AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Νομοσχέδιο που τοποθετεί τη γεωργία σε εφάμιλλη θέση με την άμυνα της χώρας εξήγγειλε ο Γάλλος πρωθυπουργός

[ad_1]

Το νέο νομοσχέδιο όπως είπε βάζει στο επίκεντρο «αυτούς που μας ταΐζουν και τη γεωργία στα θεμελιώδη συμφέροντα του έθνους μας, όπως ακριβώς η ασφάλειά μας ή η εθνική μας άμυνα».

Μιλώντας ενόψει μιας μεγάλης γεωργικής εμπορικής έκθεσης που εγκαινιάζεται στο Παρίσι αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Αττάλ παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια «κραυγή θυμού» από τους Γάλλους αγρότες τις τελευταίες εβδομάδες, η οποία υπενθύμισε ότι «δεν υπάρχει χώρα χωρίς αγρότες, δεν υπάρχει Γαλλία χωρίς γεωργία», είπε σημειώνοντας πως το «νομοσχέδιο θα έχει αγροτικό προσανατολισμό και θα αναγνωρίζει το στόχο για τη γεωργική και επισιτιστική κυριαρχία».

Η γαλλική κυβέρνηση υποσχέθηκε να προετοιμάσει μέχρι το καλοκαίρι νέο νόμο που θα αφορά τις τιμές των αγροτικών προϊόντων. Επιπλέον, ο νόμος θα διασφαλίζει την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στις διαπραγματεύσεις με τους εμπόρους αγροτικών προϊόντων και τις εταιρείες.  

Ο Ατάλ έκανε τις ανακοινώσεις σχετικά με την επικαιροποίηση του περίφημου νόμου «Egalim» με στόχο την αποκλιμάκωση των εντάσεων και σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τους οργισμένους αγρότες, ενόψει της ετήσιας αγροτικής έκθεσης Salon de l’Agriculture.

Διευκρίνισε επίσης ότι υπάρχουν «αδυναμίες» σε ορισμένους τομείς της γαλλικής γεωργίας και σε ορισμένα μέσα παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζεται και η πρόκληση που θέτει η κλιματική αλλαγή. Εξαιτίας αυτού ανέφερε ότι βρίσκεται υπό συζήτηση ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο για την κυριαρχία της κτηνοτροφίας.

Ο πρωθυπουργούς πιστεύει ότι η καλύτερη αναγνώριση για τους τοπικούς αγρότες θα ήταν οι Γάλλοι να καταναλώνουν τα προϊόντα τους.

Οι Γάλλοι αγρότες έχουν επανειλημμένα εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τις φθηνές εισαγωγές τροφίμων, τους κανονισμούς της ΕΕ και τον «αθέμιτο» ανταγωνισμό κατά τη διάρκεια πρόσφατων διαδηλώσεων.

Ο Αττάλ ασχολήθηκε άμεσα με αυτά τα ζητήματα, καθώς τόνισε την αντίθεση της χώρας στη σύναψη συνθήκης ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Mercosur. «Αρνούμαι να βλέπω τρόφιμα στα ράφια μας που προέρχονται από φάρμες του εξωτερικού που δεν σέβονται τα πρότυπά μας και τους περιορισμούς που επιβαρύνουν τους αγρότες μας», δήλωσε. Διευκρίνισε επίσης ότι η Γαλλία δεν θα επιτρέψει την εισαγωγή οποιουδήποτε προϊόντος που είναι απαγορευμένο για τους Γάλλους αγρότες.

Ταυτόχρονα, η Γαλλία θα τροποποιήσει επίσης τα προηγούμενα σχέδια για τη μέτρηση της χρήσης φυτοφαρμάκων, διότι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «ο στόχος της μείωσης της χρήσης φυτοφαρμάκων δεν πρέπει, ωστόσο, να αφήσει τους φτωχούς αγρότες χωρίς λύσεις».

«Στο τέλος, κανείς δεν θα κέρδιζε το περιβάλλον, ούτε την υγεία, ούτε τη γεωργία», είπε.

[ad_2]

Source link

Related posts

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Πηγη ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ!! ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ΠΛΑΙΣΙΟ, PUBLIC!!!

Όταν οι χρηματιστηριακοί σύμβουλοι, «μετατέθηκαν» στις αγροτικές επιδοτήσεις

Οι νέες υποχρεώσεις για το τσεκ, τα σημεία προσοχής στο όργωμα, την αμειψισπορά και τη γη υπό αγρανάπαυση

Αφήστε ένα σχόλιο