς τον στόχο της μηδενικής εκπομπής άνθρακα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον», πρόσθεσε.  

Επιπλέον, η Maersk και η Syngenta έχουν επίσης συνεργαστεί για τη δημιουργία του πίνακα ελέγχου εκπομπών (Emissions Dashboard), μιας ψηφιακής καινοτομίας για την καταγραφή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την ανάλυση δεδομένων. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ναυτιλία αντιπροσωπεύει περίπου το 3% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και συμβάλλει στην αξιολόγηση των εκπομπών άνθρακα μιας εταιρείας, κοινώς γνωστών ως εκπομπές Πεδίου 3. Αυτές μετρούν το επίπεδο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για το οποίο ένας οργανισμός είναι έμμεσα υπεύθυνος για την αλυσίδα αξίας του. 

«Αν θέλουμε να μειώσουμε σημαντικά τις εκπομπές, πρέπει να αναζητήσουμε ευκαιρίες σε όλες τις αλυσίδες εφοδιασμού μας και πέραν αυτών», σημείωσε ο Hollands. «Η συνεργασία με ισχυρούς εξωτερικούς εταίρους που είναι εξίσου αφοσιωμένοι στη βιωσιμότητα, όπως η Maersk, μας δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνουμε την απελευθέρωση του άνθρακα των δραστηριοτήτων μας». Η Maersk είναι ο μεγαλύτερος πάροχος logistics τέταρτου μέρους της Syngenta, ο οποίος διαχειρίζεται τους πόρους, την τεχνολογία και την υποδομή άλλων τρίτων παρόχων logistics που επιτρέπουν στη Syngenta να προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα υπηρεσιών σε πελάτες και καλλιεργητές παγκοσμίως. 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Syngenta επέλεξε τη λύση ECO Delivery Ocean καθώς και τον πίνακα ελέγχου εκπομπών μας για να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου με δομημένο τρόπο. Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την πολύτιμη συνεργασία μας στο μέλλον», λέει η Kaisa Helena Tikk, Επικεφαλής Εμπορικής Αειφορίας στη Maersk. «Αυτές οι στενές συνεργασίες με τους πελάτες μας είναι απαραίτητες για να οδηγήσουν την απαλλαγή των logistics από άνθρακα, την οποία μπορούμε να επιτύχουμε μόνο μαζί». 

Η Syngenta έχει ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο στη μείωση των εκπομπών άνθρακα για τις δικές της δραστηριότητες και από την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει, γνωστές ως εκπομπές Scope 1 και Scope 2. Τον Φεβρουάριο, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ αναγνώρισε τις εγκαταστάσεις παραγωγής της Syngenta στο St. Gabriel της Λουιζιάνα, ως μία από τους 100 κορυφαίους χρήστες πράσινης ενέργειας στη χώρα.

 

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Χαμάς απελευθέρωσε 14 ομήρους – Δέκα Ισραηλινούς και τέσσερις Ταϊλανδούς

Γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις

Αγροτικές Ειδήσεις: Copa Cogeca: Η συμφωνία αποκατάστασης της φύσης απογοητεύει την ευρωπαϊκή γεωργική κοινότητα

Αφήστε ένα σχόλιο